بیشتر بخوانید

نکته ای برای آنکه قهوه را با خیال راحت بنوشید

نکته ای برای آنکه قهوه را با خیال راحت بنوشید

از خواص روغن خردل بخش زیبایی آن مرا بس

از خواص روغن خردل بخش زیبایی آن مرا بس

جادوی سلامتی با میگو

جادوی سلامتی با میگو

تناسب اندام و زیبایی پوست صورت با آلو خشک

تناسب اندام و زیبایی پوست صورت با آلو خشک

سالم ترین پنیر صبحانه

سالم ترین پنیر صبحانه

وقتی بدن به گلپر نیاز دارد

وقتی بدن به گلپر نیاز دارد

عوارض دانه رازیانه برای سلامت زنان و مردان + دمنوش

عوارض دانه رازیانه برای سلامت زنان و مردان + دمنوش

یک قاشق عسل با یک دنیا خاصیت

یک قاشق عسل با یک دنیا خاصیت

زنجبیل با خاصیتی عالی برای قوای جنسی

زنجبیل با خاصیتی عالی برای قوای جنسی

خواص سنبل الطیب دوای درد بی اعصابی

خواص سنبل الطیب دوای درد بی اعصابی
از کجا بدانیم کدام مربا با مزاج ما سازگارتر است
یکی از نکاتی که معمولا حین تهیه انواع مربا و ترشی ها در نظر گرفته نمی شود، این است که باید متناسب با مزاج، این فراورده ها را انتخاب و مصرف کرد

نظر طب سنتی در مورد مربای مناسب با مزاج شما چیست

مربا از پختن میوه‌با شکر به‌دست می‌آید. این محصول معمولاً در ظرف دربسته‌نگهداری می‌شود و برای مدت زمان طولانی سالم باقی می‌ماند. از پکتین طبیعی یا مصنوعی و عسل هم می‌توان به‌عنوان افزودنی استفاده‌کرد.

در بین انواع مربا، «مربای به» یکی از پرطرفدارترین مرباهاست، ولی بد نیست بدانید که‌اگر مزاج گرمی دارید بهتر این مربا را برای مصرف انتخاب نکنید. این گفته‌متخصصان طب سنتی است و دلایل خاص خود را دارد.
در این خصوص نظر یک محقق طب سنتی را پرسیده‌ایم که‌در ادامه‌می‌خوانید.

چرا باید متناسب با مزاج مربا بخوریم؟

یکی از نکاتی که‌معمولا حین تهیه‌انواع مربا و ترشی ها در نظر گرفته‌نمی شود، این است که‌باید متناسب با مزاج، این فراورده‌ها را انتخاب و مصرف کرد. در طب سنتی، مربا به‌دلیل شیرینی دارای مزاج گرمی است و ترشی ها به‌دلیل ترکیبات موجود در آن مزاج سردی دارد.
با توجه‌به‌اینکه‌خاصیت خود مربا به‌دلیل شیرین بودن، گرم است، مرباهایی که‌مزاج معتدل دارند، به‌دلیل اینکه‌خاصیت آن به‌سمت خنکی می‌رود، مصرفشان به‌افرادی که‌مزاج گرمی دارند، پیشنهاد می‌شود.
بنابراین اگر فردی مزاج گرمی دارد و از طرفی به‌خوردن «مربای به» یا «هویج» علاقه‌مند است، باید بداند پس از مصرف آن جوش می‌زند. چون همان طور که‌قبلا اشاره‌شد هم مزاج مربا و هم میوه‌«به» گرم است. از این رو، باید حتما با یک ماده‌خوراکی خنک آن را مصرف کرد.

مربا

مربای مناسب با مزاج ما

اگر هم پوست بدن فرد به‌خصوص صورت، مستعد جوش زدن است یا در سنین نوجوانی به‌سر می‌برد، چون در این سن به‌دلیل تغییرات هورمونی صورت جوش می‌زند، مرباهایی باید مصرف شود که‌از گیاهان یا میوه‌های با مزاج خنک تهیه‌شده‌اند.

پیشنهاد طب سنتی در مورد مصرف مربا:

مصرف مربای آلبالو و تمشک به‌دلیل سرد مزاج بودن و مربای گل محمدی، بالنگ و پرتقال به‌خاطر مزاج معتدلی که‌دارد، به‌افراد گرم مزاج پیشنهاد می‌شود. درضمن شربت به‌- لیمو نیز مزاج معتدل و خوبی دارد چون به‌گرم و لیمو سرد است.
ولی اگر فردی دارای مزاج سرد است و می‌خواهد رطوبت بدن افزایش پیدا نکند، استفاده‌از مرباهایی با مزاج گرم، برایشان مفید است. مربای «به» یا «مربای انجیر» انتخاب خوبی برای استفاده‌است.

بیشتر بخوانید

خوردنی های مفید و مغذی برای زمستان

خوردنی های مفید و مغذی برای زمستان

پوست شفاف با تغذیه سالم

پوست شفاف با تغذیه سالم

خواص بسیار شگفت انگیز پرتقال

خواص بسیار شگفت انگیز پرتقال

تغذیه مناسب روزهایی که هوا آلوده است

تغذیه مناسب روزهایی که هوا آلوده است

سالم ترین روغن برای سرخ کردن غذا

سالم ترین روغن برای سرخ کردن غذا

خواص ریحان لیمویی ، خوشبوی پرخاصیت

خواص ریحان لیمویی ، خوشبوی پرخاصیت

آبمیوه هایی برای فصل سرما

آبمیوه هایی برای فصل سرما

سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما

سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما

نحوه نگهداری و پخت تخم مرغ

نحوه نگهداری و پخت تخم مرغ

از هویج ایرانی و زردک چه می دانید؟

از هویج ایرانی و زردک چه می دانید؟
مشاهده

مطالب بیشتر در تغذیه

با خواص زیبایی و درمانی شکر قهوه ای آشنا شوید

با خواص زیبایی و درمانی شکر قهوه ای آشنا شوید

تغذیه و خوراکی های مفید برای سلامت لثه

تغذیه و خوراکی های مفید برای سلامت لثه

اصول تغذیه ای در گرم ترین روزهای سال

اصول تغذیه ای در گرم ترین روزهای سال

این دلایل برای نخوردن پفک کافیست !!

این دلایل برای نخوردن پفک کافیست !!

خوردنی هایی که دندانها را می پوسانند !

خوردنی هایی که دندانها را می پوسانند !

با 10 روش اشتهای خود را افزایش دهید

با 10 روش اشتهای خود را افزایش دهید

یک برنامه ی عالی برای تغذیه مادران شیرده

یک برنامه ی عالی برای تغذیه مادران شیرده

11 ویتامین و مواد معدنی که برای بدن مورد نیازند

11 ویتامین و مواد معدنی که برای بدن مورد نیازند

در زمستان خود را با نارنگی درمان کنید

در زمستان خود را با نارنگی درمان کنید

نکاتی مفید و کلیدی از تغذیه در زمستان

نکاتی مفید و کلیدی از تغذیه در زمستان

مطالب مرتبط

افراد گرم مزاج این مرباها رو نخورن لطفا

افراد گرم مزاج این مرباها رو نخورن لطفا

مزاج شناسی با طب ابو علی سینا

مزاج شناسی با طب ابو علی سینا

اهمیت مزاج شناسی و ارتباط آن با سلامتی

اهمیت مزاج شناسی و ارتباط آن با سلامتی

غذای مناسب هر مزاج در فصل بهار

غذای مناسب هر مزاج در فصل بهار

تاثیر چاقی لاغری در تعیین مزاج از نظر طب سنتی

تاثیر چاقی لاغری در تعیین مزاج از نظر طب سنتی

مزاج شناسی و ویژگی انواع مزاج ها

مزاج شناسی و ویژگی انواع مزاج ها

شناخت مزاج چطور انجام می شود؟

شناخت مزاج چطور انجام می شود؟

تعیین جنسیت جنین با کمک طب سنتی

تعیین جنسیت جنین با کمک طب سنتی

تست کامل مزاج شناسی ، مزاج شما چیست؟

تست کامل مزاج شناسی ، مزاج شما چیست؟

شیربرنج برای سرد مزاج ها

شیربرنج برای سرد مزاج ها

ارتباط مزاج افراد با خصوصیات اخلاقی آنها

ارتباط مزاج افراد با خصوصیات اخلاقی آنها

نسخه ویژه طب سنتی برای درمان سوء مزاج گرم کبد

نسخه ویژه طب سنتی برای درمان سوء مزاج گرم کبد

درمان سوء مزاج سرد کبد با پودر بیسموت + طرز تهیه

درمان سوء مزاج سرد کبد با پودر بیسموت + طرز تهیه

ابوعلی سینا برای درمان معده درد چه نسخه ای دارد؟

ابوعلی سینا برای درمان معده درد چه نسخه ای دارد؟

این افراد نباید چای بنوشند

این افراد نباید چای بنوشند

بخور نخورهای تغذیه سرد مزاجهای سوداوی

بخور نخورهای تغذیه سرد مزاجهای سوداوی

علت سنگینی معده بعد از غذا

علت سنگینی معده بعد از غذا

فواید خوردن انار در فصل پائیز

فواید خوردن انار در فصل پائیز

بخور نخورهای تغذیه سرد مزاجهای بلغمی

بخور نخورهای تغذیه سرد مزاجهای بلغمی

مزاج سردها در این ماه خیار نخورند!

مزاج سردها در این ماه خیار نخورند!