fenjanmagbanner

از خطرات


آفتاب نیوز :

دکتر علی معینی با اشاره به انواع مواد دخانی گفت: سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی از جمله این محصولات است. گروه‌های دیگری از محصولات تنباکو مانند ترکیبات تنباکوی بدون دود که مردم از برگ‌های تنباکو استفاده می‌کنند وجود دارد که در ایران کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرد.

معینی گفت: در حال حاضر یکی از محصولات دخانی در حال تبلیغ سیگار الکترونیکی است که استفاده از آن با خطرات زیادی همراه است.

وی افزود: در این سیگارهای باتری دار مایعی وجود دارد که در اثر حرارت تبخیر شده و بخار آن وارد دستگاه تنفسی می شود.

معینی بیان کرد: برخی از این سیگارها نیکوتین دارند و برخی فاقد آن هستند، اما در هر دو صورت این سیگارها اثرات منفی و خطرات خاص خود را دارد.

وی افزود: یکی از مهم ترین خطرات این سیگارها وجود فلزات سنگین مانند کروم، نیکل و سرب در مایع داخل آنها است که سرطان زا هستند.

معینی گفت: خطر دیگر وجود «کربونیل» در مایع این سیگارها است. کربونیل ها اشکال مختلفی دارند که بیشتر آنها سرطان زا هستند و برخی مانند آکرولئین تاثیر شدیدی بر سیستم تنفسی دارند.

این مدرس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: برخی از اشکال کربونیل ها می توانند باعث جهش ژنتیکی شوند.

این فوق تخصص ریه در ادامه به وجود افزودنی های معطر در این سیگارها اشاره کرد و اظهار داشت: این مواد با حرارت دادن باعث بیماری های شدید ریوی می شوند.

وی افزود: یکی دیگر از مضرات و خطرات این سیگار که کمتر مورد توجه قرار گرفته آسیب جسمی و سوختگی است. در برخی موارد مشاهده شده است که این سیگارها منفجر می شوند و باعث آسیب به صورت می شوند.

مویی بیان کرد: اگر مایع داخل این سیگارها به هر دلیلی به پوست یا چشم برود مشکلات جدی ایجاد می کند و در صورت بلعیده شدن آن به هر نحوی جان افراد را به دنبال دارد.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه استفاده از ریه فقط برای تنفس هوا است، گفت: با توجه به این موضوع، هر ماده شیمیایی وارد ریه شود، آثار خود را در ریه بر جای می گذارد.

معینی با اشاره به مضرات مصرف سایر مواد دخانی از جمله سیگار گفت: تعداد زیادی از افراد سیگاری به دلیل عوارض ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.

معینی با اشاره به 1.3 میلیارد سیگاری در جهان گفت: 60 درصد از این افراد می خواهند سیگار را ترک کنند اما به هر دلیلی نمی توانند سیگار بکشند و این عدم اراده به این معناست که کشیدن هر نخ سیگار گامی به سوی مشکلات است و به طرز خطرناکی نزدیک است. . و بیماری یا حتی مرگ قریب الوقوع است.

وی افزود: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از 8 میلیون و 700 هزار نفر بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهند که بیشتر آنها زیر 21 سال سن دارند.

این متخصص ریه گفت: از این تعداد هفت میلیون نفر به طور مستقیم سیگار می کشند و مابقی «سیگاری دست دوم» یعنی افرادی هستند که به طور غیرمستقیم در معرض دود سیگار هستند مانند اعضای خانواده افراد سیگاری.

Mara Gomez

کارشناس توییتر متعصب موسیقی. جنرال الکل ماون. علاقه مندان به تلویزیون

تماس با ما