
حلیم یک غذای مغذی است کهطرفداران زیادی دارد . این غذای مقوی بهعلت داشتن گندم، خاصیت سیرکنندگی دارد و حاوی ، روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. 100 گرم حلیم190 کالری انرژی دارد و حاوی 6 گرم پروتئین، 10 گرم چربی، 20 گرم کربوهیدرات، 1 میلی گرم آهن و 9 میلی گرم کلسیم است. اما حلیم با خواصی کهدارد برای برخی از افراد مناسب نیست و توصیهنمی شود . با مطالعهاین مطلب از سلامت مجله اینترنتی فنجان میتوانید دریابید آیا خوردن حلیم برای شما مفید است یا مضر ؟
حلیم سرشار از روی، منیزیم، آهن ، نیاسین ، چربی ، پروتئین ، کربوهیدرات و کلسیم است .
مصرف حلیم سبب سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری های قلبی میشود زیرا فیبر موجود در گندم سبوس دار کلسترول خون را کاهش دادهو سبب کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لختهشدن خون میشود.
حلیم تهیهشدهاز گندم سبوس دار دارای فیبر زیادی است و سبب درمان بیماری های دستگاهگوارش، سرطان روده و سینهمیشود.
مصرف حلیم برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان رودهبزرگ مفیداست.
گندم سبوس دار خاصیت ضدانگلی دارد و موجب جلوگیری از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم رودهتحریک پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی میشود.
خوردن حلیم برای افراد دارای مزاج سرد مناسب و مفید است ، شما میتو.انید این غذای خوشمزهرا با مقداری روغن حیوانی و دارچین مصرف کنید.
خوردن حلیم برای زنان، دختران جوان و افرادی کهدر معرض کم خونی هستند مفید است زیرا حلیم بهعلت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن میباشد.
حلیم سرشار از پروتئین بودهو از غذاهایی است کهدیر هضم میشود بنابراین خوردن حلیم در سحر ماهمبارک رمضان برای افرادی کهبهسرعت احساس گرسنگی میکنند ، مفید است.
برخی در پخت حلیم از جوانهگندم استفادهمیکنند. جوانهگندم حاوی انواع ویتامین ها و املاح است. میزان کالری جوانهگندم کمتر از گندم است بنابراین در تهیهحلیم از جوانهگندم استفادهکنید.
حلیم بهدلیل طبع گرمی کهدارد برای همهتوصیهنمی شود و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. پیش از این هم در بخش سلامت تغذیهدر مجله اینترنتی فنجان توضیح دادیم کهبرای افراد گرم مزاج بهتر است از سوپ جو و آش های خنک کهاز ماش، جو و عدس در آنها استفادهشدهاست, بیشتر استفادهکنند.
مصرف حلیم برای افراد دارای اضافهوزن مناسب نیست زیرا حلیم کالری فراوانی دارد .تقریبا یک پیالهحلیم 150 کالری انرژی دارد کهاگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود، 350 تا 300 کالری انرژی دارد. افراد چاق بهتر است حلیم را کم و بدون افزودنی میل کنند.
بهتر است در وعدهافطار حلیم مصرف نکنید و از غذاهای مقوی و کم حجم در این وعدهغذایی استفادهشود تا در زمان سحر از معدهو رودهکوچک عبور کردهباشد و حلیم را برای سحر مصرف کنید.
اگر افزایش قند یا چربی خون هستید حلیم را با شکر و روغن مصرف نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.
مصرف حلیم در وعدهافطار با شکر و روغن باعث تحریک معده، اضافهوزن و نیز عطش شدید میشود. خوردن آب زیاد بهدنبال این تشنگی باعث رقیق شدن شیرهمعدهو تاخیر هضم غذا میشود و این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتی های گوارشی را در پی دارد.
پس از خوردن حلیم بلافاصلهدراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث میشود دچار سوزش و ناراحتی معدهشوید.
اگر میخواهید پس از خوردن حلیم دچار سوزش و ناراحتی معدهنشوید بلافاصلهبعد از خوردن این غذا دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است .
حلیم ماندهرا مصرف نکنید، زیرا موجب ناراحتی های گوارشی میشود . اگر حلیم بماند مواد نشاستهای آن غیرقابل هضم میشود و نشاستهآن بهنشاسته مقاوم تبدیل میشود.
بهتر است افراد افطار خود را با خوردن غذاهای گرم مانند حلیم باز نکنند و از نوشیدنی های خنک نهخیلی سرد بهصورت جرعهجرعهاستفادهکنند.
این غذا را میتوانید در یخچال تا دو روز بعد از پخت نگهداری کنید. ممکن است بر اثر ماندن، آب موجود در این غذای نشاستهای از سایر محتویات جدا شود. این تغییر فیزیکی است و نشانهای از فساد در غذا محسوب نمی شود. پس قبل از مصرف هر بار آن را هم زدهو آب موجود را مخلوط سایر ترکیبات کنید و آنگاهبهمیزان مصرف، مقداری را گرم کردهو میل کنید.
دارچین نیز پای ثابت حلیم است کهبسیار آن را خوش طعم میکند. دارچین با عطر خوشایندش بههر چهدلچسب تر شدن حلیم و هضم آن کمک میکند.
از دارچین بهعنوان تسهیل کنندههضم استفادهمیکنند زیرا حلیم غذایی خمیری شکل است و در معدهتوقف زیادی دارد و روند هضم و جذب آن بسیار کند انجام میشود. اضافهکردن ادویهای مانند دارچین میتواند بهبهبود سرعت هضم و جذب این غذا کمک کند.