
بهترین طریقهمصرف سبزی استفادهاز سبزی تازهاست اما امروزهبهعلت شاغل شدن خانم ها و مشغلهخانوادهها هربار خرید سبزی تازهمشکل است و بسیار وقتگیر میباشد بنابراین اغلب خانوادهها تمایل دارند سبزیجات خود را منجمد کنند و در فریزر نگهدارند. در این بخش از مجله اینترنتی فنجان شما را با طریقهفریزر کردن سبزی ها آشنا میکنیم.
سبزیهای منجمد را میتوان 2 تا 3 ماهدر فریزر نگهداری کرد اما اگر آنها را بیش از این مدت داخل فریزر نگهداری نمایید ارزش تغذیهآن کم نمی شود ولی مواد معطر آن کاهش مییابد. برای فریز کردن سبزی ها :
1. هر مقدار سبزی کهلازم دارید را تهیهکنید و آن را پاک کردهو حدود نیم ساعت در آب و نمک خیس دهید و سپس سهبار آب کشی کنید.
2. سبزی را با یک چاقوی تیز خرد کنید. چاقوی تیز سبب میشود کهسبزی لهنشود و بافت سبزی آسیب نبیند و ارزش غذایی آن حفظ شود.
3. پس از خرد کردن سبزی حرارت مختصری بهآن بدهید اما لازم نیست سبزی را با روغن سرخ کنید. سبزی روی حرارت آب میاندازد و بخار روی آن میپیچد، اجازهدهید آب سبزی تبخیر شود.
4. پس از اینکهسبزی ها بهطور کامل خنک شدند ، آنها را بهاندازهمصرفتان در هر وعدهدرون کیسهفریزر بریزید و داخل فریزر قرار دهید. توجهکنید کهسبزی ها را در حجم کم و بستههای کوچک (یک وعدهای) منجمد کنید. مثلاً اگر میخواهید سبزی را در 4 وعدهمصرف کنید، آن را در 4 کیسهبستهبندی یا در 4 ظرف مختلف بریزید.
شما میتوانید برای سبزی هایی کهنیاز بهحرارت دادن ندارند مانند سبزی آش یا سوپ ، برای حفظ رنگ سبزی و جلوگیری از تیرهشدن آن ها در فرایند انجماد ، سبزی ها را چند دقیقهدر آب گرم قرار دهید تا حجم سبزی ها کم شود و جای کمتری را در فریزر اشغال کند.
شما میتوانید برای فریز کردن سبزی ، قالب یخ پلاستیکی یا سیلیکونی یا فلزی را آمادهکنید و یک یا دو قاشق غذاخوری از سبزی خرد شدهرا داخل هر قالب ریختهو روی آن یک قاشق آب بریزید. اگر سبزی شما آبدار است میتوانید بدون اضافهکردن آب آن را فریز کنید، بدین طریق کهسبزی خرد شدهرا داخل قالب ریختهو با دست کمی فشار دهید تا سبزی بهطور فشردهداخل قالب قرار گیرد. شما میتوانید بهجای آب از یک قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز استفادهکنید.
اگر قصد استفادهاز سبزی برای سوپ را دارید بهتر است از آب مرغ یا آب گوشت استفادهکنید. بهاین صورت کهموقعی کهمرغ یا گوشت یا قلم را پختید آب آن را جدا کردهو از صافی رد کنید و موقع فریز کردن سبزیجات از آب گوشت یا مرغ داخل قالب های یخ بریزید. قالب یخ را داخل فریزر قرار دهید تا سبزی کاملا یخ ببندد سپس بعد از یخ زدن کامل، آن را از فریزر و قالب های یخ زدهرا از قالب اصلی خارج کردهو داخل ظرف مناسب یا بستهبندی فریزری قرار دهید. موقع استفادهبههر تعداد از این قطعهها نیاز داشتید از فریزر خارج کردهو باقی را مجددا داخل فریزر بگذارید. سبزی را با این روش بهمدت 2 تا 3 ماهمیتوانید داخل فریزر نگهداری کنید.
بعد از تازهخواری ، منجمد (فریز) کردن، بهترین روش نگهداری سبزی است، اما اگر میخواهید سبزی های منجمد شدهکیفیت خوبی داشتهباشند، بهکیفیت سبزی هایی کهمیخرید ، توجهکنید.
برای نگهداری سبزی ها در فریزر، از ظروف مخصوص نگهداری مواد غذایی یا کیسهفریزرهایی کهروی بستهبندی آن درج شدهمناسب فریز کردن است، استفادهکنید تا آلودگی داخل سبزی وارد نشود و سلامت مصرف کنندهبهخطر نیافتد.
اگر بستهبندی سبزی شما بزرگ باشد میتوانید بستهرا بشکنید و باقی را داخل فریزر قرار دهید اما دقت کنید کهنباید بستهبندی آلودهشود.
چنانچهدر بخش نکات خانهداری مجله اینترنتی فنجان گفتهایم اگر سبزی فریز شدهرا از درون فریزر خارج کنید و بگذارید یخ آن باز شود و مقداری از آن را استفادهنمایید و مابقی را دوبارهبهفریزر باز گردانید ، این کار سبب میشود ارزش تغذیهای سبزی کاهش یابد و املاح و ویتامین ها و مواد معطر آن خارج شود.
هیچگاهسبزی را با روغن سرخ نکنید زیرا اگر سبزی سرخ شود، مواد مضر روغن در سبزی ذخیرهمیشود.
سبزی ها را باید در بستههای صاف و مقطع بستهبندی کرد و داخل فریزر قرار داد.
دقت کنید کهفریزر شما نباید بیش از حد پر باشد و باید امکان گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی باشد زیرا نوسانات دمایی باعث میشود مواد غذایی و بهخصوص سبزی ها بهخوبی منجمد نشوند و کیفیتشان پایین بیاید.