
میوپاتی یا ماهیچهآسیبیبیماری عضلانی بههر دلیلی است کهدر آن عضلات عملکرد خود را از دست میدهند. نتیجهمیوپاتی ضعف عضلانی است.
بروز اختلال در کارکرد سیستم های قلبی، تنفسی و گوارشی در کنار ضعف، بی حالی، عدم تحرک و لاغر شدن عضلات و مشکلات بلع را باید جدی گرفت چراکهممکن است نشانههایی از بیماری های عصبی - عضلانی باشد. بیماری میوپاتی دارای طیف وسیعی از انواع گوناگون با علایم تیپیک در هر دستههستند.
نوع وراثتی این بیماری کهعمدتاً دیستروفی های عضلانی مانند دوشن و بِکِر را در بر میگیرد؛ معمولاً در انتهای کودکی و نوجوانی بروز کردهو با احساس خستگی و ضعف در عضلات، عدم تمایل بهفعالیت های حرکتی و گاهی علائم گوارشی و تنفسی ظاهر میشود کهپس از انجام معاینات عصبی و فیزیکی دقیق وجود این بیماری مشخص خواهد شد.
انواع اکتسابی این بیماری نیز بر اثر وجود برخی بیماری ها مانند اختلالات متابولیک، دیابت، مسمومیت های دارویی، اختلالات تیروئید در افراد ایجاد و بهصورت فلج دورهای و از دست دادن ناگهانی توان حرکتی خود را نشان میدهد.
این بیماری عمدتاً در دهسوم زندگی نمایان میشوند و قابل درمان هستند، خوشبختانهاین دستهاز بیماران میوپاتی بهدلیل وجود پیش آگهی بهتر، دورهدرمان موفق تری خواهند داشت و این در حالیست کهنوع وراثتی آن بهدلیل از بین رفتن بخش قابل توجهی از توانایی های حرکتی فرد و بروز علائم ثانویهمفصلی منجر بهآسیب های جدی میگردد.
خستگی های عضلانی، تحلیل رفتن عضلات، تغییر شکل در بافت اسکلتی بهویژهاندام تحتانی، احساس درد در ساعت های پایانی روز، گرفتگی های عضلانی، مشکلات ریوی، مشکلات بلع و گفتار، اختلال در سیستم های قلب، عروق و تنفس و ... از علائم این بیماری است کهمنجر بهمشکلات عمکلردی و افت چشمگیر توانایی فرد در انجام فعالیت های روزمرهخواهد شد.
وجود عواملی مانند خستگی، دردها و گرفتگی های عضلانی، اختلال در واکنش های طبیعی و تحریک پذیری عضلات در این بیماران بر حساسیت قوانین و دورهتوانبخشی این بیماران میافزاید.
بهطور کلی بیشترین کمک در حیطهتوانبخشی بهاین بیماران با توجهبهشدت بیماری، کمک بهکاهش سرعت سیر بیماری از سوی درمانگر با تاکید بر انجام تمرینات هوازی، کمک بهانعطاف پذیری بدن و حفظ دامنهحرکتی مفاصل اندام ها و ستون فقرات، آموزش استفادهاز وسایل کمکی، استفادهاز خواص آب و کمک بهکاهش استرس و فشارهای روحی - روانی با ایجاد انگیزش در آنها خواهد بود.
خستگی های عضلانی، تحلیل رفتن عضلات، تغییر شکل در بافت اسکلتی بهویژهاندام تحتانی، احساس درد در ساعت های پایانی روز، گرفتگی های عضلانی، مشکلات ریوی، مشکلات بلع و گفتار، اختلال در سیستم های قلب، عروق و تنفس و ... از علائم این بیماری است کهمنجر بهمشکلات عمکلردی و افت چشمگیر توانایی فرد در انجام فعالیت های روزمرهخواهد شد
هلال احمر بهعنوان یکی از مراکز معتمد انجمن میوپاتی در درمان این بیماران، سوابق درخشانی در امر توانبخشی این عزیزان دارد.
هم اکنون مرکز جامع توانبخشی هلال احمر آمادهخدمت رسانی در حیطههای فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، آب درمانی، تغذیه، ارتوپدی فنی و خدمات روانشناسی بهاین دستهاز بیماران است.