
دانشمندان دریافتهاند کهدر خوردنی های دارای نشاسته کهبهمدت طولانی در معرض حرارت آتش قرار میگیرند، نوعی مادهشیمیایی بهنام "أکریلاماید" ساختهمیشود. دانشمندان بر این باورند کهاین مادهمیتواند سرطان زا باشد.
سازمان استاندارد غذایی بریتانیا بنا دارد با تشویق مردم پختن صحیح غذا، مقدار مواد شیمیایی موجود در خوراکی ها را کاهش دهد. بهتوصیهاین سازمان باید قبل از قهوه ای شدن خوراکی ها بهپختن و یا کباب کردن آنها پایان داد.
بنا بهآمار سازمان استاندارد غذایی بریتانیا مقدار مواد شیمیایی موجود در غذاهای همهردههای سنی، بالا است. سالانه900 میلیون وعدهغذایی همراهبا سیب زمینی سرخ کرده در بریتانیا مصرف میشود.
دانشمندان میگویند کهاکریلاماید از طریق واکنش اسید آمینو و نوعی مادهقندی موجود در غذاها تولید میشود. این مادهدر سیب زمینی، شلغم، هویج وجود دارد و اگر در نتیجهپخت زیاد بهرنگ قهوهای در آید، بهاسید آمینو موجود در مواد غذایی واکنش شیمیایی نشان خواهد داد.
احتمال رخ دادن این واکنش شیمیایی در غذاهایی کهدر مایکروور پختهیا آب پز شوند، در مقایسهبا آنها کهتست یا کباب میشوند، کمتر است.
استیو وارنر، مدیر سازمان استاندارد غذایی بریتانیا میگوید:ما از مردم نمی خواهیم دربارهآنچهمیخورند نگران باشند، تنها از آنها میخواهیم زندگی شان را بهروش مناسبی ادارهکنند. همهآنچهبرای کاهش مقدار مواد شیمایی در غذاهایتان انجام میدهید، ریسک مواجهشدن شما با خطرات را کاهش میدهد.
سیب زمینی سرخ کردهو کبابی از محبوب ترین خوراکی ها در بریتانیا است. نان تست نیز در همهجای جهان، از جملهکشورهای عربی استفادهمیشود.