
خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزهایرانی است. خورشی کهبا روش های مختلف تهیهمیشود و بهخوشمزگی و خوش آب و رنگ بودن شهرت دارد. پیاز، لپه و گوشت از محتویات این خورش محسوب میشود.
خورش بی گوشت
بعضی از خانم ها خورش قیمهرا با گوشت چرخ کردهدرست میکنند. تهیهخورش به این روش بهزمان کمتری برای پخت نیاز دارد، چون گوشت چرخ کردهزودتر میپزد. بعضی کدبانوها هم از ریختن هرگونهگوشت خودداری کردهو از قارچ بهجای گوشت استفادهمیکنند. یادتان باشد چنین تغییراتی در پخت غذاها باید با ذائقهافراد خانوادهجور دربیاید وگرنهممکن است زحمات تان هدر رود.
چاشنی ها
بههر حال بعد از این کهگوشت و لپهکاملا پختهشد، نوبت نمک و فلفل است. یادتان باشد اگر غذا گوشتی است، در خاتمهو بعد از پخت گوشت نمک آن را بریزید.
حالا نوبت ترشی خورش است. شما میتوانید برای این کار از لیموعمانی استفادهکنید بهاین ترتیب کهتعدادی لیمو عمانی را داخل کاسهآب ولرم ریختهو بگذارید مدت دو ساعت بماند تا تلخی پوست آن گرفتهشود. بعد لیموها را سوراخ کردهو داخل خورش بریزید. البتهمیتوانید بهجای لیمو عمانی از آبلیمو یا آبغوره هم استفادهکنید. اگر گردغورههم داشتهباشید میتوانید درون خورش از آن استفادهکنید.
سیب زمینی یا بادمجان؟
همهما میدانیم خورش قیمههم با سیب زمینی سرخ کردهو هم با بادمجان سرخ شدهتهیهمیشود کهدر این صورت بهآن قیمهبادمجان میگوییم. اگر میخواهید خورش را با بادمجان تهیهکنید، نیم ساعت قبل از پخت کامل غذا، بادمجان های سرخ کردهرا کهالبتهبهتر است تازهباشد، داخل خورش بریزید و بگذارید با خورش کمی بجوشد، ولی اگر مایلید قیمهسیب زمینی برای خانوادهدرست کنید، سیب زمینی را خلالی خرد کردهو مدت نیم ساعت درون آب سرد و نمک بگذارید. بعد از این مدت سیب زمینی ها را درون آبکش بریزید و بعد از این کهآب آن گرفتهشد، روغن را نیمهداغ کردهو سیب زمینی ها را سرخ کنید. بعد از این کار میتوانید آنها را بهخورش اضافهکردهو بعد از دهدقیقهشعلهاجاق را خاموش کنید چون غذای شما آمادهاست. اغلب بچهها علاقهزیادی بهسیب زمینی سرخ کرده دارند، برای همین نیمی از سیب زمینی را داخل خورش بریزید و نیم دیگر را همان طور سر سفرهبیاورید تا بچهها با ذوق و شوق آنها را نوش جان کنند.