
قبلا نشان دادهشد چاقی میتواند موجب تغییراتی در مغز شود و باعث میشود برخی افراد چربی اشباع شدهو شکر تصفیهشدهبیش از حد بخورند، همچنین ضعف حافظهرا درپی دارد. مطالعهجدیدی کهتوسط محققان دانشگاهبوفالو منتشر شد، یک ویژگی فیزیولوژیکی جدید را پیدا کرد کهمیتواند بهعنوان نتیجهچاقی تغییر یابد.
یافتههای آن ها نشان میدهد کهموش های چاق، نسبت بهنوع لاغر، حس چشایی ضعیف تری دارند و نسبت بهشیرینی واکنش کمتری نشان میدهند افراد چاق ممکن است نیاز بهشیرینی بیشتری در شرایط عادی برای رسیدن بهیک انفجار حسی داشتهباشند.
چشایی در واقع حس بسیار پیچیدهای است، زیرا محققان کم تر در مورد این مسالهنسبت بهحس بینایی یا شنیداری تحقیق انجام دادهاند .مثلا همانطور کهدر ادامهاین بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان خواهیم گفت ممکن است بهاین دلیل باشد کهحس چشایی بهشدت با احساسات مرتبط است، بهعنوان محرک های مختلف مثل واکنش های تلخ، شیرین یا ترش، واکنش های احساسی مختلف را بههمراهدارند:لذت یا نارضایتی در درجات مختلف.
این باعث میشود کهاز دیدگاهتکاملی مثل مزه، اولین مانع بین ما و غذا باشد کهممکن است برای خوردن غیر ایمن باشد. هم چنین بهعنوان یک محرک عمل میکند - تا بهحال بهاین فکر کردهاید کهچرا مزهگوشت و یا شیرینی خوب است؟
بهاین دلیل است کهاین غذاهای سرشار از انرژی برای زندهماندن از خیلی وقت پیش حیاتی بودهو باعث ایجاد لذت یا پاداش در پاسخ بهخوردن غذاهای چرب و شکر بالا میشود. البته، حالا کهما در زمان فراوانی زندگی میکنیم، نیازی نیست کههمهچیزها را پشت سر هم بخورید، با این وجود، بسیاری از افراد در دام پرخوری گرفتار میشوند.
مزهغذا توسط پرزهای چشایی انتخاب میشود کهبیشتر آن ها روی زبان قرار دارند. یک بزرگ سال معمولی بین 2،000 تا 4،000 پرزچشایی دارد در حالی کههر پرز بین 10 تا 50 سلول حسی دارد. این سلول ها یک کپسول تشکیل میدهند کهبهشکل غنچهگل یا یک پرتقال شکل میگیرد.
در نوک این کپسول، حفرهای وجود دارد کهبهشکل یک قیف پر از سیال عمل میکند. این قیف دربرگیرندهسلولی ظریف و انگشت مانند حسی است کهموهای مزهنامیدهمیشوند. پروتیین ها در سطح ، مواد شیمیایی را بهسلول برای چشیدن مزهمیکنند. حس چشایی نیز بهسیستم عصبی از طریق چندین عصب جمجمهمنتقل میشود.
محققان 25 موش چاق را با غذاهای چرب و 25 موش با وزن نرمال مقایسهکردند. برای اندازهگیری این کهچگونههر حیوان بهمحرک های سلیقهمختلف واکنش نشان میدهد، محققان بهفرآیند علامت دهی کلسیم نگاهکردند کهدر سلول های چشایی رخ میدهد.
برای هر نوع "طعم"، یک سطح کلسیم خاص در ارتباط با آن وجود دارد کهمیتواند اندازهگیری شود. محققان دریافتند کهدر موش های چاق، سلول های چشایی کمتری وجود داشتهکهبهمحرکهای شیرین واکنش نشان میدادند، و انگار این کافی نبود، همچنین مشخص شدواکنش کمتری نسبت بهمعمول داشتند.
کاترین محقق گفت:" چاقی میتواند بهتغییراتی در مغز منجر شود، همچنین اعصابی کهسیستم چشایی محیطی را کنترل میکنند، اما هیچ کس تا بهحال بهسلول های زبانی کهبا غذا ارتباط برقرار میکند نگاهنکردهاست.
فرض بر این بود کهقبل از این کهافراد چاق حس چشایی ضعیف تری نسبت بهافراد لاغر داشتهباشند، اما این اولین مطالعهای است کهشواهدی برای پشتیبانی از این ایدهوجود دارد، اگرچهتحقیقات در مورد موش ها است. و همکاران مظنون هستند فقدان حساسیت ممکن است مردم را بهخوردن بیش از حد صرف غذا اضافهوزن بیشتر بهیک چرخهمعیوب ، تشویق کند.