
ژاپنی ها مردمانی کهبهتناسب اندام و سلامتی در جهان شهرت دارند برای لاغر ماندن و داشتن بدنی سالم چهرازهایی قدیمی را میدانند کهدر طول قرن ها آن را رعایت میکنند؟ امید بهزندگی در زنان ژاپنی بهاندازهای طولانی است کهاغلب تا سن 90 سالگی و یا بیشتر عمر میکنند. برای دانستن راز سلامتی و زیبایی زنان ژاپنی با این بخش از مجله اینترنتی فنجان همراهشوید.
امروزهنسل های جوان تمایل بهغذاهای مدرن دارند درحالیکهرژیم های غذایی سنتی مانند رژیم غذایی ژاپنی برای سلامت بدن مفید تر است.این رژیم شامل مقادیر زیادی ماهی و سبزیجات فصلی و همچنین پنیر سویا و جلبک دریایی میباشد.
رژیم غذایی ژاپن حاوی اسید های چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها قوی و ایزوفلاون ها است کهبهحفظ تعادل هورمونی و جذب مواد معدنی نظیر کلسیم و منیزیم کمک میکنند . افزودن این غذاها بهرژیم غذایی برای حفظ وزن سالم و زیبایی اهمیت دارد.
اگر میخواهید این سبک رژیم غذایی را دنبال کنید، باید مصرف درشت مغذی ها را متعادل کردهو پروتئین، چربی و کربو هیدرات ها را در هر وعدهغذایی بگنجانید مثلا ماهی، برنج .
برقراری تعادل در رژیم غذایی موجب کاهش قند خون و انسولین میشود و در نتیجهاز افزایش وزن و پیری رودرس جلوگیری میکند . زیرا مطالعات نشان دادهاند کهسطح بالای قند خون باعث پیری زودرس میشود.
مزیت دوم رژیم غذایی سنتی ژاپنی این است کهغذاهای کم با انواع ترکیبات فصلی را شامل میشود بهاین معنی کههر وعدهغذایی حدود 30 مواد تشکیل دهندهدارد . در نهایت بسیاری از درشت مغذی ها ، ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، و مواد فوتو شیمیایی ، خطر ابتلا بهبیماری های مزمن را کاهش میدهد.
مصرف بیشتر غذاهای تخمیری :
انواع غذاها و نوشیدنی های تخمیری و چاشنی های رژیم غذایی ژاپنی ، محبوبیت دارند و نهتنها برای سلامتی بلکهبرای حفظ تعادل وزن نیز مهم هستند. غذاهای تخمیری و درشت مغذی ها در رژیم غذایی افراد باعث افزایش سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد و همچنین بهجلوگیری از چاقی و سندروم متابولیک کمک میکنند.ترکیب دانههای سویا، پودر برگ بامبو برگ های چای سبز و غلات از مکمل های تخمیری مشهور در ژاپن است .
روغن کاملیا :
استفادهاز روغن کاملیا برای زیبایی پوست در ژاپن قدمتی چند صد سالهدارد. بهدلیل جذب سریع، هایپوآلرژنیک و نان کامدوژنیک ( منافذ را مسدود نمی کند) مصرف این روغن بهصورت روزانهبر روی صورت، گردن و سینهتوصیهمیشود و در نتیجهمانع بروز علایم پیری در پوست میشود.
نوشیدن چای سبز:
جایگزین کردن چای سبز سنتی ژاپن بهجای قهوه اقدام ارزشمندی است زیرا چای سبز منبع قوی از مواد فوتو شیمیایی بهنام کاتچین است واز آسیب اشعهUV و پیری پوست ، هم چنین افزایش وزن و شاخص تودهبدنی جلوگیری میکند.بنابراین برای بهرمندی از مزایای چای سبز نوشیدن 4 فنجان در طول شبانهروز توصیهمیشود.
مصرف جلبک دریایی برای داشتن مو و ناخن های سالم :
تغذیهنقش مهمتری نسبت بهاستفادهاز انواع کرم ها و درمان ها در زیبایی و سلامت پوست و مو دارد.جلبک دریایی یکی از مواد غذایی است کهدر ژاپن برای براق کردن موها از آن استفادهمیشود.جلبک دریایی منبع غنی از مواد معدنی بهویژهکلسیم، ید و آهن است کههمهآنها برای داشتن موهای براق و ناخن های سالم اهمیت دارند.
استفادهاز دستگاهبخور :
بیشتر زنان ژاپنی با دستگاهبخور پوست خود را مرطوب میسازند و صورت خود را از هر گونهآلودگی و آرایشی پاک میکنند.
ضد آفتاب چهرهشما را خاکستری نشان نمی دهد :
مراقبت از پوست در ژاپن مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن جز برنامههای روتین است . اما راز داشتن پوست زیبا در این کشور ماساژ دادن پوست ، بخاردادن آن با دستگاهبخار شخصی و ماسک های مرطوب کنندهو گاهی پوشاندن با فویل پلاستیکی است .
اگر بهداروخانهای در ژاپن بروید، با انبوهی از ماسک های مرطوب کنندهپوست مواجهخواهید شد . برخی از زنان تمام صورت خود بهجز چشم ها و بینی را با فویل پلاستیکی بهمدت 20 دقیقهپوشش میدهند تا مرطوب بماند.
ماساژ لنفاوی :
ماساز لنفاوی در ژاپن محبوبیت بسیاری دارد و افراد میتوانند در منزل توسط دست یا وسیلهخاصی ماساژ را انجام دهند .علاوهبر پوست صورت میتوان گردن را با سرم ، لالهگوش ، ترقوهو زیر بغل را با روغن و لوسیون ماساژ داد تا منجر بهتحریک جریان لنفاوی گردد.
نوشیدن کلاژن :
نوشیدن کلاژن در میان زنان ژاپنی طرفداران بسیاری دارد . بسیاری از این نوشیدنی ها حاوی ترکیبات نامطلوب مانند شربت فروکتوز ذرت با شیرین کنندهمصنوعی، مانند آسپارتام و ساکروز هستند. بنابراین قبل از مصرف باید مورد بررسی قرار گیرند.
اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید :
نهتنها ژاپنی ها بلکههمهکارشناسان در سراسر دنیا بهمنظور پیشگیری از پیری و چین و چروک پوست توصیهمیکنند از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید اجتناب گردد.
1. تعادل گرما :
غذایی کهمصرف میکنیم بهانرژی تبدیل میشود.در طول تابستان مصرف میوهها و سبزیجات بدن را خنک میکند و دمای بدن را متعادل میکند و از طرف دیگر غذایی کهدر طول زمستان مصرف میکنید،کالری بیشتری دارد چون بدن بهگرمای بیشتری نیاز دارد.غذاهای خام خاصیت زیادی دارد اما سعی کنید غذاهای گرم بخورید.
2. وعدهها :
ژاپنی ها معتقدند که، هنگام غذاخوردن، نوشیدن نوشیدنی تاثیر منفی را روی دستگاهگوارش میگذارد.نوشیدنی ها خنک هستند و عمل جذب گرم.نوشیدن آب اسید شکم را بی اثر میکند بنابر این دستگاهگوارش انرژی بیشتری را باید صرف هضم غذا کند.بهترین منبع مایعات:سوپ، میوهها و سبزیجات است.
3. اگر مثل کشتی گیر سومو بخورید مثل همان میشوید:
آنها صبحانهچیزی نمی خورند،بهمحض اینکهاز خواب بلند میشوند تمرین سنگینی میکنند،سپس ناهار سنگینی میخورند و بعد از آن چرت کوتاهی میزنند.
آنها دو وعدهدر روز بیشتر غذا نمی خورند و آن وعدهها هم سنگین است.مطمئن باشید حتی اگر منظم ورزش کنید اما اگر زیاد غذا بخورید،چاق میشوید.این واقعیت است کهپرخوری و غذاهای فست فودی تاثیر بیشتری در چاقی نسبت بهورزش دارند.بنا بر این متعادل غذا بخورید و خواب خوبی داشتهباشید.
4. حمام گرم:
حمام رفتن باعث کاهش استرس،گردش خون و راحتی بدن میشود.ژاپنی ها معتقدند کهبههضم هم کمک میکند و بهپوست صورت طراوت میبخشد و کارشناسان معتقدند دمای مناسب برای بدن 100-104 فارنهایت است.