
شکر یکی از مواد طبیعی بشمار میرود و هزاران سال است در رژیم غذایی افراد در شربت ، مربا ، کیک ، نوشابه بکار میرود و از جملهموادی است کهحتی مقدار کم آن هم کالری بالایی دارد بههمین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشهبهدنبال جایگزین هایی باشند کهضرر کمتری برایشان داشتهباشد کهیکی از آنها شکرقهوهای است.
دو نوع شکر قهوهای و سفید داریم و قصد داریم کهدر این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان شکر قهوهای و سفید را مقایسهکنیم تا بهشما کمک کند تصمیم بگیرید کدام یک را انتخاب کنید.
با توجهبهاین کهشکر سفید و قهوهای از یک نوع محصول تولید میشود. نیشکر یا چغندر قند - آن ها کاملا شبیههم هستند. در واقع، بیشتر شکر قهوهای مخلوطی از شکر سفید و شهد است، کهنوعی شربت گرفتهشدهاز شکر است. شهد مسئول تیرهتر کردن رنگ آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش میدهد.
مهم ترین تفاوت غذایی بین این دو این است کهشکر قهوهای مقدار کمی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد.
گفتهمیشود کهمقادیر این مواد معدنی در شکر قهوهای ناچیز هستند، بنابراین منبع خوبی از ویتامین یا مواد معدنی نیست هم چنین شکر قهوهای حاوی کالری کمتری نسبت بهشکر سفید است، با این حال کمی تفاوت دارد. یک قاشق چای خوری (4 گرم)شکر قهوهای 15 کالری دارد در حالی کهمقدار مشابهشکر سفید 16.3 کالری دارد. گذشتهاز این اختلافات جزئی،از لحاظ ارزش غذایی شبیههستند تفاوت های اصلی آن ها در طعم و رنگ آنهاست.
شکر در مناطق گرمسیری تولید میشود بهاین ترتیب کهابتدا نیشکر یا چغندر قند را پرورش میدهند.
هر دو این گیاهها تحت یک فرآیند مشابهبرای تولید شکرقرار میگیرند. با این حال، روش های مورد استفادهبرای تبدیل آن بهشکر قهوهای و سفید تفاوت دارند.
اول، آب شیرین هر دو محصول استخراج، تصفیهو گرم میشود تا یک شربت قهوهای و غلیظ شدهبهنام ملاس را تشکیل دهد.
بعد از آن، شکر متبلور شدهبهمنظور تولید کریستال های شکر سانتریفیوژ میشود. سانتریفیوژ ماشینی است کهبهشدت برای جدا کردن کریستال های شکر از ملاس بهکار میرود.سپس شکر سفید برای حذف هر گونهملاس اضافی و ایجاد کریستال های کوچک تر فرآوری میشود. متعاقبا، از طریق یک سیستم فیلتراسیون انجام میشود کهاغلب با استخوان های خرد شدهحیوانات برای تشکیل قند سفید استفادهمیشود. لازم بهذکر است شکر قهوهای تصفیهشده، همان شکر سفید است کهملاس بهآن افزودهشده. در همین حال، شکر قهوهای تصفیهنشدهدر پردازش کم تر از شکر سفید قرار میگیرد و بهآن اجازهمیدهد تا مقداری از ملاس و رنگ قهوهای طبیعی خود را حفظ کند.
شکر سفید و قهوهای را میتوان بهروش های مختلف پخت ، مورد استفادهقرار داد.در حالی کهگاهی اوقات آن ها میتوانند بهجای یکدیگر مورد استفادهقرار گیرند، انجام این کار ممکن است بر رنگ، طعم و یا بافت محصول نهایی شما تاثیر بگذارد.
ملاس در شکر قهوهای رطوبت را حفظ میکند، بنابراین استفادهاز آن منجر بهنرم تر شدن چیزی کهپختهاید میشود.
مثالا، کوکی کهبا شکر قهوهای درست شده، مرطوب و فشردهخواهد بود، در حالی کهکوکی کهبا شکر سفید درست میشود، تا حد زیادی بهتر میشود چون هوای بیشتری وارد خمیر شود منجر بهپف کردن بافت کوکی میشود.
بههمین دلیل شکر سفید در بسیاری از محصولات پختهشدهبهکار میرود کهنیاز بهپف دارند.
آن ها در رنگ و طعم تفاوت دارند و این تفاوت اصلی است.
تفاوت اصلی بین شکر سفید و قهوهای، در طعم و رنگ آنهاست. جانشین کردن شکر قهوهای بهجای شکر سفید در دستور العمل ها، رنگ غذاها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و بهرنگ قهوهای یا قهوهای روشن تغییرخواهد کرد.
برعکس، پخت با شکر سفید منجر بهیک محصول بهرنگ روشن تر خواهد شد. بنابراین هر کدام را کهانتخاب میکنید بهنتیجهنهایی مورد نظر شما بستگی خواهد داشت.
شکر سفید و قهوهای هر کدام دارای پروفایل های منحصر بهفرد هستند. شکر قهوهای بهخاطر ملاس اضافهشدهیک طعم قوی، کاراملی یا آب نباتی دارد. بههمین دلیل، در کیک های شکلاتی و کلوچه و طعم خوبی دارند.
از طرف دیگر، شکر سفید شیرین تر است، بنابراین میتوانید از آن کمتر برای رسیدن بهمزهمطلوب استفادهکنید. طعم خنثی آن باعث میشود کهآن یک جز چند منظورهدر پخت شیرینی و کیک باشد.
کدام را انتخاب میکنید؟
انتخاب شکر سفید و یا قهوهای بهسلیقهشخصی شما بستگی دارد چون طعم و رنگ تفاوت های اصلی بین این دو هستند. اگرچهشکر قهوهای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت بهشکر سفید است اما مقادیر این مواد معدنی بهقدری ناچیز است کههیچ گونهمزایایی برای سلامتی ندارد.
بهطور مهمی، تصور میشود کهشکر یک عامل موثر برای اپیدمی چاقی و بیماری های عمدهاز جملهدیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است . بههمین دلیل توصیهمیشود کهبیش از 5 تا 10 درصد کالری روزانهخود را شکر مصرف نکنید. با این حال، این باید حتی برای سلامت بهینهنیز محدود باشد در حالی کهخوب است کهاکنون از یک درمان شیرین لذت ببرید و پس از آن، همهانواع شکر باید در رژیم غذایی سالم محدود شوند.