بیشتر بخوانید

بارداری در نوجوانی

بارداری در نوجوانی

آنچه بیمار قلبی پیش از بارداری باید بداند

آنچه بیمار قلبی پیش از بارداری باید بداند

مسمومیت های غذایی درسفر

مسمومیت های غذایی درسفر

مصرف قلیان باعث ناباروری می شود

مصرف قلیان باعث ناباروری می شود

پیشگیری از اعتیاد نوجوانان و جوانان

پیشگیری از اعتیاد نوجوانان و جوانان

در دوران بارداری چکاپ کامل مهم است

در دوران بارداری چکاپ کامل مهم است

تست جالب برای اندازه گیری مسئولیت پذیری

تست جالب برای اندازه گیری مسئولیت پذیری

افزایش طول عمر با ازدواج

افزایش طول عمر با ازدواج

روش سرگرم کردن کودک

روش سرگرم کردن کودک

علت کاهش شنوایی اطفال

علت کاهش شنوایی اطفال
شما لطفا حلیم نخورید !!
حلیم یکی از غذاهای پر ویتامین است که بسیاری از مردم ایران آن را پ به عنوان نذری می پزند .حلیم علاوه بر فوایید برای برخی افراد مثل بیماران قلبی مضر است.

حلیم برای افراد گرم مزاج مناسب نیست

حلیم یک غذای مغذی است که‌طرفداران زیادی دارد . این غذای مقوی به‌علت داشتن گندم، خاصیت سیرکنندگی دارد و حاوی ، روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. 100 گرم حلیم190 کالری انرژی دارد و حاوی 6 گرم پروتئین، 10 گرم چربی، 20 گرم کربوهیدرات، 1 میلی گرم آهن و 9 میلی گرم کلسیم است. اما حلیم با خواصی که‌دارد برای برخی از افراد مناسب نیست و توصیه‌نمی شود . با مطالعه‌این مطلب از سلامت مجله اینترنتی فنجان می‌توانید دریابید آیا خوردن حلیم برای شما مفید است یا مضر ؟

فواید مصرف حلیم

حلیم سرشار از روی، منیزیم، آهن ، نیاسین ، چربی ، پروتئین ، کربوهیدرات و کلسیم است .

مصرف حلیم سبب سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی می‌شود زیرا فیبر موجود در گندم سبوس دار کلسترول خون را کاهش داده‌و سبب کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته‌شدن خون می‌شود.

حلیم تهیه‌شده‌از گندم سبوس دار دارای فیبر زیادی است و سبب درمان بیماری های دستگاه‌گوارش، سرطان روده و سینه‌می‌شود.

مصرف حلیم برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده‌بزرگ مفیداست.

گندم سبوس دار خاصیت ضدانگلی دارد و موجب جلوگیری از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده‌تحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی می‌شود.

 فواید حلیم

 فواید حلیم در افطار 

خوردن حلیم برای چه‌کسانی مفید است ؟

خوردن حلیم برای افراد دارای مزاج سرد مناسب و مفید است ، شما می‌تو.انید این غذای خوشمزه‌را با مقداری روغن حیوانی و دارچین مصرف کنید.

خوردن حلیم برای زنان، دختران جوان و افرادی که‌در معرض کم خونی هستند مفید است زیرا حلیم به‌علت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن می‌باشد.

حلیم سرشار از پروتئین بوده‌و از غذاهایی است که‌دیر هضم می‌شود بنابراین خوردن حلیم در سحر ماه‌مبارک رمضان برای افرادی که‌به‌سرعت احساس گرسنگی می‌کنند ، مفید است.

برخی در پخت حلیم از جوانه‌گندم استفاده‌می‌کنند. جوانه‌گندم حاوی انواع ویتامین ها و املاح است. میزان کالری جوانه‌گندم کمتر از گندم است بنابراین در تهیه‌حلیم از جوانه‌گندم استفاده‌کنید.

 حلیم گندم

فواید حلیم جوانه‌گندم 

خوردن حلیم برای چه‌کسانی مضر است ؟

حلیم به‌دلیل طبع گرمی که‌دارد برای همه‌توصیه‌نمی شود و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. پیش از این هم در بخش سلامت تغذیه‌در مجله اینترنتی فنجان توضیح دادیم که‌برای افراد گرم مزاج بهتر است از سوپ جو و آش های خنک که‌از ماش، جو و عدس در آنها استفاده‌شده‌است, بیشتر استفاده‌کنند.

مصرف حلیم برای افراد دارای اضافه‌وزن مناسب نیست زیرا حلیم کالری فراوانی دارد .تقریبا یک پیاله‌حلیم 150 کالری انرژی دارد که‌اگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود، 350 تا 300 کالری انرژی دارد. افراد چاق بهتر است حلیم را کم و بدون افزودنی میل کنند.

بهتر است در وعده‌افطار حلیم مصرف نکنید و از غذاهای مقوی و کم حجم در این وعده‌غذایی استفاده‌شود تا در زمان سحر از معده‌و روده‌کوچک عبور کرده‌باشد و حلیم را برای سحر مصرف کنید.

اگر افزایش قند یا چربی خون هستید حلیم را با شکر و روغن مصرف نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.

مصرف حلیم در وعده‌افطار با شکر و روغن باعث تحریک معده، اضافه‌وزن و نیز عطش شدید می‌شود. خوردن آب زیاد به‌دنبال این تشنگی باعث رقیق شدن شیره‌معده‌و تاخیر هضم غذا می‌شود و این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتی های گوارشی را در پی دارد.

پس از خوردن حلیم بلافاصله‌دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث می‌شود دچار سوزش و ناراحتی معده‌شوید.

اگر می‌خواهید پس از خوردن حلیم دچار سوزش و ناراحتی معده‌نشوید بلافاصله‌بعد از خوردن این غذا دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است .

حلیم مانده‌را مصرف نکنید، زیرا موجب ناراحتی های گوارشی می‌شود . اگر حلیم بماند مواد نشاسته‌ای آن غیرقابل هضم می‌شود و نشاسته‌آن به‌نشاسته مقاوم تبدیل می‌شود.

بهتر است افراد افطار خود را با خوردن غذاهای گرم مانند حلیم باز نکنند و از نوشیدنی های خنک نه‌خیلی سرد به‌صورت جرعه‌جرعه‌استفاده‌کنند.

  مضرات حلیم

تاثیر حلیم بر معده

هشدارهایی که‌باید جدی بگیرید در خوردن حلیم

  • اگر فشارخون بالا دارید، در مصرف پودرهای آماده‌محتاط باشید چون سدیم طعم دهنده‌و نمک این محصول که‌به‌این پودرها اضافه‌می‌کنند، می‌تواند مضر باشد.
  • حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به‌عرضه‌حلیم خریداری کنید و از محل های غیربهداشتی تهیه‌نکنید . بهتر است خود در خانه‌حلیم بپزید و مصرف کنید.
  • حلیم را به‌مقدار کم بخرید و حتما بلافاصله‌پس از خرید آن را در ظروف چینی یا شیشه‌ای بریزید تا واکنش های شیمیایی بین غذا و ظرف را کاهش دهید.
  • حلیم به‌علت اینکه‌دمای بالایی دارد نباید در ظروف یک بار مصرف ریخته‌شود و فقط موادغذایی با دمای پایین تر از 40، 45 درجه‌را می‌توان در این ظرف ها ریخت پس بهتر است برای خرید حلیم با خودتان ظرف یا قابلمه‌ببرید.اگر در ظروف یکبار مصرف غذای داغ ریخته‌شود این مواد در ماده‌غذایی حل شده‌و وارد بدن می‌شوند. این ترکیب ها خطرناک هستند و ممکن است باعث بروز انواع سرطان شوند.
  • اگر از پودرهای آماده‌برای تهیه‌حلیم استفاده‌می‌کنید، پس از بازکردن بسته، پودر را کاملا مصرف کنید و نیمی از آن را برای وعده‌دیگر نگه‌ندارید زیرا با جذب رطوبت محیط، زمینه‌را برای رشد میکروب ها فراهم می‌کند.
  • اگر پودر آماده‌حلیم، حالت کلوخ و به‌هم چسبیده‌دارد، نباید آن را مصرف کرد زیرا ممکن است این حالت به‌دلیل کپک زدگی باشد پس زمانی که‌تاریخ انقضای محصول می‌گذرد،آن را مصرف نکنید.
  • اگر عادت به‌مصرف شکر همراه‌حلیم دارید، بهتر است عسل را جایگزین شکر کنید.
  • بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان توصیه‌می‌کند اگر در وعده‌صبحانه، از حلیم استفاده‌می‌کنید، از مصرف ناهار چرب و سرخ کرده‌پرهیز و غذایی ساده‌و کم کالری میل کنید.

این غذا را می‌توانید در یخچال تا دو روز بعد از پخت نگهداری کنید. ممکن است بر اثر ماندن، آب موجود در این غذای نشاسته‌ای از سایر محتویات جدا شود. این تغییر فیزیکی است و نشانه‌ای از فساد در غذا محسوب نمی شود. پس قبل از مصرف هر بار آن را هم زده‌و آب موجود را مخلوط سایر ترکیبات کنید و آنگاه‌به‌میزان مصرف، مقداری را گرم کرده‌و میل کنید.


 حلیم با شکر

تاثیر دارچین برحلیم 

چرا همراه‌با حلیم دارچین می‌خورند؟

دارچین نیز پای ثابت حلیم است که‌بسیار آن را خوش طعم می‌کند. دارچین با عطر خوشایندش به‌هر چه‌دلچسب تر شدن حلیم و هضم آن کمک می‌کند.

از دارچین به‌عنوان تسهیل کننده‌هضم استفاده‌می‌کنند زیرا حلیم غذایی خمیری شکل است و در معده‌توقف زیادی دارد و روند هضم و جذب آن بسیار کند انجام می‌شود. اضافه‌کردن ادویه‌ای مانند دارچین می‌تواند به‌بهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک کند.

بیشتر بخوانید

بایدها و نبایدهای روش صحیح حمام کردن

بایدها و نبایدهای روش صحیح حمام کردن

اگر هر روز نوشابه بخورید چه بلایی سرتان خواهد آمد؟

اگر هر روز نوشابه بخورید چه بلایی سرتان خواهد آمد؟

روشهای منجمد کردن سبزی ها

روشهای منجمد کردن سبزی ها

نگران عادتهای بدتان نباشید

نگران عادتهای بدتان نباشید

نمک دریا نخورید!

نمک دریا نخورید!

نقش والدین در کاهش دعوای کودکان

نقش والدین در کاهش دعوای کودکان

روشی آسان برای تمیزی لباس ها و پارچه های کتان

روشی آسان برای تمیزی لباس ها و پارچه های کتان

بهترین سن برای ازدواج

بهترین سن برای ازدواج

بارداری مطمئن با سوپ سرد

بارداری مطمئن با سوپ سرد

خطرات بارداری

خطرات بارداری
مشاهده

مطالب بیشتر در سلامت خانواده

ضرورت مصرف شیر برای کودکان

ضرورت مصرف شیر برای کودکان

تاثیرات دوران کودکی بر شخصیت و زندگی بزرگسالی

تاثیرات دوران کودکی بر شخصیت و زندگی بزرگسالی

دلایل اصلی بی اشتهایی صبحگاهی کودکان

دلایل اصلی بی اشتهایی صبحگاهی کودکان

جنسیت ، خانواده و تقسیم کار

جنسیت ، خانواده و تقسیم کار

تاثیر اخلاق در خانواده

تاثیر اخلاق در خانواده

سن تنها ماندن کودک در خانه

سن تنها ماندن کودک در خانه

بعد از غذا چی می چسبه؟

بعد از غذا چی می چسبه؟

مضرات “مواد شوینده” برای خانم های خانه دار

مضرات “مواد شوینده” برای خانم های خانه دار

سلامت پوست بدن در دوران بارداری

سلامت پوست بدن در دوران بارداری

تنبیه کودک را دروغگو می کند

تنبیه کودک را دروغگو می کند

مطالب مرتبط

دستور تهیه حلیم بوقلمون و نکات درست کردن “حلیم بوقلمون”

دستور تهیه حلیم بوقلمون و نکات درست کردن “حلیم بوقلمون”

طرز تهیه |حلیم سریع و خانگی| کشدار برای افطاری ناب

طرز تهیه |حلیم سریع و خانگی| کشدار برای افطاری ناب

طرز تهیه “حلیم بادمجان” به روش سنتی و با نکات کلیدی

طرز تهیه “حلیم بادمجان” به روش سنتی و با نکات کلیدی

بهترین دستور پخت “حلیم شیر”

بهترین دستور پخت “حلیم شیر”

تزیین خلاقانه حلیم نذری برای مجالس و مهمانی ها

تزیین خلاقانه حلیم نذری برای مجالس و مهمانی ها

طرز تهیه “حلیم بادمجان” غذای مخصوص اصفهانی

طرز تهیه “حلیم بادمجان” غذای مخصوص اصفهانی

طرز پخت “حلیم عدس خراسانی” غذای سنتی و محلی

طرز پخت “حلیم عدس خراسانی” غذای سنتی و محلی

لطفا این موقع روز پرتقال نخورید

لطفا این موقع روز پرتقال نخورید

طرز تهیه “حلیم ماش و قمری” (اصفهانی)

طرز تهیه “حلیم ماش و قمری” (اصفهانی)

لطفا این قسمت از مرغ را هرگز نخورید !

لطفا این قسمت از مرغ را هرگز نخورید !

نحوه درست کردن حلیم گوشت و برنج غذای کمکی شیرخواران

نحوه درست کردن حلیم گوشت و برنج غذای کمکی شیرخواران

طرز تهیه متفاوت و فوق العاده خوشمزه “حلیم مرغ”

طرز تهیه متفاوت و فوق العاده خوشمزه “حلیم مرغ”

با هم خوردن این مواد غذایی یعنی سرطان معده!!

با هم خوردن این مواد غذایی یعنی سرطان معده!!

پیشنهاد متخصص تغذیه برای لاغری در ماه رمضان

پیشنهاد متخصص تغذیه برای لاغری در ماه رمضان

اگر شما هم “ریزش مو” دارید نخورید!

اگر شما هم “ریزش مو” دارید نخورید!

9 ماده غذایی خوشمزه برای ترغیب کودکان به خوردن صبحانه

9 ماده غذایی خوشمزه برای ترغیب کودکان به خوردن صبحانه

قسمت سوخته غذا را نخورید

قسمت سوخته غذا را نخورید

دستور پخت  عالی و خوشمزه “هریسه” یا همان حلیم جنوبی

دستور پخت عالی و خوشمزه “هریسه” یا همان حلیم جنوبی

تنهایی غذا نخورید

تنهایی غذا نخورید

این غذاها را هرگز نخورید!

این غذاها را هرگز نخورید!