
دوستی نافرجام و رابطههای نادرستی کهبا نام دوستی پوشیدهمیشوند عاقبتی بهجز جدایی نخواهد داشت .تفاوتی کهبیشتر در دختران و پسران در اوایل جوانی بهچشم میخورد در مورد هدف از رابطهدوستی با جنس مخالف است.
عدهزیادی از دختران برای همرنگی با دوستان و فاصلهگرفتن از سنت ها، بهدرخواست های دوستی پاسخ مثبت میدهند و امیدوارند کهاین دوستی بهازدواج ختم شود.
پر کردن اوقات فراغت
دوستی هایی کهبنا بهگفتهدختران و پسران جوان بابت آشنایی بیشترشان با جنس مخالف و پر کردن اوقات فراغت بهنحوی شادمانه!! صورت میگیرد و گاهی برای توجیهعملکرد خود دم از شناخت برای ازدواج میزنند . دوستی های خیابانی، برای دختران نوجوان و جوان بهنظر راهشادی است کهآن ها را بهسرمنزل مقصود میرساند! اما در واقع بیراهی است کهرهبهترکستان دارد و جز گرفتار شدن در فحشا چیز دیگری عاید آنها نمی کند.
این روش گذران اوقات فراغت در واقع ویروسی خطرناک است کهبهجان اندیشهها و اخلاقیات دختران نوجوان میافتد و آن تفکر سادهخوش گذرانی در اوقات فراغت را تبدیل بهعادتی بیمارگونهدر ارتباط گیری های نامعقول میکند .
راهحل
1 - بدون پنهان کاری و وعدهو وعید باید موضوع را با خانوادهها در میان بگذارید.
2 - بهتر است علنی شدن رابطهدر روزهای اول آشنایی باشد در غیر این صورت حداقل یک ماهبعد از آشنایی و کسب شناخت مقدماتی از همدیگر موضوع را بهخانوادهها اطلاع دادهو بقیهشناخت تان را بهدوران نامزدی رسمی یا غیر رسمی واگذار کنید.
3 - اگر شرایط یکی از طرفین برای ازدواج یا رسمی شدن نامزدی آمادهنیست، از همان ابتدا موعدی را برای علنی کردن رابطهمشخص کنید. مثلا دو ماه، سهماهیا 6 ماهبعد.
متناسب با این موعدی کهدر نظر گرفتهاید، شدت و عمق رابطهیا میزان دیدارها و صحبت ها را تنظیم کنید تا رابطهتان همیشهتحت کنترلتان باشد و زیادی عمیق نشود.
دروغ گویی
هر روز یک بهانهبرای علنی کردن رابطهدارد و امروز و فردا میکند:درسم تمام شود، سربازی بروم، کار پیدا کنم، پس انداز داشتهباشم، موافقت خانوادهرا جلب کنم و...
نقش والدین در پیشگیری
در این میان والدین نقش مهمی در پیشگیری دارند. آنها باید در صورت روبرو شدن با چنین مواردی با یک مشاور مجرب صحبت کنند. چرا کهآگاهی، آشنایی و داشتن علم نوین تربیتی برای هدایت فرزندان امری ضروری است. بنابراین آنچهتأثیرگذار و پاسخگو است شیوههای صحیح برخورد است. مطمئن هم باشیم خشونت و رفتار تند والدین نهتنها مۆثر نیست بلکهفرزندان را از خانوادهجدا میکند. در کنار خانوادهها، مدارس و صدا و سیما و رسانهها نیز باید با ارائهبرنامههای آموزشی صحیح و کارشناسی روابط پسران و دختران را در حد قانون و شرع بهفرزندان آموزش دهند و عواقب سوء روابط پنهانی و بدون آشنائی را از طریق بررسیهای علمی هموارهبهآنها گوشزد کنند.