
پیاز گیاهی است دو سالهدارای برگهای توخالی و استوانهای شکل . ساقهپیاز تا ارتفاع یک متر هم میرسد کهآن هم استوانهای و توخالی است . گلهای پیاز برنگ سفید یا قرمزبصورت چتر در انتهای ساقهدیدهمیشود .
پیاز سفید و پیاز قرمز، هر دو از نظر کالری در گروهمواد غذایی کم کالری قرار میگیرند و از این نظر تفاوت زیادی با هم ندارند. 100 گرم پیاز قرمز حاوی 37 کالری است، در حالی که100 گرم پیاز سفید 42 کالری دارد. استفادهاز مواد غذایی کم کالری مثل پیاز سفید و پیاز قرمز میتواند بهشما کمک کند تا کالری های مصرفی روزانهرا کاهش دهید و از این طریق بهمدیریت وزن تان کمک کنید.
هر 100 گرم پیاز قرمز حاوی 2 گرم فیبر است، در حالی کههر 100 گرم پیاز سفید 1.2 گرم فیبر دارد. در حالی کههیچ کدام حاوی فیبر زیادی نیستند، اما میتوانند بهشما کمک کنند تا بخشی از فیبر مورد نیاز روزانهرا با خوردن آن ها تامین کنید. دریافت فیبر بیشتر از طریق رژیم غذایی، خطر ابتلا بهبیماری قلبی، دیابت، فشار خون بالا، چاقی و سکتهمغزی را تا حد زیادی کاهش میدهد.
پیاز سفید و پیاز قرمز، هر دو از منابع خوب ویتامین C هستند و هر 100 گرم از آن ها، بیش از 10 درصد نیاز روزانهبدن بهاین ویتامین مهم را تامین میکند. علاوهبر این، پیاز سفید و پیاز قرمز، هر دو 2 درصد از نیاز روزانهبدن بهکلسیم را تامین میسازند. البتهپیاز قرمز 2 درصد از نیاز روزانهبدن بهآهن را هم فراهم میکند.
مطالعات علمی نشان دادهاند کهپیاز سفید و پیاز قرمز حاوی نوعی آنتی اکسیدان خاص بهنام کوئرستین هستند، اما پیاز قرمز حاوی کوئرستین بیشتری نسبت بهپیاز سفید است.