مدیرکل کودک و نوجوان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بهترین زمان اعلام فرزندخواندگی به کودک، 8 سالگی است، گفت: در غیر این صورت کودک دچار ناسازگاری و فرار می شود.
بهترین زمان اعلام فرزندخواندگی بهکودک
فرزندخواندگی یا تبنّی نهادی قانونی است کهبهموجب آن رابطهخاصی بین فرزندخواندهو پدرخواندهو مادرخواندهبهوجود میآید. این امر در طول تاریخ حقوق بهعنوان یکی از روش های حمایت از کودکان بی سرپرست وجود داشتهاست.
خانوادههای فاقد فرزند تحت ضوابط و شرایطی میتوانند کودکان بی سرپرست را سرپرستی نمایند.
بنابر تاکیدات مدیرکل دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور والدین دارای فرزندخواندهحتما باید در سنین کودکی واقعیت زندگی گذشتهکودکشان را برای آنها بازگو کنند.
در گفت وگو با مدیرکل دفتر کودکان و نوجوانان بهزیستی کشور اعلام شد:بهتر است در سن 8 یا 9 سال بهبالا بهکودکان گفتهشود کهدر بهزیستی زندگی میکردهاند و خانوادهای وی را بهعنوان فرزندخواندهپذیرفتهاست. این موضوع باید بهصورت قصهو بازی بهکودکان گفتهشود زیرا در غیر این صورت اگر بزرگتر شوند و بهیک بارهاز راههای گوناگون این موضوع بهگوششان برسد دچار ناسازگاری، فراز از منزل و یا آسیب های مختلفی میشوند و بههمین دلیل باید این موضوع بهفرزندان گفتهشود.
وی در ادامهتاکید کرد:عنوان کردن موضوع فرزندخواندگی باعث نمی شود کهمیان فرزند و والدین فاصلهبیفتد و عوارض آن بسیار کمتر از عنوان ناگهانی این موضوع است.
مدیرکل دفتر
کودکان و نوجوانان
سازمان بهزیستی هم چنین با بیان آنکهزمان طلایی فرزند خواندگی 3 سال اول زندگی است و معمولا در این 3 سال دغدغهچندانی برای اخذ شناسنامهبرای این دستهاز
کودکان نداریم، تصریح کرد:پس از این 3 سال چنانچهکودکی وارد مرحلهفرزندخواندگی نشود یا بهدلایل مختلف قابل واگذاری نباشد؛ در صورتی کهدر مراکز
بهزیستی بماند و فاقد شناسنامهباشد از طریق قوهقضائیهو ثبت احوال برای آنها شناسنامهگرفتهمیشود، این در حالیست کهاگر خانوادهآن ها شناسایی نشدهیا والدینشان مجهول باشند؛ با اسامی فرضی شناسنامهاشان اخذ خواهد شد.
وی همچنین در خصوص اقدامات
سازمان بهزیستی در خصوص
کودکان فاقد شناسنامهبهطرح موضوع
کودکان دارای مادر ایرانی و پدرتبعهبیگانهدر جلسات کمیسیون های دولت اشارهکرد و گفت:در این جلسات درصدد هستیم تا بتوانیم بحث صدور شناسنامهو اعطای تابعیت ایرانی بهاین
کودکان را پیگیری کنیم.
سن اعلام فرزند خواندگی بهکودک
مدیرکل دفتر
کودکان و نوجوانان
سازمان بهزیستی همچنین به
کودکان تحت سرپرستی
سازمان بهزیستی اشارهکرد و افزود:زمانی کهکودکی را تحت سرپرستی قرار میدهیم؛ بهاینکهوی شناسنامهدارد یا نهکاری نداریم و
کودکانی را کهدر شرایط خطر آفرین همچون کودک آزاری زندگی میکنند بنا بر دستور قاضی تحت سرپرستی قرار میدهیم.
ایشان همچنان افزودند:یکی از کارهای مستمر همکاران ما در
سازمان بهزیستی آنست کهبرای
کودکان فاقد شناسنامهتحت پوشش
بهزیستی با همکاری قوهقضائیهو
سازمان ثبت احوال شناسنامهبگیریم؛بهطوریکهبرای تمام
کودکانی کهتحت سرپرستی
سازمان بهزیستی درآمدهو از سن فرزند خواندگی آنان میگذرد یا اینکهمیخواهند وارد مدرسهشوند حتما شناسنامهتهیهمیشود و خوشبختانهبهتازگی با ثبت احوال و قوهقضائیههمکاری خوبی آغاز شدهو موفق شدیم با اخذ بهموقع شناسنامهمشکلات موجود را حل و فصل کنیم.
وی در ادامهضمن بیان آنکهدر حال حاضر تعداد
کودکان فاقد شناسنامهکاهش یافتهاست، اظهار کرد:معمولا والدین یا یکی از والدین این
کودکان مشخص هستند و در سال شاید تنها 10 درصد از
کودکان تحت سرپرستی
سازمان فاقد سرپرست مشخص و فاقد شناسنامهباشند.
مدیرکل دفتر
کودکان و نوجوانان
سازمان بهزیستی در پایان با اشارهبهاینکهدر حال حاضر 600 مرکز شبانهروزی برای نگهداری
کودکان در کشور وجود دارد، گفت:از این تعداد 34 شیرخوارگاهو مابقی برای
کودکان 3 تا 6 سال، 6 تا 12 سال و 12 تا 18 سال فعال است؛ این درحالیست کهتعداد فرزندخواندگی نسبت بهسال های گذشتهرو بهافزایش است و در ازای هر کودک، 7.5 خانوادهمتقاضی برای فرزندخواندگی وجود دارد.