
صیغهمحرمیت دختر و پسر صحیح است یا کهنه؟
صیغهقبل از عقد برای رابطهو ایجاد آشنائیت بین دختر و پسر انجام میشود کهنظرات مختلفی در این زمینهوجود دارد و حجت السلام شهاب مرادی در این زمینهبیشتر توضیح میفرمایند.
حجت الاسلام شهاب مرادی :درصد کمی از گفت و گو های قبل از خواستگاری مرتبط با ازدواج است؛ دوست بودن دختر و پسر نامحرم با هم شرعا حرام است؛ بندهصیغهموقت و محرمیت را توصیهنمیکنم و پسری کهبهخواستگاری دختری رفتهاست، قبل از تصمیم بهازدواج دلیلی ندارد کهبهیکدیگر محرم شوند.
بهبیان نکاتی دربارهخواستگاری و شناخت صداقت سخنان خواستگار پرداخت و خاطرنشان کرد:برخی از خانوادهها صحبت کردن دختر و پسر دربارهازدواج را خوب نمیدانند کهمنشأ برخی از طلاقها همین مسألهاست.
وی اظهار داشت:گفت و گو و ارتباط دختر و پسر با هم قبل از مراسم خواستگاری و خارج از فضای خانوادهمناسب نیست؛ چرا کهلذت جویی بودهو فضای دلبری است و مسؤولیت پذیری در پس این رابطه ها نیست.
توصیههای شهاب مرادی
کارشناس رسانهملی با بیان مناسب نبودن گفت و گو و ارتباط دختر و پسر قبل از ازدواج گفت:توصیهمیشود کهدر جلسات گفت و گوی خواستگاری طرفین نظر خود را بهصورت واضح بیان کنند و نسبت بهاظهارات طرف مقابل هیجان نشان ندهند.
کارشناس رسانهملی گفت:قرار است کهدر صحبت دختر و پسر مسائل مختلف مربوط بهدین، سیاست، اقتصاد، علم و خانوادهمطرح شود و گفت و گو کنند و این گفت و گو باید هدفمند و با نظارت خانوادهو دارای زمانبندی باشد.
وی دربارهمکان جلسهخواستگاری یادآور شد:جلسهخواستگاری هم در خانهو هم بیرون از خانهبرگزار شود و در خواستگاری بیرون از خانهوالدین نیز همراهدختر و پسر باشند کهدر طول مسیر میتوانند رفتار پسر در هنگام رانندگی و برخورد او در بیرون از منزل را مورد بررسی قرار دهند.
حجتالاسلام مرادی دربارهجلسهخواستگاری خاطرنشان کرد:بیرون رفتن دختر و پسر با هم قبل از عقد و بدون حضور والدین مناسب نیست و اثرات بدی را در بر خواهد داشت؛ خارج از موضوع صحبت کردن دختر و پسرها در جلسات خواستگاری اثرات بد خود را دارد و از اشتباهات رایج دختر و پسرها این است کهفکر میکنند مسؤولیتی در قبال خواستگار دارند و اسیر مشکل طرف مقابل میشوند؛ خارج از موضوع صحبتکردن دختر و پسرها در جلسات خواستگاری آشنایی نیست، بلکهمعاشرت است.
کارشناس رسانهملی اظهار داشت:در جلسات خواستگاری باید سؤالات را بهدرستی مطرح کنند؛ در مطرحکردن سؤالات باید و نباید وجود ندارد و باید بهصورت عادی مطرح کرد؛ بهعنوان مثال دربارهشرکت در انتخابات باید این طور بگویند کهآیا در انتخابات شرکت میکنی؟ در این نوع مطرحکردن نکتهای است کههر نوع پاسخی دادهشود، طرف مقابل متوجهنوع افکار او خواهد شد.
وی بهبیان دو نکتهمهم دربارهجلسهخواستگاری پرداخت و تصریح کرد:جایی کهمثلا مسائل دینی در خانوادهبرای دختر یا پسر مهم است، باید حتما مسائل مهم مطرح شود؛ توصیهمیشود کهدر جلسات گفت و گوی خواستگاری طرفین نظر خود را بهصورت واضح بیان کنند و نسبت بهاظهارات طرف مقابل هیجان نشان ندهند