
اگر شما هم جز افرادی هستید کهعلاقهوافری بهنوشابهها (بهویژهکولاها) دارند احتمالاً خودتان هم بهخوبی میدانید کهاین نوشیدنی ها برای سلامتی مفید نیستند. با این حال اگر نمی توانید از نوشیدنی مورد علاقهتان دل بکنید حتماً حواستان باشد کهآن ها را با برخی مواد غذایی نخورید. چون گرچهممکن است بهسرعت اثرات مخرب آن را مشاهدهنکنید اما باید بدانید کهخوردن نوشابهها با برخی مواد غذایی میتواند شما را قربانی سوءهاضمهیا اختلالات درونی گاها خطرناک کند. در این مطلب در خصوص این ممنوعهها بیشتر صحبت میکنیم. لطفاً با ما همراهباشید.
همهما بدون اینکهمتوجهباشیم گاهی مواد غذایی مختلفی را با هم میخوریم کهمتأسفانهترکیب آن ها ممکن است برای بدن خطرناک باشد. احتمالاً بسیار عادی است کهشما بههمراهناهار یا شام یک یا چند لیوان نوشابهنیز میل کنید. اما ترکیب نوشابهها با برخی مواد غذایی برای سلامتی خطرساز است کهدر ادامهبهآن ها اشارهمیشود:
شیر
بدون شک منظورمان این نیست کهکسی شیر و نوشابهرا در یک لیوان مخلوط میکند و میخورد. اما برخی غذاهایی کهما برای ناهار یا شام میخوریم حاوی شیر است. مانند برخی سوپ ها یا دسرها و غیره. بهعنوان مثال پاستا با خامهیا کیک های تولد حاوی شیر هستند. زمانی کهاین غذاها یا شیرینیجات را میل میکنید و در عین حال نوشابههم میخورید این دو در معدهتان حالت اسیدی وسیعی ایجاد میکنند کهباعث درد معده شدید، ریفلاکس و سوءهاضمهمیشود.
قهوه
باز هم خندهدار است کهتصور کنیم فردی قهوهخود را با نوشابهبنوشد. اما برای همهپیش میآید کهبههمراهغذا نوشابهبخورد و دسر را با قهوه. این ترکیب بسیار خطرناک است. زمانی کهدو ترکیب در داخل دستگاهگوارش ترکیب میشود نوعی کف فرار تشکیل میشود کهاسیدیتهزیادی تولید میکند. اگر این اشتباهغذایی را انجام دهید احساس تندمزاجی، عصبانیت و معدهدرد داشتهو دچار سوءهاضمهمیشوید.
غذاهای تند و پرادویه
ادویههای تند مانند فلفل یا کاری و غیرهطعم فوق العادهای بهتمام غذاها میدهند. زمانی کهاین ترکیبات بهبدن میرسند حرارت و دمای بدن را بالا میبرند. بههمین دلیل نیز بعد از خوردن این غذاها هوس نوشیدن آب یا حتی نوشابهبهسرتان میزند. اما این کار بهنفع بدن نیست. نوشیدنی های حاوی کولا، زمانی کهتحت حرارت بالا قرار بگیرند سولفوریک اسید تولید میکنند. اگر برای برطرف کردن سوزش ناشی از غذاهای تند نوشابهمیخورید آسیب زیادی بهسلامتی تان میزنید. این ترکیب باعث افزایش ترشحات گوارشی میشود کهبهنفع بدن نیست.
آب نبات های نعنایی
احتمالاً شما هم در کلیپ هایی کهدر فضای مجازی انتشار یافتهاست فیلم بطری نوشابهای کهآبنبات نعنایی داخل آن انداختهشدهاست را دیدهاید. در این فیلم شاهد یک انفجار کوچک و البتههشداردهندههستیم. این انفجار ناشی از قدرت جوشان این قبیل آبنبات ها و گاز موجود در نوشابهاست. حال تصور کنید کهترکیب این دو در معدهتان چهمیکند. توصیهاکید داریم حتی فکر امتحان این دو ترکیب هم بهسرتان نزند. چون واکنش شیمیایی ترکیب این دو مادهبرای سلامتی فوق العادهخطرناک است.
اصل مطلب این است کهحتی اگر نوشابهرا با این مواد غذایی نیز ترکیب نکنید باز هم برای سلامتی مضر است. بدانید کهبعد از مصرف این نوشیدنی ها دقیقهبهدقیقهدر بدنتان اتفاقاتی میافتد کهدر ادامهاشارهمیکنیم:
10 دقیقهبعد از مصرف نوشابه
هر یک لیوان نوشابهحاوی حدود 10 قاشق شکر است. بههمین دلیل هم ضربهسختی بهسلامتی میزند. این میزان قند بهبدن انرژی مثبت نمی دهد. دهدقیقهبعد از مصرف، اختلالاتی در قند خون حاصل میشود.
20 دقیقهبعد از مصرف نوشابه
بعد از 20 دقیقهمیزان انسولین در خون شروع بهکاهش کردهو کبد مجبور میشود کهتلاش خود را برای تبدیل قند در بدن دو چندان کند. در اکثر موارد، این قند بهچربی تبدیل میشود و این مسئلهنیز بهنفع بدن نیست.
40 دقیقهبعد از مصرف نوشابه
بعد از 40 دقیقهکافئین شروع بهتأثیر میکند. مردمک چشم ها گشاد شدهو فشارخون افزایش پیدا میکند. فرد احساس خستگی کردهو کبد شروع بهآزاد کردن قند در خون میکند.
45 دقیقهبعد از مصرف نوشابه
بدن شروع بهتولید دوپامین بیشتر میکند. این هورمون وظیفهتحریک بخشی از مغز را برعهدهدارد کهبهلذت و احساس پاداش مربوط میشود.
1ساعت بعد از مصرف نوشابه
یک ساعت پس از مصرف نوشابه، دفع کلسیم از طریق ادرار کلید میخورد. این روند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان، پوسیدگی دندان یا شکنندگی استخوان ها میشود. اسیدفسفریک موجود در نوشابهنیز روی منیزیم و زینک(روی) موجود در بدن فیکس میشود. خاصیت دیورتیک این نوشیدنی ها نیز اشتباهاست. چون باعث نمی شود کهباقیماندهتوکسین های بدن دفع شوند بلکهزمینهرا برای دفع مواد مغذی مورد نیاز بدن فراهم میکند. بههمین دلیل بعد از مصرف نوشابهاحساس ضعف و تحریک پذیری عصبی میکنید.