
- ماهیچهبا استخوان گوسفندی :3 عدد
- پیاز خلالی شده :2 عدد
- سیر رندهشده :3 حبه
- برگ مو :3 عدد
- پودر پاپریکا :1 ق چ
- فلفل سیاه :نصف ق چ
- جوز هندی :نصف ق چ
- زعفران دم کرده :3 ق غ
- نمک :بهمیزان لازم
- برنج :3 پیمانه
- شوید تازهخرد شده :2 پیمانه
- باقالی سبز تازهیا فریزری :2 پیمانه
- سیب زمینی ، کاهو و یا نان لواش :برای تهدیگ
ابتدا برای درست کردن هر غذایی کهاز برنج تهیهمیشود باید برنج را از چند ساعت قبل کاملا تمیز بشوییم تا آب آن شفاف شود و بعد با مقداری نمک و آب آن را خیس دهیم .
برای درست کردن باقالی پلو هم باید در ابتدا همین کار را کرد. سپس بهسراغ ماهیچهها میرویم . در این مرحلهدر یک قابلمهمناسب کهبشود همهماهیچهها را داخل آن باهم سرخ کرد انتخاب میکنیم .سپس بهمقدار 4 الی 5 قاشق غذا خوری روغن داخل آن میریزیم تا بر روی حرارت داغ شود.بعد پیازها را اضافهکردهو اجازهمیدهیم تا پیاز ها طلایی شوند.
بعد از طلایی شدن پیازها ماهیچهها را داخل قابلمهمیریزیم و دو طرف آن را بهمدت 5 دقیقهدر پیازها تقت میدهیم.سپس ادویهجاتی مثل فلفل سیاه، پودر پاپریکا، جوزهندی ، برگ مو و سیر رندهشدهرا روی ماهیچهها میریزیم و ماهیچهرا میغلطانیم تا ادویهها با گوشت میکس شود و بهمدت 5 دقیقهدیگر دو طرف ماهیچهها را با ادویهها سرخ میکنیم.سپس مقداری آب سرد ، بهاندازهای کهروی ماهیچهرا بگیرد داخل قابلمهمیریزیم و هم میزنیم . درب قابلمهرا میگذاریم تا آب با حرارت بالا بهجوش آید.
پس از جوش آمدن آب داخل قابلمهحرارت را کم میکنیم تا بهمدت 2 ساعت ماهیچهها بهآرامی بپزند.در نیم ساعت آخر پخت هم میتوانید بهمقدار کافی نمک بهآن اضافهکنید تا گوشت مزهدار شود.و پس از پختهشدن کامل ماهیچهها زعفران دم کردهرا اضافهمیکنیم و اجازهمیدهیم تا 5 دقیقهدیگرجوش بخورد.
مرحلهپخت باقالی ها
در مراحل پخت ماهیچهبهسراغ باقالی پلو میرویم . ابتدا باقالی ها را میپزیم و برای این کار باید در داخل یک قابلمهمقداری آب و نمک اضافهکنید تا زیر حرارت بالا بهجوش آید . سپس باقالی ها را اضافهمیکنیم و اجازهمیدهیم با درب باز باقالی ها بهمدت 5 دقیقهبپزند.اگر هم باقالی ها دیر پز بودند بهمدت 15 دقیقهباید داخل قابلمهبجوشند تا نیم پز شوند و پس از نیم پز شدن باقالی ها آنها را از داخل آب جدا میکنیم و کنار میگذاریم.
دریک قابلمهدیگر سرخالی آب پر میکنیم تا بجوشد و پس از بهجوش آمدن یک قاشق چایخوری نمک بهداخل آن اضافهمیکنیم .آب برنج را گرفتهو برنج خیس خوردهشدهرا بهآب در حال جوش اضافهمیکنیم.بهآرامی مخلوط میکنیم و درب قابلمهرا میگذاریم تا برنج جوش های ریز بخورد.بعد از 5 دقیقهجوشیدن برنج شویدهای تازهخرد شدهرا داخل آن میریزیم و مخلوط میکنیم بعد باقالی ها را میریزیم و بهآرامی هم میزنیم تا برنج ها لح نشوند.برنج ها را در حال جوشیدن را چک کنید آگر نیم پز بود و از وسط بهصورت نرم دو نیم شد باید آن را آبکش کنید.برنج آبکش شدهرا بهآرامی هم میزنیم تا با هم مخلوط شوند.اجازهدهید 5 دقیقهبرنج داخل آبکش بماند تا آب اضافهآن کشیدهشود.
دریک قابلمهمناسب بهاندازه2 قاشق غذا خوری روغن بریزید تا بر روی حرارت گرم شود. سپس تهدیگ دلخواهرا کف قابلمهبریزید تا کاملا سطح آن پوشاندهشود. بعد برنج آبکش شدهرا روی آن بهآرامی میریزیم .سعی کنید این کار را با کف گیر انجام دهید و کف گیر بهکف گیر برنج ها را داخل قابلمهبریزید. بهاندازهنصف لیوان آب و روغن را روی برنج و کنارههای برنج میریزیم و در قابلمهرا با یک دم کنی پیچیدهو روی آن قرار میدهیم . ابتدا برنج را زیر حرارت بالا قرار میدهیم تا بخار کند و سپس شعلهرا کم کردهو اجازهمیدهیم بهمدت 45 دقیقهکاملا دم بکشد.
باقالی پلوی پختهو ماهیچهآمادهشدهو لذیذ را در ظرف دلخواهسرو کنید .هنگام سرو برنج میتوانید مقداری از برنج را با زعفران دم کردهو کمی کرهمخلوط کنید و روی برنج ها ی دیگر بکشید و از خوردن آن در کنار خانوادهلذت ببرید.
باقالی پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقهمیباشد .
باقالی پلو را میتوانید در وعدهنهار - شام - سرو کنید .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 6 نفر مناسب میباشد .