آمار نشان داده متأسفانه خانم های ایرانی به ویژه خانه دارها که بیشتر سر پا هستند و مرتب خم و راست می شوند بیشتر دچار بیماری های مفصلی از جمله آرتروز و رماتیسم می شوند.
آرتروز زانو رایج ترین نوع آرتروز بهشمار میرود و در حقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی اطراف زانو است. این بیماری عموما افراد بالای 45 سال را هدف قرار میدهد، با این همهدر هر سنی احتمال ابتلا بهآرتروز زانو وجود دارد. غضروف مفصلی منافی روی استخوان های مفصل زانو (پشت کشک زانو، پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی) را میپوشاند.
این غضروف در زمان بروز آرتروز زانو دستخوش تغییراتی تدریجی میشود:خاصیت کشسانی خود را از دست میدهد، بهمرور سخت و سفت میشود، ترک بر میدارد و حین انجام فعالیت یا در اثر ضربهراحت تر از پیش آسیب میبیند و فرسودهمیشود. بنابراین چون استخوان ها نمی توانند بهسهولت روی غضروف ناهموار حرکت کنند. استخوان تحریک میشود و باعث زانو درد میگردد. سر استخوان های درگیر ضخیم میشود و خارهای استخوانی شکل میگیرند. همچنین ممکن است قطعههای کوچکی از غضروف شکستهشدهپیرامون ناحیهداخلی زانو شناور باشند.
بیماری های مفصلی گریبان گیر خانم های ایرانی است
متاسفانهدر سال های اخیر آمار ناشی از بیماری های مفصلی همچون آرتروز در بین افراد کشور بهخصوص زنان و دختران رواج پیدا کردهاست.
در سال های اخیر بهدلیل رواج استفادهاز وسایل الکترونیکی و افزایش پشت میزنشینی میزان شیوع بیماری های مفصلی از جملهآرتروز بسیار رواج پیدا کردهاست.
میزان شیوع بیماری های مفصلی از جملهآرتروز در بین زنان خانهدار بسیار شایع تر است چرا کهزنان خانهدار در طول روز بهمدت طولانی برای انجام کارهای خانهسر پا میایستند و بهکرات خم و راست میشوند. همین امر سبب بروز بیماری های مفصلی از جملهآرتروز در بین این افراد میشود.
کمبود کلسیم و ویتامین D در بین زنان و دختران ایرانی سبب شیوع بیماری های مفصلی و رماتیسمی در بین آن ها شدهو لازم است در این مورد تدابیری اندیشیدهشود.
کمبود کلسیم خصوصا در بین زنان بالای 50 سال سبب پوکی استخوان شدهو شکستگی های استخوانی ناشی از این امر بسیار شایع است.
زنان و دختران برای پیشگیری از بیماری های مفصلی بهویژهآرتروز باید مصرف لبنیات کم چرب را در رژیم غذایی روزانهخود گنجاندهو با ورزش منظم و اصولی از بروز بیماری های مفصلی و آسیب های استخوانی پیشگیری کنند.