
میزان مصرف مجاز این ویتامین 12 میلی گرم است، مصرف بین 50 تا 500 میلی گرم در روز این ویتامین کهاز طریق مکمل ها وارد بدن میشود باعث پارهشدن رگ های مغزی میگردد کهدر نهایت منجر بهسکتهشدهو عواقب بسیار بدی را بههمراهدارد. البتهنتایج تحقیقاتی کهدر نشریهپزشکی بریتانیا منتشر شدهآمدهاست مصرف ویتامین e میتواند خطر ابتلا بهنوع خاصی از سکتهمغزی را کهبر اثر مسدود شدن رگ های خونی بهوجود میآید تا 10 درصد کاهش دهد. اما در مجموع دانشمندان اعلام کردند مضرات مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین e بسیار بیشتر از فواید آن است.میلیون ها نفر در بریتانیا از مکمل های ویتامین e استفادهمیکنند کهبهشکل خالص یا بهصورت ترکیب با ویتامین های دیگر بهشکل قرص های مولتی ویتامین عرضهمیشوند.
ویتامین e یکی از آنتی اکسیدان های قدرتمند است کهبهاعتقاد دانشمندان از ابتلا بهبیماری های قلبی پیشگیری میکند و بهقوی تر شدن و افزایش انعطاف دیوارههای رگ های قلبی کمک شایانی میکند.دانشمندان معتقدند بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا بهسکتهقلبی ورزش کردن، داشتن رژیم غذایی مناسب و چک کردن مرتب فشارخون است. سکتهیکی از شایع ترین علل مرگ و میر در جهان است.
مهم ترین علت بروز سکتهمسدود شدن یا پارهشدن رگ های مغزی هستند بهاین ترتیب روند خون رسانی بهسلول های مغزی متوقف شدهو سلول های مغزی دچار آسیب جدی میشوند. گفتهمیشود ویتامین e یک آنتی اکسیدان است کهاز سلول ها در برابر مولکول هایی بهنام رادیکال های آزاد محافظت میکند؛ اما محققان آمریکایی حدس میزنند کهویتامین e در دوزهای بالا میتواند بهعنوان یک اکسیدکنندهنیز عمل کند و باعث اکسیداسیون شود و در نتیجهبهسلول ها آسیب بزند. محققان در این مطالعهمدت چهار سال متوسط مصرف روزانهویتامین c و اسیدفولیک و مکمل های ویتامین e را در افراد 50 تا 76 سالهبررسی کردند.
در طول مدت این مطالعه521 نفر بهسرطان ریهمبتلا شدند. عوامل سیگار، سوابق خانوادگی و سن، همهارتباط حیرت آوری با خطر ابتلا بهسرطان داشتند. همچنین در این مطالعهدیدهشد کهمصرف ویتامین c یا اسیدفولیک تأثیری در ابتلا بهسرطان ریهندارد اما مصرف ویتامین e در ابتلا بهاین سرطان موثر است.محققان از دیدگاههایی جدید، یافتههای خود را ارزیابی کردهو بهاین نتیجهرسیدند کهظرف 10 سال، بهازای مصرف هر یک صد میلی گرم ویتامین e در روز، خطر ابتلا بهسرطان ریه 7 درصد دیگر افزایش مییابد. مصرف ویتامین e در میان سیگاری ها چشمگیر است اما تنها بهآن ها محدود نمی شود.
4 ویتامین محلول در چربی عبارتند از :ویتامین a,k ,d,e.لازم است در افراد آسیب پذیر مانند زنان باردار و شیرده، کودکان و سالمندان مصرف مکمل های غذایی با احتیاط بیشتری همراهباشد.