
وقتی برای خرید خرما بهمغازهای مراجعهمیکنیم، نوعی از خرما درون جعبههای مقوایی بهصورت قالبی و بههم چسبیدهو فشردهعرضهمیشود کهگاهی شیرهبسیار غلیظی از آن خارج شدهو با خوردن خرما دانههای ریز شن مانندی زیر دندان احساس میشود و گاهی هم مزهترشیدگی میدهد.
وقتی خرما تحت فشار، پرس میشود، بهنوعی دچار صدمهشدهو لهمیشود و پوستهخرما بهعلت فشار زیاد پارهشدهو ترکیباتش بخصوص شهد خرما بهبیرون تراوش میکند کهنهتنها شیرهخارج شدهمستعد شکرک زدن است، بلکهبهدلیل آن کهیک سری از ریز مغذی های خرما نیز بهخارج تراوش میکند محصول، کم ارزش و محیط مناسبی برای رشد میکروب ها بخصوص مخمرها میشود و زودتر از خرماهای دیگر ترش و اسیدی خواهد شد. معمولا ارقامی از خرما کهرطوبت بیشتری دارد و نرم است درمقایسهبا انواع خرمای خشک بیشتر دچار ترشیدگی میشود.
خروج شیرهاز خرما نشان دهندهقند بالای خرما نیست. اما شکرک زدن از کیفیت و خواص خرما میکاهد و ترشیدگی نشان دهندهفساد محصول است. در نتیجهبهتر است از انواع خرمایی کهتحت فشار لهشدهو بههم چسبیدهاستفادهنکنید. چسبندگی بهرشد کپک کمک بسزایی میکند.
حسین رستگار مدیر کل آزمایشگاهمرجع سازمان غذا و دارو گفت:افراد باید در خرید خرما بهآرم غذا و دارو روی بستهبندی آن توجهکنند چراکهاین نماد نشان از تولید در کارخانهمعتبر و تحت کنترل بودن آن، دارد.
وی با اشارهبهاینکهخرما سطح چسبناکی دارد و آلودگی های مختلف را بهسمت خود جذب میکند، ادامهداد:خرماها پس از جدا شدن از درخت،با وجود گرد و خاک و عوامل میکروبی، بلافاصلهبستهبندی میشوند بههمین دلیل توصیهمیشود پس از بازکردن بستهبندی آن را شستهو بعد مصرف کنید.
رستگار خرما را نسبت بهدما حساس خواند و بیان کرد:مازاد خرما باید در زنجیرهسرد نگهداری شود.
مدیر کل آزمایشگاهمرجع سازمان غذا و دارو افزود:خرماهایی کهمزهتندی دارند و بهدلیل کم دوامی در دهان پخش میشوند، خراب یا تاریخ مصرف گذشتههستند.این خرماها فاسد و غیرقابل مصرف هستند.
وی یادآور شد:خرماهایی کهدر مراکز معتبر عرضهو تاریخ تولید، انقضا، پروانهبهداشتی و آرم غذا و دارو دارند،قابل اعتماد و کنترل هستند.