بیشتر بخوانید

طرز تهیه “خورش مرغ ترش” گیلانی

طرز تهیه “خورش مرغ ترش” گیلانی

“کوکو سبزی” : روش درست کردن همراه با نکات تکمیلی

“کوکو سبزی” : روش درست کردن همراه با نکات تکمیلی

طرز تهیه “ترشی کلم قرمز”خانگی و خوش رنگ

طرز تهیه “ترشی کلم قرمز”خانگی و خوش رنگ

دستور تهیه “کوفته مرغ” + نکات مهم

دستور تهیه “کوفته مرغ” + نکات مهم

طرز تهیه سمبوسه خانگی مرحله به مرحله با عکس

طرز تهیه سمبوسه خانگی مرحله به مرحله با عکس

طرزتهیه “اسپاگتی قرمز” خوشرنگ و خوشمزه

طرزتهیه “اسپاگتی قرمز” خوشرنگ و خوشمزه

طرز تهیه “پاستا با مرغ”

طرز تهیه “پاستا با مرغ”

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

طرز تهیه “خوراک ماهیچه”با طعمی باورنکردنی

طرز تهیه “خوراک ماهیچه”با طعمی باورنکردنی

طرز تهیه پاپ کورن جوجه

طرز تهیه پاپ کورن جوجه
شکر پلوی اصیلِ شیرازی خوشمزه و قدیمی
شکر پلو شیرازی یکی از انواع پلوی سنتی ایران است که بیشتر در مهمانی های بزرگ سرو می شود.“شکر پلو شیرازی” اغلب با گوشت مرغ، گوشت بره یا بدون گوشت درست می شود.

مواد لازم برای شکر پلو شیرازی:

  • برنج:یک کیلو
  • شکر:یک کیلو
  • روغن:2 قاشق غذاخوری
  • زعفران ساییده:1قاشق چای خوری
  • مغز پسته و بادام و خلال نارنگی: برای تزیین

مواد لازم برای شیرین کردن خلال ها: 

  • گلاب:1 پیمانه 
  • شکر:100 گرم
  • آب:1/2پیمانه

 شکر پلو شیرازی

طرز تهیه‌شکر پلو شیرازی:

ابتدا برنج را پس از تمیز کردن بشویید و به‌مدت چند ساعت در آب و نمک خیس کنید .
مغز پسته‌و بادام را با یک نصف پیمانه  گلاب خیس کنید .
خلال پوست نارنگی را هم 2 تا 3 بار در آب جوش بجوشانید و هر بار آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته‌شود.
سپس با مقداری آب ، شکر و بقیه‌گلاب ، شهدی غلیظ درست کنید و خلال ها را داخل شهد بریزید تا به‌مدت 4 تا 5 ساعت در شهد بمانند و شیرین شوند و برای تزیین آماده‌باشند.
 
شکر پلو شیرازی
 
در مرحله‌بعدی شکر را با دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و کاملا غلیظ شود.
سپس یک قاشق چایخوری زعفران را در مقداری آب جوش دم کنید و به‌شهد شکر اضافه‌کنید.دو قاشق روغن هم داخل شهد زعفرانی بریزید.
بعد از اینکه‌شهد آماده‌شد برنج را آماده‌کنید.
 در این مرحله‌پس از چند ساعت خیس خوردن برنج ،آب آن را خالی کنید و آن را در قابلمه‌آب در حال جوش بریزید و مقداری زردچوبه‌به‌آن اضافه‌کنید و بعد از اینکه‌دانه‌های برنج کمی نرم شد ولی هنوز مغز آنها سفت باشد آن را آبکشی کنید و بعد دم کنید.
قبل از دم کشیدن کامل برنج آن را داخل آبکشی بریزید و شهد شکر را به‌آن اضافه‌کنید و کاملا هم بزنید تا مخلوط شوند.
دقت کنید برنج شفته‌نشود و نشکند.سپس دوباره‌برنج را به‌قابلمه‌برگردانید تا با حرارت کم خوب دم بکشد.
شکر پلوی آماده‌شده‌را با خلال های شیرین شده‌تزیین کنید و به‌رسم شیرازی ها آن را با خورشت قیمه نوش جان کنید.

نکات تکمیلی در مورد شکر پلو شیرازی

شکر پلو شیرازی جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده‌سازی مواد اولیه‌و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه‌
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه‌میباشد .
شکر پلو شیرازی را می‌توانید در وعده‌نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه‌رمضان به‌عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه‌نمایید مقدار مواد اولیه‌و دستور تهیه‌برای 6 نفر مناسب میباشد .

بیشتر بخوانید

طرز تهیه “پیتزای ماکارونی با سبزیجات”

طرز تهیه “پیتزای ماکارونی با سبزیجات”

چگونه “آش زمستانی” جا افتاده درست کنیم ؟ ; طرز تهیه کامل

چگونه “آش زمستانی” جا افتاده درست کنیم ؟ ; طرز تهیه کامل

“جوجه کباب” جاافتاده رستورانی چگونه درست می شود ؟

“جوجه کباب” جاافتاده رستورانی چگونه درست می شود ؟

طرز تهیه “کباب تابه ای سیخی” با روشی جدید و خوشمزه

طرز تهیه “کباب تابه ای سیخی” با روشی جدید و خوشمزه

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه “فیله کباب” گو.سفندی ترد و خوشمزه

طرز تهیه “فیله کباب” گو.سفندی ترد و خوشمزه

طرز تهیه “ماهی شکم پر” بدون فر و لذیذ

طرز تهیه “ماهی شکم پر” بدون فر و لذیذ

طرز تهیه “کشمش پلو” ماهی لاری

طرز تهیه “کشمش پلو” ماهی لاری

طرز تهیه رول مارچوبه و لازانیا

طرز تهیه رول مارچوبه و لازانیا

طرزتهیه “قارچ شکم پر” مجلسی و خوشمزه

طرزتهیه “قارچ شکم پر” مجلسی و خوشمزه
مشاهده

مطالب بیشتر در غذاهای ایرانی

طرز تهیه فلافل برای افطاری بسیار خوشمزه و جذاب

طرز تهیه فلافل برای افطاری بسیار خوشمزه و جذاب

طرز تهیه “آش کشک” و جعفری

طرز تهیه “آش کشک” و جعفری

طرز تهیه “فرنی فشکل”دسر مخصوص گیلانی ها

طرز تهیه “فرنی فشکل”دسر مخصوص گیلانی ها

طرز تهیه “قلقلی هندی” در سس مخصوص

طرز تهیه “قلقلی هندی” در سس مخصوص

طرز تهیه “چیکن استریپس”

طرز تهیه “چیکن استریپس”

طرز تهیه کامل “خورشت فسنجان” جا افتاده با مرغ

طرز تهیه کامل “خورشت فسنجان” جا افتاده با مرغ

دستور تهیه “ماکارونی با سویا” خانگی خوشمزه

دستور تهیه “ماکارونی با سویا” خانگی خوشمزه

طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

طرز تهیه “میگو پفکی” + نکات تکمیلی

طرز تهیه “میگو پفکی” + نکات تکمیلی

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

مطالب مرتبط

هویج پلوی شیرازی را به چه شیوه ای خوشمزه درست کنیم؟

هویج پلوی شیرازی را به چه شیوه ای خوشمزه درست کنیم؟

طرز تهیه “کلم پلو شیرازی” با سبکی خاص و خوشمزه

طرز تهیه “کلم پلو شیرازی” با سبکی خاص و خوشمزه

دستور پخت “آلبالو پلو” شیرازی خوشمزه و مجلسی

دستور پخت “آلبالو پلو” شیرازی خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه “حلوای شیرازی” خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه “حلوای شیرازی” خوشمزه و مجلسی

“طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی” و خواص بی نظیر آن

“طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی” و خواص بی نظیر آن

طرز تهیه لیمو پلو، یک قاطی پلوی خوشمزه

طرز تهیه لیمو پلو، یک قاطی پلوی خوشمزه

طرز تهیه سیب پلوی کرمانشاهی

طرز تهیه سیب پلوی کرمانشاهی

تکنیک هایی برای خوشمزه شدن “شیر پلوی تبریزی”

تکنیک هایی برای خوشمزه شدن “شیر پلوی تبریزی”

طرز تهیه “پلوی ساده” در مایکروفر

طرز تهیه “پلوی ساده” در مایکروفر

طرز تهیه “پلوی چکدیرمه” ترکمنی

طرز تهیه “پلوی چکدیرمه” ترکمنی

رمز و رازهای خوشمزه شدن “ته چین سبزی پلو ترش”

رمز و رازهای خوشمزه شدن “ته چین سبزی پلو ترش”

آموزش طبخ “مرصع پلو” با طعمی که حتما دوست دارید

آموزش طبخ “مرصع پلو” با طعمی که حتما دوست دارید

طرز تهیه “شوید پلو” با نکات تکمیلی و ترفند های خاص خوشمزه شدن

طرز تهیه “شوید پلو” با نکات تکمیلی و ترفند های خاص خوشمزه شدن

طرز تهیه لوبیا پلوی شیرازی

طرز تهیه لوبیا پلوی شیرازی

طرز تهیه “میگو پلو مجلسی” با دستور تهیه ای اصولی

طرز تهیه “میگو پلو مجلسی” با دستور تهیه ای اصولی

آموزش درست کردن “باقالی پلو” فوق العاده خوشمزه

آموزش درست کردن “باقالی پلو” فوق العاده خوشمزه

طرز تهیه اسفناج پلو خوشمزه ایرانی

طرز تهیه اسفناج پلو خوشمزه ایرانی

طرز تهیه “پلوی ساده” با طعم هل و میخک

طرز تهیه “پلوی ساده” با طعم هل و میخک

طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه با مرغ و قارچ

طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه با مرغ و قارچ

طرز تهیه “والک پلو” خوشمزه در منزل

طرز تهیه “والک پلو” خوشمزه در منزل