
اکثر پسرها و دخترهایی کهبا هم تشکیل زندگی میدهند برسر جنسیت فرزند نیامدهاختلاف نظر دارند ؛بعضی از آنها طرفدار دختر و بعضی دیگر طرفدار فرزند پسر هستند . و البتهخیلی از افراد هم برایشان جنسیت فرزند چندان اهمیتی ندارد . شاید بهکرات شنیدهباشید بعضی از پدرها وقتی میشنوند کهفرزند بهدنیا آمدهشان دختر است،ناراحت شدهو نسبت بههمسر خود بد اخلاقی میکنند.
حال کهامروزهبا توجهبهپیشرفت علم پزشکی میتوان چند ماهزودتر از زایمان جنسیت دختر و پسرها را مشخص کرد، بعضی از زنان باردار از ترس بد رفتاری و بی توجهی همسرانشان و برای اینکهبتوانند چند ماهی بد اخلاقی های شوهرانشان را بهتاخیر بیندازند ترجیح میدهند تااز جنسیت فرزند خود تا موقع زایمان با خبر نشوند.
خانوادههایی کهبهنسبت مدرنتر و امروزی تر هستند و یا لااقل ادعای امروزی بودن را دارند و میگویند فرزند دختر و یا پسر برای ما فرقی نمیکند و فقط کافیست فرزندشان سالم و صالح باشد بهمحض دیدن نتیجهی سونوگرافی و دیدن جنسیت فرزند پسر ،دست از پا نمیشناسند و با تمام وجود احساس خوشحالی و شعف میکنند . اما در واقع چرا خانوادهها بیشتر پسر دوست دارند ؟ در این بخش از مجله اینترنتی فنجان بهاین موضوع پرداختهایم، با ادامهمطلب با ما همراهشوید.
در برخی از مواقع از بعضی از پدرها وقتی سؤال میشود کهصاحب چند فرزند هستید ؟ در پاسخ فقط فرزندان پسر خود را نام میبرند و بههمین خاطر باید از آنها پرسید کهچند اولاد پسر و دختر دارید؟
از شوهر خانمی کهبرای دومین بار، باردار شدهبود و فرزند اولش هم پسر بود پرسیدند کهدوست دارید فرزند دومتان دختر باشد یا نه؟ در پاسخ گفتند کهنهو باز هم دلم میخواهد فرزند دومم هم پسر باشد، چرا کهپسر بهتر میتواند در شرایط جامعهی امروز ما از حقش دفاع کند .
تفاوتی بین فرزند دختر و پسر نیست
از نظر کارشناسان، فرقی بین دختر و پسر نیست و هر دو جنس فرزند و یادگار پدر و مادر هستند. چهدختر و چهپسر هر دو قابل ترقی و تکامل و از همهمهمتر هر دو انسان هستند. دختراگر با تعلیم و تربیت درست و صحیح پرورش یابد، میتواند یک فرد برجستهدر جامعهشود و خدمات ارزندهای در اجتماع انجام دهد و باعث سر افرازی پدر و مادرش شود .
خیلی ها معتقدند:دختر ها مهربان تر و دلسوز تر هستند و نسبت بهپدر و مادر خود توجهبیشتری میکند ولی و پسرها وقتی بزرگ میشوند و استقلال پیدا میکنند اگر موجبات آزار و اذیتشان را فراهم نکند توجهچندانی هم بهپدر و مادر خود نخواهد داشت .
از نظر یکی از طرفداران فرزند دختر، دختر از نظر اقتصادی نسبت بهپسر کم خرج تر است، چرا کهمیزان توقفش در خانهی پدری کمتر است و بعد از اینکهازدواج کرد واز خانهپدری رفت ، پدر و مادر خود دیگر کاری ندارد .
ولی در مورد فرزند پسر ناچارند تمام مخارج تحصیلش را بپردازند،برایش شغل مناسبی پیدا کنند، هزینههای دو سال خدمتش را بدهند، برایش عروسی بگیرند، و یا شاید تا آخر عمر سربار پدر و مادرشان باشند .
فرق گذاشتن بین فرزند دختر و پسر یادگار افکار دوران جاهلیت
فرق گذاشتن در میان دختر و پسر از دوران جاهلیت بهیادگار ماندهاست؛ از همان زمانی کهمردمانشان در انسان شناختن زن، تردید داشتند و بابت دختردار شدنشان احساس تاسف و شرم ساری میکردند و دخترانشان را پس از بهدنیا آمدن زندهبهگور میکردند . ولی دین اسلام جایگاهزن و مرد را یکسان قرار دادهو بهمبارزهاین افکار غلط پرداخت .
علت فرق گذاشتن بین دختران و پسران در گذشته
اگر نگاهی بهزندگی مادران و مادر بزرگ هایمان بینداریم خواهیم دید کهآنها هم جزو کسانی بودند کهآرزو داشتند فرزندشان پسر شود و اگر صاحب فرزنددختر میشدند، انگار مصیبتی بر آنها وارد میشد و همهبرایشان دلسوزی میکردند و گاهن پیام تسلیت هم میشنیدند .
در آن زمانها خیلی ها اسم زن و دخترانشان را حتی صدا نمی زدند و آنها را با عناوین ضعیفهو یا منزل خطاب میکردند و حتی اجازهتنهایی از خانهبیرون رفتن را هم بهآنها نمیدادند . و اگر بر حسب اتفاق دختری مورد محبت پدرش قرار میگرفت و در کنار دخترش بهجایی میرفت همهاو را مسخرهمیکردند .
1. علت فرق گذاشتن دختران و پسران در گذشته، نوع فعالیت و مسئولیت هایی بود کهبهگردن پسران بوده، در زمان گذشتهمسئولیت پسران خیلی گستردهتر بودهو در واقعهپسرها عصای دست پدرانشان بودند و بههمراهپدر بهشغل کشاورزی، کارگری، تجارت و غیره... مشغول بودند و همین دلیل باعث میشد پسرها از جایگاهبیشتری نسبت بهدختر ها برخوردار باشند .
2. یکی دیگر از دلایل برتری پسرها نسبت بهدخترها ، عدم خودباوری دختران و زنان در جامعهو این باور کهمردها از قابلیت بیشتری برخوردارند ، میباشد .
3. علت تمایل خانوادهها برای داشتن فرزند پسر این است کهپسرها تا 5سالگی کاملا بهمادر وابستهاند و پدر را برای خود رقیب میدانند،و بعد از اینکهبزرگتر میشوند پدر را بهعنوان الگوی زندگیشان ستایش میکنند ولی همچنان عشق اول اشان مادرباقی میماند و این موضوع کهاز نظر روانشناسی صحیح نیست و موجب آسیب زدن فرزند در سالهای دیگر میشود .
4. علت تمایل داشتن فرزند پسر در بین پدرها گاهی بهاین دلیل است کهفکر میکنند دختر در معرض آسیب بیشتری است و بهمراقبت ویژهای نیازمند است . و از اینکهممکن است بهخطر بیفتتد و باعث بی آبروی خانوادهشود وحشت دارند. کهالبتهمیتوان گفت این باور های غلط گاهی هم میتوانند منطقی و هوشمندانهباشند .
نکته:
رغبت بهداشتن فرزند پسر فقط مخصوص ایرانی ها نیست و این تمایل در بین جوامع دیگر نیز بهویژهدر شرق آسیا و در کشورهایی کهسنت ها بر فرهنگ تسلط دارد نیز دیدهمیشود .
فرق گذاشتن بین دختر و پسر ممنوع !
دین ما اسلام دختر را بهعنوان رحمت و پسر را بهعنوان نعمت الهی یاد کردهاست پس باید از محبت خداوند متعال سپاسگزار باشیم و قدر این موجودات الهی را در زندگیمان بیشتر بدانیم زیرا در بهوجود آوردن فرزند دختر ،زن و مرد هر دو شریکند. شاید زنی شوهرش را سرزنش نماید کهتو باعث دختر شدن فرزندمان شدهای و یا شوهرش بگوید چرا دختر آوردی؟ ولی واقعیت این است کههیچ کدام مقصر نیستند و باید واقعهبینانهبا این قضیهکنار آمد. یک مرد خانوادهدوست و عاقل بعد از اینکهشنید صاحب فرزند دختر شده، باید خوشحالی خود را ابراز کند و برای اینکهنهایت محبت خود را بههمسرش نشان دهد باید همسرش را ناز و نوازش کند و در حد امکان برایش هدیهای تهیهکند و تولد فرزندشان را جشن بگیرد و اگر هم متوجهناراحتی همسرش از این اتفاق شد ، دلداریش دهد و با دلایل منطقی بهاو بفهماند کهانتخاب خداوند برای آنها اینگونهبودهو دختر و پس هیچ فرقی با هم ندارند .
در برخی روایات اسلامی بهپدر و مادر تأکید بسیار شدهاست کهبههیچ عنوان بین فرزندانتان تفاوت قائل نشوید و بههمهآنها بهیک اندازهمحبت کنید .
بهعنوان مثال در کتاب وسائل الشیعهروایتی از امام رضا علیهالسلام نوشتهشده، مبنی بر اینکهشخصی بهمحضر امام عرض کرد:«مردی را میشناسم کهدخترش را بیشتر از پسرش دوست دارد و بهاو محبت میکند.» و امام رضا علیهالسلام فرمودند:«دختر و پسر هیچ فرقی با هم ندارند و با هم کاملا مساوی هستند .»
بنابراین بهپدر ها و مادرها توصیهمیشود در محبت کردن بهیکی از فرزندنشان دقت کنند و زیادهروی نکنند کهموجب دلخوری و ناراحتی فرزندان دیگر میشود .
روایات مختلف دربارهفرق نگذاشتن بین فرزند دختر و پسر
روایت است شخصی نزد امام صادق(ع) رفت و از ایشان درخواست داشت تا برایشان دعا کند تا فرزندشان پسر شود . و امام در پاسخ بهآن مرد فرمودند:«من برایت دعا میکنم اما تو اول بهسؤال من جواب بده. اگر خدا از تو میپرسید کهدوست داری جنسیت فرزندت را من تعیین کنم یا تو، چهجوابی میدادی؟» مرد جواب داد:«خدا.» حضرت فرمودند:«پس خداوند انتخاب خود را کردهاست و هر چهصلاح بداند برای شما خواهد »
از پیغمبر اسلام روایت شدهاست کهفرمودند:«بهترین فرزندان شما دختر هستند.» و همچنین فرمودند:«هر کس سهدختر یا سهخواهر داشتهباشد و آنها را ادارهکند، بهشت را برایش واجب کردهایم »
در روایت آمدهمردی نزد رسول خدا (ص) بود کهبهاو خبر دادند کهفرزندش بهدنیا آمدهو دختراست . مرد از این خبر ناراحت شد و چهرهاش تغییر کرد .
پیامبر کهمتوجهحال این مرد شدند فرمودند:«چرا رنگت متغیر شد؟» و مرد در جواب پاسخ داد:«هنگامی کهاز منزل خارج میشدم، همسرم در حال وضع حمل بود، و حال بهمن خبر رساندند کهدختری بهدنیا آوردهاست » رسول اکرم فرمودند:«زمین جایش میدهد و آسمان سایهبر سرش میافکند و خدا روزیش میدهد و گل خوشبویی است کهاز آن استفادهمیکنی .»