
همانطور کهمیدانید میوهها سرشار از ویتامین هستند و خواص فراوانی دارند و باید طوری برنامهریزی شود کهدر رژیم غذایی گنجاندهو مصرف شود تا انرژی و نیاز بدن تامین گردد در این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان و در بحث دنیای خواص خوراکی ها بهخواص باورنکردنی گوجهسبز میپردازیم. آلو معمولا سبز یا قرمز است کهآلو سبز کهبهآن گوجهسبز هم میگوییم ترش و قرمز آن شیرین است. گوجهسبز معمولا در سراسر جهان مورد مصرف قرار میگیرد. این درخت هرسال بارور میشود و تقریبا در بیشتر کشورها کاشت میشود و در خاک مرطوب رشد میکنند و بهنور فراوان خورشید و آبیاری منظم نیاز دارند . این میوهغنی از ویتامین ب است کهدر مناطق مختلف آب و هوایی رشد میکند. گوجهسبز میتواند تازهو بهصورت خشک مصرف شود.ویتامین آ و ویتامین ث، منبع فیبر، مس و پتاسیم ، آهن دارد.
انرژی 46 kcal ، کربوهیدرات 11.4 گرم ، قند 9. 9 گرم ، فیبر رژیمی 1.4 گرم ، چربی
0.28 گرم
پروتئین
0.70 گرم
ویتامین A
345 IU
ویتامین ث
5 . 9 میلی گرم
فسفر
16 میلی گرم
پتاسیم
157 میلی گرم
سیستم عصبی را تقویت میکند و کم خونی را از بین میبرد و عملکرد کلیهها را پشیبانی میکند. بهاز بین بردن برخی از بیماری هایی کبد کمک میکند. وقتی گل های سفید درخت آلو خشک میشوند و با عسل مخلوط میشوند، در کاهش کرم روده موثر هستند.
آلو غنی از فیبر است و عملکرد سریع رودهها را منظم میکند. گوجهسبز غنی از اسیدهای آلی مختلف،فلاونوئید ، اسیدهای چرب و ترکیبات آنتی اکسیدان است کهآن ها را قادر میسازد تا متابولیسم بدن را بهبود بخشند بههمین دلیل، بهکاهش وزن و تسکین مشکلات هضم کمک میکند.
افرادی کهبا بیماری مانند عفونت گلو و التهاب ، ورم لوزه دارند میتوانند جوشاندهبرگ های گوجهسبز با آب داغ را بنوشند. ثابت شدهاست استروژن این هورمون را متعادل میکند و توصیهمیشود کهزنان در دورهقاعدگی آن را بهطور مرتب مصرف کنند. بهخاطر خواص درمانی و پیشگیرانهگوجهسبز انبار کاملی از خواص است.
سلامت روده: فیبر، هم چنین در گوجهسبز یافت میشود و عملکرد سریع رودهها را تنظیم میکند. این میوهبسیار موثر در درمان کرم های رودهاست.
آسم : گوجهسبز در پیش گیری و درمان بیماری هایی مثل آسم، برونشیت، بیماری های قلبی، سکتهقلبی، دردهای قلبی و تپش های قلبی بهدلایل مختلف موثر است.
سلامت چشم: گوجهسبز همچنین از بینایی محافظت میکند و چنانچهدر بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان گفتهایم در کاهش خطر بیماری های چشمی ایجاد شدهبر اثر پیری مثل آب مروارید موثر است.
دیابت: گوجهسبز حاوی مقدار زیادی ویتامین ث است. بنابراین، از سلامت قلبی و عروقی محافظت میکند و علاوهبر این، خطر دیابت و کلسترول را کاهش میدهد.
جلوگیری ازسرطان : بسیاری از مطالعات علمی مربوط بهاین موضوع (دانشگاهآکسفورد)برای جلوگیری از تشکیل سرطان سینه، مجاری تنفسی در این مطالعهپیدا شدهاست. سرطان سینه بیماری است کهدر آن سلول های بدخیم (سرطان)در بافت های پستان شکل میگیرند.
مناسب برای هضم : مشکلات دیگری کهگوجهسبز بهآن ها پاسخ میدهد بیماری های دستگاهگوارش هستند و آن بهعنوان ملین طبیعی رودهها عمل میکند .
مقابلهبا دژنراسیون ماکولا : گوجهسبز میتواند در مقابلهبا دژنراسیون ماکولا کمک کنندهباشد . خوردن 2 وعدهغذایی روزانهمیتواند خطر ابتلا بهدژنراسیون ماکولا مربوط بهسالخوردگی را کاهش دهد.
پاکسازی بدن : سموم را از بدن دفع میکند، و از یبوست جلوگیری میکند چون بهسرعت از رودهها میگذرد. بهطور کلی، این یک منبع غذایی بسیار موثر برای سیستم گوارشی است. بهدلیل این ویژگی، گوجهسبز یک تمیز کنندهعالی بشمار میرود.
محافظت از صفرا و کبد : فیبرمحلول در گوجهسبز برای سلامتی کبد و صفرا مهم است. با این ویژگی، این کار مانع از خستهشدن کبد از کار کردن بیش از حد میشود.
فواید گوجهسبز بیشمار است و بهعنوان مثال گوجهسبز از زنان پس از یائسگی محافظت میکند. حاوی منیزیم است تا مشکلات ماهیچهها را تسکین دهد و خستگی ماهیچهها را بهبود بخشیدهو گرفتگی را کاهش میدهد. اسید فولیک موجود در آن برای رشد جنین در زنان باردار اهمیت دارد.
گوجهسبز بهکاهش وزن کمک میکند و آب آن از پوست محافظت میکند برای همین گوجهسبز بهطور گستردهدر محصولات آرایشی بهکار میرود. از سلامت بافت محافظت میکند و میتواند آسیب ناشی از نور خورشید را از بین ببرد، بدن و سیستم دفاعی را تقویت میکند.
گوجهسبز همچنین کمک فوق العادهای بهسلامتی مو میکند ؛ هنگامی کهعصارهگوجهسبز بهپوست سر اعمال میشود میتواند شورهسر را از بین ببرد. گوجهسبز غنی در ویتامین ث هستند و حاوی مقدار زیادی فیبر است بههمین دلیل است کهگفتهمیشود گوجهسبز در طول فصل تازهمصرف شود کهمزایای باور نکردنی برای سیستم گوارشی دارد. گوجهسبز میتواند بهسلامت دندان زمانی کهخام مصرف میشود، کمک کند و این توانایی را دارد خون ریزی لثهرا کاهش دهد. بههمهاندام های درونی با ویژگی های آنتی اکسیدان کمک میکند.
این نوبرانهترش منبع ویتامین های گروهB است کهموجب کاهش استرس و افسردگی میشود و برای سلامتی پوست و اعصاب بسیار مفیداست.
در پارچهتمیزی آلو را بپوشانید آفتاب بهطور متوسط 10 تا 15 روز بهآن میتابد آلو خشک همچنین میتواند برای درمان برخی از مشکلات سلامتی کهممکن است بههنگام حفاظت از سلامت بدن بهطور کلی رخ دهد، استفادهشود.
فقط بهاین دلیل کهدر آفتاب نگهداشتهمیشود تا خشک شود برخی از خواصش را از دست میدهد بنابراین ممکن است بهاندازهآلو خام موثر نباشد. فیبر درون آلو خشک برای سیستم گوارشی مفید است.
مقدار زیادی از ویتامین ک موجود در آن میتواند از لختههای خونی جلوگیری کند. مقدار زیادی از پتاسیم موجود در آلو خشک سلامت قلب و اعصاب را حفظ میکند. ویتامین آ موجود در آلو خشک برای سلامت چشم ضروری است. جلوگیری از آب مروارید
بهگفتهی متخصصان تغذیهخوردن این میوهدر حد استاندارد و شرایط نداشتن حساسیت بهآن در دوران بارداری مانعی ندارد و البتهخواصی هم خواهد داشت کهشامل:
ویتامین های A ،C و K موجود در گوجهسبز هرکدام خواصی دارند و میتوان بهافزایش سلامت چشم و جلوگیری از بروز نقص فیزیکی جنین اشارهکرد
ویتامین K گوجهسبز هم برای جلوگیری از لختهشدن خون کهمیتواند باعث خونریزی و سقط جنین شود مفید است کهالبتهبازهم خاطرنشان میکنیم کهمصرف این میوهحتما باید با توجهبهشرایط بدنی مادر و جنین توسط پزشک متخصص تایید شود.
1. عصارهآلو با جوشاندن آلو و فشار دادن آن بدست میآید کهبرای سلامتی پوست مفید است و بهطور گستردهدر مواد نگهدارندهمورد استفادهقرار میگیرد.
2. عصارهآلو بهبدن انرژی میدهد و خستگی را از بین میبرد.
3)گوارش را آسان تر میکند و یبوست را تسکین میدهد.
4)آب گوجهسبز تاثیرات مثبتی بر سیستم عصبی دارد کهاز سلامت سیستم عصبی محافظت میکند.
5)" افرادی کهکم خونی دارند ممکن است یک فنجان عصارهآلو را در صبح و یک فنجان عصارهآلو در شب قبل از رفتن بهخواب مصرف کنند.
6)در طول یائسگی، زنان میتوانند با آب آلو علائم بیماری را رفع کنند.
7) این عصارهبرای سیستم گوارشی مفید است چون بدن بهواسطهی مصرف آن پاکسازی میشود.
زمانی کهگوجهسبز بهطور سالم مصرف شود، مشخص نمی شود چهمشکلی برای سلامتی ایجاد میکند. البته، مانند همهمیوهها، اگر گوجهسبز بیش از حد مصرف شود، ممکن است با برخی آسیب ها روبرو شوید علاوهبر این، برخی از افراد کهدارو استفادهمیکنند میتواند موجب ناراحتی شود.
چون مقدار زیادی اسید در گوجهسبز وجود دارد، اگر بیش از حد مصرف شود، میزان اسید معدهمیتواند بهطور منفی تغییر کند و ناتعادلی دراسید معدهرخ دهد کهمنجربهنفخ و مشکلات دیگر گوارشی از قبیل سوزش معده و ریفلاکس آن خواهد شد.
عفونت های دستگاهادراری، اختلالات کلیوی، مانند بیماری های مزمن کلیوی، و اختلالات متابولیک خاص مانند پرکاری تیروئید نیز مربوط بهتشکیل سنگ هستند. عفونت های مجاری ادراری، اختلالات کلیوی،مثل اختلالات متابولیک.
بهخصوص آلو خشک برای افراد مبتلا بهدیابت مفید هستند. کسانی کهمشکل اسهال دارند باید مصرف را بهتعویق بیاندازد، مصرف آلو در طی اسهال، مشکل را افزایش دادهو باعث از دست رفتن آب بیشتر میشود.
زیادهروی در مصرف گوجهسبز میتواند موجب رانش مزاج و بهدنبال آن از دست دادن آب بدن مادرو همچنین بروز مشکلات سلامتی برای جنین شود ؛ بهجز این مورد هیچ گونهعارضهجانبی شناختهشدهای برای خوردن این میوهها در طول دوران بارداری وجود ندارد، با این حال توصیهمیشود قبل از مصرف آن ها با پزشک مشورت کنید.
بررسی ثابت کردهاست کههستهگوجهسبز کال، دارای ترکیب های سمی خطرناکی است و هرگز نباید آن ها را خورد. این میوهاگر نشستهو آلودهباشد، احتمال ابتلا بهبیماری های عفونی گوارشی از جملهحصبهو مسمومیت های غذایی را ایجاد میکند. گوجهسبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.
میوههای ترش مزهمثل سایر میوههای دیگر میتوانند موجب بروز حساسیت شوند کهاین حساسیت بعضی اوقات بهصورت حساسیت های پوستی مثل اگزما، سرخ شدن و خشک شدن، ترک خوردن یا خارش شدید پوست ظاهر میشوند.
علائم دیگر حساسیت ناشی از میوههای بهاری سوزش و خارش در کام و روی سطح زبان است. در بسیاری از موارد بروز آفت در حفرهدهان هم گاهی بهاین حساسیت ها نسبت دادهمیشود. بهتر است بدانید کهدر مواقع بروز این حساسیت ها یعنی حساسیت بهمیوهها و خوراکی ها بهترین راهدرمان حذف آنهاست.