
طرز تهیهکبهدو نوع است ، یک نوع خشک کهبا برنج یا مخلوط برنج و عدس تهیهمیشود و نوع دیگر کهبا بلغور گندم درست میشود.
تهیهکبهبا مخلوط برنج و عدس :
برنج و عدس را مخلوط کردهو بگذارید تا خیس بخورند. بعد از 2 ساعت خیس کردن این مواد ، مخلوط را بهحالت کتهبپزید تا مغز پخت شوند.
بعد از پختهشدن برنج و عدس آنها را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا ولرم شوند .بعد آنها را چرخ کنید. ( دقت کنید تا برنج داغ و یا سرد نباشد)
تهیهکبهبا بلغور گندم:
اگر برای درست کردن کبهاز بلغور گندم استفادهکردید باید بلغور را 4 تا 5 ساعت در آب ولرم خیس کنید و بعد آبکشش کنید و در دستگاهغذا ساز آن را کاملا لهکنید .
بعد از این مراحل ، تابهای را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. بعد پیاز را بهتنهایی داخل آن تفت دهید.
کمی کهپیاز ها نرم شدند ، مقداری روغن را بهآن اضافهکردهتا سرخ شوند. سپس گوشت را بهپیاز سرخ شدهاضافهکنید و خوب تفت دهید.
گوشت را با پشت قاشق خوب لهکنید و تکههای بهم چسبیدهرا از هم جدا کنید تا گوشت خوب بپزد.بهمواد پختهشدهادویهها را هم اضافهکنید و در آخر جعفری را با آنها مخلوط کنید.
بعد از کمی کهمواد حرارت دیدند آن را از روی شعلهبردارید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
برنج و عدس را کهبعد از پختن بهحالت خمیر در آوردید و وسطش را کمی گود کنید و داخل آن ادویهکاری ، نمک ، فلفل سیاه ، و زردچوبهرا بریزید .
در صورت تمایل مقداری زعفران حل شدهغلیظ را داخل آن بریزید و با دست ورز دهید.
دستتان را با آب نمدار کنید و خمیر برنج را ورز دهید . بعد کمی از خمیر بردارید و داخل دست صاف کنید. کمی از مایهگوشت برداشتهو داخل خمیر بگذارید و بعد خمیر را تا کنید و ببندید.
سپس داخل دست آن را بهصورت خمیر صاف و بدون ترک در بیاورید. کبهها را داخل روغن داغ با حرارت متوسط سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
دقت کنید کبهها خیلی سرخ نشوند تا برنج نسوزد.اگر حرارت روغن کم باشد ، تمام روغن جذب کبهها میشوند.
حتما باید تناسب بین عدس و برنج بههمان اندازهگفتهشدهباشد تا انسجام کبهها بههم نخورد.
کبهعربی جزو غذای ملل - عربی میباشد
زمان آمادهسازی مواد اولیهو مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10دقیقهمیباشد .
کبهعربی را میتوانید در وعدهنهار - میان وعده- شام - سرو کنید .
توجهنمایید مقدار مواد اولیهو دستور تهیهبرای 4 نفر مناسب میباشد .