
بالاخرهسیگار کشیدن را ترک کردید – تبریک ! شما یکی از بهترین کار های ممکن برای بدن تان را انجام دادید و اکنون وقت آن است کهسلامتی خود را پس بگیرید و برای معکوس کردن تاثیرات دراز مدت عادت قدیمیتان تلاش کنید.
در این قسمت از سایت مجله اینترنتی فنجان هر چیزی کهباید در مورد مراقبت از بدن خود بعد از ترک سیگار بدانید، وجود دارد. اگر شروع کردید و از مصرف یک بستهسیگار در روز، بهروزی یک نخ رسیدید ، شروع خوبی برایتان است اما سعی کنید یک بار برای همیشهاین کار اشتباهرا کنار بگذارید.
"الکس سالموند"، استاد دانشگاهبورلی هیلز، میگوید هیچ وقت برای ترک سیگار دیر نیست اما هر چقدر زود تر ترک شود، پیامد های فیزیکی بهتری خواهید داشت و تحقیقات نشان دادهاست کهبا ترک سیگار افراد میتوانند خطر ابتلا بهسرطان ریه را در طی دهسال بعد از ترک کاهش دهند و مانند افراد کاملا غیرسیگاری شوند.
در این بخش از سلامت بهتعدادی از گزینههای مراقبتی اشارهخواهیم کرد :
1. مدیریت استرس :
بهگفتهمتخصصین برای برخی ها عوامل استرس زا در زندگیشان میتوانند بهعنوان یک محرک برای بازگشت بهعادت های قدیمی مانند سیگار کشیدن عمل کنند. اگر میخواهید از سیگار کشیدن دوری کنید ، پس از ترک سیگار باید بهمیزان و سطح استرس تان توجهکنید و بهدنبال راههای خلاقانهای برای آرام ماندن در مواقع فشار باشید.
2. ورزش روزانه:
ورزش روزانهاساس زندگی سالم بهویژهبرای افراد سیگاری است. هر روز حداقل 30 دقیقهورزش کنید و اگر در داشتن یک عادت ورزشی روزانهدچار مشکل هستید, بهیاد داشتهباشید کهلزومی ندارد این برنامهپیچیدهو سخت باشد.
هر نوع فعالیت هوازی بهمدت حداقل 10 دقیقهتاثیر بهسزایی بر سیستم قلبی - عروقی افراد دارد و حتی پیادهروی نیز خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش میدهد و منجر بهحملات قلبی و سکتهمیشود . ورزش راهخوبی برای مدیریت استرس هم است و بنابراین این یک بازی برد - برد میباشد.
3. مصرف مقدار زیادی میوهو سبزیجات:
البتهتغذیهخوب بخش مهمی از سبک زندگی سالم است اما بسیاری از غذا ها برای افراد سیگاری ترک کردهمفید تر هستند. مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان ها, التهاب و آسیب را در سطح سلولی کاهش میدهند و میتوانند بهترمیم بافت های آسیب دیدهناشی از مصرف دخانیات کمک کنند. غذا های غنی از آنتی اکسیدان ها نیز میتوانند شامل این موارد باشند :میوههایی چون بلوبری، انگور قرمز و بنفش و توت های قرمز, سبزیجات تیره، سیب زمینی شیرین و همچنین آجیل، چای و دانههای کامل.
4. انجام مدیتیشن :
از آنجا کهکاهش استرس برای سلامتی آیندهشما حیاتی است، استفادهاز عادات شناختهشدهبرای کاهش استرس میتواند بخش مهمی از برنامهشما برای بازگرداندن سلامتی تان باشد. روزانه5 تا 10 دقیقهمدیتیشن میتواند نتیجهبسیار مثبتی داشتهباشد و اگر مطمئن نیستید چطور شروع کنید، از منابع مدیتیشن درست و قابل اطمینان کمک بگیرید تا استرس را از مغزتان خارج کنید.
5 انجام منظم تست های بهداشتی :
بهعنوان یک فرد سیگاری ترک کردهغربال گری سالانهبرای مراقبت از هر گونهمشکلات سلامتی مهم است. مداخلهاولیهمیتواند تفاوت بزرگی در آیندهفردی داشتهباشد کهمشکلی جدی برایش تشخیص دادهمیشود. اگر شما سیگار کشیدن را ترک کردید و میخواهید از نزدیک بر سلامت خود نظارت کنید، پزشکان پیشنهاد میکنند سالیانهآزمایش خون و حتی سی تی اسکن بدهید.
6. زیاد و بهاندازهکافی بخوابید :
سیگار کشیدن با اختلالات نخوابیدن ، خواب نا مطلوب و مشکلات سلامتی از جملهبیماری های قلبی، چاقی و دیابت مرتبط است و تحقیقات نشان میدهند کهمصرف نیکوتین ممکن است باعث "کیفیت پایین خواب" سیگاری ها شود. حالا کهسیگار را ترک کردید، حتما عادت های خوب خواب را تمرین کنید، از جملهاین کهحتما زود بهرخت خواب بروید تا بتوانید هفت تا هشت ساعت در روز بخوابید و از لوازم الکترونیکی در زمان خواب دوری کنید.
7. مصرف بیشتر ویتامین B :
بعد از ترک سیگار ، غذاهایی مانند میگو و ماست کم چرب کهویتامین B12 بیشتری دارند را مصرف کنید زیرا این ویتامین برای سیستم عصبی شما بهخصوص در این زمان کهکمی عصبی هستید ، لازم است.
8. مصرف بیشتر ویتامین C :
در بدن فرد سیگاری توکسین ها یا همان مواد سمی انباشتهشدهاست. این افراد اگر میخواهند از از شر سموم انباشتهشدهخلاص شوند بهتر است مواد غذایی سرشار از ویتامین C مانند بروکلی، فلفل دلمه ای قرمز، پرتقال و گوجهفرنگی و... مصرف نمایند.
مصرف بیشتر ویتامین c بعد از ترک سیگار
9. مصرف بیشتر ویتامین E:
بعد از ترک سیگار برای اینکهبتوانید بهبهترین نحو از اکسیژن موجود در هوا استفادهکنید و یا ابتلا بهبرخی از سرطان ها را کاهش دهید و پوست خوبی داشتهباشید ، از مواد غذایی سرشار از ویتامین E مانند تخمهی آفتاب گردان، بادام، مورد صحرایی و اسفناج و... استفادهنمایید.
10. نوشیدن آب کافی :
برای دفع بهتر و بیشتر سموم و ضایعات سیگارهایی کهقبلاً دود کردهاید ، آب بیشتری بنوشید تا بدنتان بتواند را دفع کند. نوشیدن آب باعث جلوگیری از چاقی بعد از ترک سیگار شدهزیرا معدهتان را پر میکند تا کمتر بهسمت خوردن بروید.
بخش دوم توصیههای سلامت مجله اینترنتی فنجان مختص افرادی است کهبهتازگی سیگار را ترک کردهاند و این توصیهها شامل :
از افراد منفی گرا دوری کنید:
از افرادی کهبهشما انرژی منفی میدهند و سبب میشوند کهروحیهتان برای ترک همیشگی سیگار کاهش یابد ، دوری کنید. دوستان و خانوادهشما باید مشوق شما باشند و بهشما روجیهدهند.
دوری کردن از افراد منفی گرا
بهداشت دندان ها را رعایت کنید:
ترک کردن سیگار سبب میشود کهدهان بوی بد ندهد بنابراین مرتب مسواک زدهو بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید تا تمایلتان بهکشیدن سیگار کمتر شود و دهانتان خوشبو گردد.
بیشتر بهسینما بروید:
بعد از ترک سیگار برای جلوگیری از وسوسهشدن برای کشیدن آن ، بهمکان هایی عمومی مانند سینما، کتابخانهو ...بروید کهنمی توان در آنجا سیگار کشید.
جرعهجرعهآب سرد بنوشید:
روزهای ابتدایی ترک سیگار برای جلوگیری از تمایل بهسیگار کشیدن ، آب سرد را جرعهجرعهو با نی بنوشید. این کار سبب آزاد شدن هورمون دوپامین و ایجاد حس خوب و دور شدن افکار منفی از فرد میشود.
لیستی از مزایای ترک سیگار بنویسید
بعد از ترک سیگار لیستی از مزایای ترک کردن سیگار مانند :کنترل کردن احساسات، صرفهجویی در پول، احساس بهتر طعم غذا و دارا بودن انرژی بیشتر تهیهکنید و زمانی کهوسوسهشدید ، این لیست را بخوانید.
پس از ترک سیگار لیستی از مزایای آن بنویسید
از مصرف الکل پرهیز کنید:
بهتر است الکل و سیگار را با هم ترک کنید زیرا نوشیدن الکل سبب وسوسهبهکشیدن سیگار میشود.
یک لیست از دلایل ترک سیگارتان بنویسید و بهجایی جلوی چشمتان بزنید تا زمان هایی کهوسوسهمیشوید آن را ببینید.
برای گذراندن روزتان برنامهریزی کنید:
در طی هفتههای اول ترک سیگار، برنامهای برای گذراندن اوقاتتان با دوستانتان یا انجام فعالیت هایی لذت بخش بنویسید تا سرتان گرم شود و بهیاد سیگار کشیدن نیافتید. بهیاد داشتهباشید کهدوستانی کهبا آنها وقت میگذرانید باید افراد سالمی باشند کهاهل تفریح و ورزش های سالمند.
همیشهخوراکی هایی بههمراهداشتهباشید:
زمانی کهاحساس نمودید میل شدیدی بهکشیدن سیگار دارید ، چیزی در دهان خود مانند آدامس، آبنبات سفت و یا میان وعدهسالم بگذارید و همیشهاین خوراکی ها را بههمراهداشتهباشید.
جویدن آدامس زمانی کهمیل شدیدی بهکشیدن سیگار دارید
فعال بدنی داشتهباشید:
برای اینکهمیل شدید خود را بهسیگار کشیدن در روزهای اول ترک سیگار کم کنید ، فعالیت بدنی داشتهباشید زیرا فعالیت بدنی سبب میشود مواد شیمیایی طبیعی وارد بدن شدهو روحیهتقویت و استرس کاهش یابد.
پای صحبت افرادی کهسیگار را ترک کردهاند ، بنشینید:
برای اینکهانگیزهکافی داشتهباشید و بار دیگر بهسمت کشیدن سیگار نروید ، از افرادی کهقبلا سیگار میکشیدند و الان آن را ترک کردهاند ، کمک بخواهید و پای صحبت هایشان بنشینید.
نوشیدن کافئین را محدود کنید:
نوشیدن قهوه و چای بهعلت داشتن کافئین در برخی افراد حالات عصبی و هیجانی و اضطراب را ایجاد میکند و تاثیر منفی بر جای میگذارد پس اگر شما هم جزو این دستههستید روزهای ابتدایی ترک سیگار، از نوشیدن کافئین پرهیز کنید. این نوشیدنی هایی ها شما را وسوسهمیکند تا سیگاری آتش بزنید.
از افکار منفی دوری کنید:
پس از ترک سیگار بسیاری از افراد دچار احساسات منفی مانند افسردگی، عصبانیت و سرخوردگی میشوند. این احساسات باعث میل بیشتر بهسیگار کشیدن میشود بنابراین باید راهی را برای منحرف کردن فکر خودتان از این افکار منفی بیابید.