
بله، از آن جایی کهپفک فاقد ارزش غذایی بودهو سرشار از مواد مصنوعی و فرآوری شدهمیباشد، مضر است. پفک ها محصولاتی ترد و نمکی با طعم پنیر هستند کهاز پودر ذرت حجیم شدهتهیهمیشوند و فاقد ارزش غذایی اند. مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفک دارای اثرات جبران ناپذیری است کهبسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند و بهعوارضی کهدر ادامهی این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان عنوان شدهاست بارها و بارها اشارهکردهاند.
پنیر یک منبع مناسب برای پروتئین است، اما زمانی کهاسیدآمینههای تشکیل دهندهپروتئین کهدر پنیر وجود دارند درمجاورت حرارت بالای پخت قرار میگیرند موجب تولید مواد خطرناک میشوند.
اولین مادهموجود در پفک، پوستهذرت غنی شدهاست کهمیتواند بهمعنای پوستهذرت حاوی سولفات آهن، نیاسین، ریبوفلاوین و فولیک اسید باشد. سولفات آهن برای درمان کم خونی و سایر کمبود های آهن استفادهمیشود اما معمولا توسط پزشک تجویز میشود.
نیاسین و ریبوفلاوین خطرناک نیستند اما در فرآیند تولید پفک، ذرت بصورت طبیعی استفادهنمی شود. مالتودکسترین یکی دیگر از عناصر سوال برانگیز پفک است کهشیرینی آن بهمراتب کمتر از قند بودهاما دارای دو برابر شاخص گلیسمی بیشتر از نیشکر است و تاثیر مشابهشکر را بر روی بدن دارد.
این بدان معناست کهاگر پفک در هر وعدهدارای 0 گرم قند باشد توسط بدن بهعنوان یک کربوهیدرات پیچیدهتجزیهمیشود، همچنین پفک دارای رنگ زرد شماره6 است کهمیتواند باعث افزایش بیش فعالی در کودکان و واکنش های آلرژیک در برخی بزرگسالان شود. براساس نتایج مطالعات حیوانی، رنگ مصنوعی در آن ها سبب ایجاد تومورهای آدرنال شدهاست.
در صورت استفادهبیش از اندازهاز رنگ های غیرمجاز خوراکی در تهیهمواد خوراکی مانند پفک احتمال ابتلا بهسرطان، بیماری های کبدی و کلیوی را بیشتر میکند.
ذرت در فرآیند تولید پفک، پرس شدهو در حرارت بسیار بالا قرار میگیرد تا پر حجم شود. در این شرایط روغن موجود در پفک میسوزد و پر اکسید تولید میکند. میزان این مادهدر مقابل حرارت و نور میزان آن افزایش پیدا میکند، ضرر این مادهشبیهبهمواد شیمیایی موجود در دود سیگار است کهمنجر بهابتلای افراد بهسرطان ریه، سینهو مثانهمیشود. بههمین دلیل خوردن پفک، سلامت انسان را تهدید میکند.
در تهیهپفک از روغن با ترانس بالا استفادهمیشود کهباعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی میشود. علاوهبر این استفادهاز روغن هایی کهچندین بار برای سرخ کردن استفادهمیشوند، اغلب در محصول، بوی روغن سوختهو رنگ کدر و مات ایجاد میکنند کهمیتواند منجر بهمسمومیت و سرطان زا شدن پفک شود.
افزودن مقدار زیاد نمک برای خوش طعم شدن آن در طی فرآیند تولید، موجب آسیب بهکلیهها، تجمع آب در بدن در نتیجهتورم بافت ها و افزایش فشار خون و سکتهقلبی و مغزی میشود، همچنین ذائقهافراد بهشورخواری را تغییر میدهد.
اغلب افراد تصور میکنند کهفقط مواد غذایی شیرین موجب پوسیدگی دندانها میشود، غافل از این کهپفک با داشتن مادهای شور میتواند موجب پوسیدگی دندانها شود، زیرا هنگام مصرف، مقداری از آن بهدندان ها میچسبد. پفک دارای کربوهیدرات قابل تخمیر است و تخمیر این مواد توسط باکتری های موجود در دهان باعث پوسیدگی دندانها میشود. بنابراین شستشوی دندانها با مسواک پس از خوردن پفک بسیار ضروری است.
مصرف پفک توسط کودکانی کهدر سنین رشد هستند موجب اختلال بزرگی در روند تکاملی رشد آنها میشود، از سوی دیگر کالری زیاد پفک موجب چاقی و افزایش وزن کودکان میشود کهمیتواند زمینهساز انواع بیماری های متابولیک مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها و ... شود.
در صورت استفادهاز رنگ های غیر مجاز در پفک وخوراکی های دیگر، احتمال آسیب کبدی وحتی مرگ کودکان دور از انتظار نیست. بههمین دلیل کارشناسان توصیهمیکنند در مورد مصرف این گونهمواد خوراکی با رنگهای مختلف و متنوع در بازار احتیاط بیشتری کنید.
خوردن پفک در هنگام بارداری موجب افزایش مادهای بهنام آکریلامید در بدن میشود. افزایش این مادهممکن است روند رشد جنین را بهخطر اندازد و در نهایت منجر بهتولد نوازدی با سر کوچکتر نسبت بهنوزادان سالم شود.