
در اکثر افراد این دیدگاهوجود دارد کهبا افزایش سن، بینایی ضعیف میشود؛ این مسالهتاحدودی درست است اما با داشتن سبک زندگی سالم میتوان بطور قابل توجهی مشکلات چشم مانند آب سیاه و خشکی چشم را بهتاخیر انداخت.
عوامل زیادی مانند اشعهماورا بنفش، برخی داروها و حتی رژیم غذایی ناسالم میتواند روی سلامت چشم ها تاثیر بگذارد. در این بخش از بهداشت و سلامت مجله اینترنتی فنجان بهمواد غذایی کهبرای بینایی مضر هستند اشارهمیکنیم.
یکی از روش های رایج طعم دهی غذاها، اضافهکردن چاشنی ها است. بسیاری از این چاشنی ها حاوی طعم دهندههای مصنوعی، قند و شکر فراوان هستند کهبرای سلامت چشم باید از مصرف آن اجتناب کنید. مقدار زیاد قند در بدن میتواند باعث باریک شدن رگ های خونی در چشم و افزایش تدریجی مایعات و عدم تخلیهآن شود کهمنجر بهبروز آب سیاهمیشود.
هنگام خرید ماهی، همیشهماهی های کوچکتر را انتخاب کنید. ماهی های بزرگ جیوهبیشتری دارند و در سلول هایی کهبهنور واکنش نشان میدهند تجمع مییابد. بههمین دلیل برای سلامت چشم ها مضر هستند.
گوشت های فرآوری شدهعموما برای سلامتی مضر هستند زیرا وجود نمک فراوان در آنها باعث افزایش فشار خون و فشار موقت چشم میشود. مصرف بالای سدیم عوارض زیادی دارد. برخی شواهد نشان میدهد کهاین میزان خطر آب مروارید و آسیب بهشبکیهچشم را افزایش میدهد.
نوشیدنی های شیرین معمولا با شیرین کنندههای مصنوعی و شربت ذرت حاوی فروکتوز بالا شیرین میشود. این نوشیدنی ها کلسترول و فشارخون را افزایش میدهند.
علاوهبر این افزایش قند خون باعث آسیب رگ های کوچک میشود کهخون را بهشبکیهمیرسانند و در نهایت موجب التهاب و از دست دادن بینایی میشود.
زمینی سرخ شدهبهدلیل جذب روغن فراوان برای سلامت کلی بدن مضر است. صرف نظر از مصرف روغن، پختن سبزیجات منجر بهاز بین رفتن تمام ارزش غذایی آن میشود و چربی های ترانس موجود در غذاهای سرخ شدهعلاوهبر مسدود کردن شریان ها موجب فشارخون بالا و در نهایت مشکلات چشم میشود.
برخلاف تصور عموم، مارگارین جایگزینی خوبی برای کرهنیست زیرا حاوی مقدار زیادی چربی ترانس است کهبرای سلامت چشم ها خوب نیست. چربی های ترانس موجب التهاب میشوند، سطح کلسترول بد را افزایش میدهند و منجر بهباریک شدن رگ های خونی میشوند.
مطالعات نشان میدهد کهمصرف بیش از حد نوشابهدر افراد دیابتی میتواند منجر بهنابینایی شود. بهدلیل وجود شیرین کنندههای مصنوعی در نوشابهها ممکن است حساسیت بهانسولین و خطر ابتلا بهدیابت نوع 2 را افزایش دهد و منجر بهآسیب شبکیهچشم شود.
اگرچهمصرف غذاهای آمادهراحت است اما حاوی موادی مانند (نمک و شکر) هستند کهچندان برای سلامتی خوب نیست. پیش از این هم در بخش بهداشت و سلامت مجله اینترنتی فنجان خواندید کهدر صورت مصرف زیاد نمک و شکر بدن متورم شدهو حجم خون افزایش مییابد و قلب خون را سخت تر پمپاژ میکند کهمنجر بهفشار خون بالا میشود. این فشار بهرگ های خونی از جملهرگهای چشم صدمهمیزند.
غذاهای سفید مانند پاستا، نان سفید، برنج و آرد ذرت تقریبا هیچ فایدهای ندارند و فقط کربوهیدرات های سادهای هستند کهانرژی زیادی تولید میکنند. اگر این غذاها را زیاد مصرف میکنید حتماً سبزیجات و غذاهای غنی از امگا 3 را بهرژیم غذایی خود اضافهکنید تا از مزایای آن برخوردار شوید.