
برخی از افراد با مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد دچار دل درد ، دل پیچهو تهوع میشوند و اصطلاحا سردی میکنند . این علائم بیشتر در فصل بهار و تابستان با خوردن میوههایی با طبع سرد برای افراد بهوجود میآید . در این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان شما را با مواد غذایی کهطبع سردی دارند و ممکن است با خوردن آنها سردی کنید ، معرفی میکنیم و بهشما میگوییم کهاین مواد غذایی را با چهچیزی مصرف کنید کهدچار علائم سردی نشوید .
انواع لبنیات
لبنیات مانند پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزهو ماست معمولی بهجز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کرهو ماست چکیده طبع سرد و تر دارند .
طبع کشک و قرهقروت سرد و خشک است .
اگر با خوردن لبنیات دچار سردی میشوید ، آنها را با مصلحشان مصرف کنید.
بین میوههای پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و تر هستند.
چطور از سردی کردن پس از مصرف میوههای سرد در امان بمانید ؟
بهترین مصلح برای این میوههای سرد عسل است.
شما میتوانید شفتالو و هلو را با مربای زنجبیل مصرف نمایید.
آیا انواع توت ها طبع گرمی دارند ؟
طبع توت ها با یکدیگر فرق دارد . در میان توت ها توت های سفید طبع گرم و تر دارند اما :
تمشک و شاهتوت، دارای طبع سرد و خشک هستند.
طبع توت فرنگی سرد و تر است.
چطور از سردی کردن پس از مصرف توت ها در امان بمانید ؟
برای متعادل نمودن طبع سرد تمشک، توت فرنگی و شاهتوت ، آنها را با عسل مصرف کنید .
همهریشهها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج دارای طبع گرم میباشند اما سیب زمینی تنها ریشهپرمصرف است کهطبع آن سرد و تر، است.
اگر با خوردن سیب زمینی دچار دل درد شدید و سردی تان شد ، سیب زمینی را با مصلح هایش مانند دارچین، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.
آیا طبع خیار و گوجهفرنگی سرد است ؟
بسیاری از افراد با خوردن خیار و گوجهدچار دل درد میشوند ، علت این امر آن است کهطبع خیار بوتهای سرد و تر ، طبع گوجهفرنگی هم سرد و تر است .
چطور از سردی کردن پس از مصرف سالاد شیرازی در امان بمانید ؟
همانطور کهگفتیم هم طبع خیار و هم طبع گوجهسرد و تر است . برای در امان ماندن از سردی مصرف گوجهو خیار و دچار دل درد نشدن میتوانید :
خیار بوتهای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیرهبخورید و یا از خیار چنبر بهجای آن استفادهکنید زیرا طبع خیار چنبر، گرم و تر است .برای تعدیل سردی طبع خیار میتوانید پوست آن را بکنید .
برای متعادل کردن طبع گوجهفرنگی نیز میتوانید آن را با روغن زیتون میل کنید.
برای تعدیل سردی طبع سالاد شیرازی حتما بهآن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیرهاضافهکنید.
طبع هندوانه و کدو را چگونهتعدیل کنیم ؟
طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان طبع گرمی دارند اما در میان این صیفی جات طبع هندوانهو کدو سرد و تر است.
بهتر است برای متعادل کردن طبع هندوانهآن را همراهبا عسل میل کنید.
بهترین مصلح برای کدو نیز ، زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک است .
طبع گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوهسرد است . مزاج ماهی سرد و تر است و برخی از افراد با خوردن این مواد غذایی سردی میکنند و دل درد میگیرند .
برخلاف باور عموم طبع گوشت گوسالهگرم و تر است اما اگر با خوردن این نوع گوشت دل درد میگیرید، همراهاین غذا گشنیز، سماق و مرزه نیز مصرف نمایید.
طبع گوشت های سرد را چگونهتعدیل کنیم ؟
ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین بپزید و همراهآن زنجبیل، آویشن و ادویههای گرم مثل فلفل مصرف نمایید.
همراهبا سیرابی میتوانید گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل مصرف نمایید.
برای تعدیل طبع سرد قلوهروغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیرهبهآن بیافزایید و آن را کباب کنید.
از بهترین مصلح های گوشت بز نیز نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیرهو خرما میباشد.
ارتباط مزاج افراد با سن و جنس آنان
مزاج افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است . سن، جنس، خصوصیات جسمی و فصل، روی مزاج تاثیر دارد .
مزاج آقایان گرم تر از مزاج خانم هاست.
افراد از سن یک سالگی تا 30 سالگی، بیشتر مزاج گرمی و تر دارند.
از 30 تا 35 سالگی، سن گرمی و خشکی نام دارد.
از 35 تا 60 سالگی، افراد بیشتر دارای مزاج سرد و خشک هستند.
افراد 60 سال بهبالا نیز دارای مزاج سرد و تر میباشند.
افرادی کهپس از خوردن یا نوشیدن خوراکی هایی با طبع سرد، دچار نفخ ، کمبود انرژی، درد در مفاصل، ورم ، احتباس مایعات ، اسهال، درد معده میشوند بهتر است از غذاهای دارای طبع گرم استفادهکنند . مصرف غذاهای طبع گرم سبب افزایش انرژی، گردش خون، دفع اندام ها، گرم کردن و بهبود سردی بدن میشود . چنانچهدر مطلب کاملی در بخش سلامت تغذیهدر مجله اینترنتی فنجان پیش از این گفتیم غذاهای دارای طبع گرم عبارتند از :