
یکی از مواد غذایی کهبسیاری از افراد بهویژهایرانی ها از آن استفادهمیکنند کرهاست. در کل کرهرا میتوان بهدو گروهگیاهی و حیوانی تقسیم کرد. از نظر متخصصان تغذیهکرهبرای سلامت قلب مضر بهحساب میآید. بههمین دلیل در سال های اخیر نسل جدید و بهاصطلاح رژیمی این فرآوردهبا نام کرهگیاهی یا مارگارین پا بهبازار عرضهگذاشتهاست.
کرهحیوانی غنی از چربی لبنی است کهخواص فراوانی دارد . کرهحیوانی اصل چربی است کهیا از سرشیر یا از ماست زدهشدهگرفتهمیشود. مزاج کرهحیوانی تازهگرم و تر است اما هر چقدر کهبماند و بهاصطلاح کهنهشود رطوبت آن کمتر شدهو رو بهخشکی میرود. رنگ کرههای محلی بر حسب اینکهاز شیر چهحیوانی گرفتهشدهباشد روشن یا تیرهاست.
اگر کرهمرغوب باشد تحلیل برندهمواد زاید بدن، بازکنندهانسدادهای بدن، نرم کنندهپوست، چاق کنندهبدن و ملین است. برای بیماری های ریهناشی از خشکی و سرفهخشک بهکار میرود. افرادی کهدر اثر صحبت کردن زیاد دچار گرفتگی صدا میشوند میتوانند از مکیدن کمی کرهحیوانی استفادهکنند. کرهحیوانی با عسل جهت خارج کردن عفونت خفیف ریهبهکار میرود و همچنین با کمی روغن بادام تلخ نیز در این امر کاربرد دارد. اما در منار همهاین فواید مضراتی هم برای کرهحیوانی ذکر شدهاست .