
مواد غذایی فاسد از جملهمواد غذایی هستند کهباعث مسمومیت ما میشوند کهعلت مسمومیت غذایی میتواند خوردن غذا در رستوران های بین راهی، نبود امکانات لازم و عدم آشنایی با روش نگهداری مواد غذایی و تشخیص بهموقع غذاهای ماندهو فاسد باشد. اگر بتوانیم هنگام دیدن غذای ماندهو فاسد تشخیص دهیم کهآن غذا فاسد است توانستهایم از مسمومیت غذایی خود و خانوادهمان جلوگیری کنیم.
اگر میخواهید روش تشخیص موادغذایی فاسد را از مواد غذایی سالم بیابید با این بخش از تغذیهمجله اینترنتی فنجان همراهشوید.
تمامی غذاهای فاسد ویژگی را دارا هستند کهآن ها را از غذاهای سالم جدا میسازد برخی از این ویژگی ها با چشم قابل مشاهدههستند بنابراین بهتر است برای تشخیص مواد غذایی فاسد ابتدا بهرنگ و شکل آن توجهکنید بهطور مثال گوشت ماندهبهصورت خام دارای قسمت های تیرهرنگ است اما گوشت قرمز تازهرنگ طبیعی دارد و مرطوب و لیز نیست. گوشت مرغ تازهروی پوستش چروکیدگی ندارد و دارای رنگ طبیعی است اما گوشت مرغ فاسد شدهتیره، پرخون و کبود است و بهتدریج خاکستری و گاهی سبز روشن میشود کهباید از خوردن آن امتناع ورزید زیرا موجب ایجاد بیماری میگردد.
روش دیگر تشخیص موادغذایی فاسد از مواد غذایی سالم بوییدن این مواد غذایی است . حس بویایی بهما کمک میکند کهمواد غذایی فاسد را تشخیص دهیم حتی اگر این مواد بهصورت خام نباشند زیرا مواد غذایی فاسد هنگام پخت بوی نا مطبوعی از خود ایجاد میکنند.
شما بهجز اینکهمیتوانید غذاهای فاسد را از طریق بوییدن و دیدن تشخیص دهید ، میتوانید آن ها را از طریق مزهکردن هم از مواد غذایی سالم جداسازی کنید.
همهما با طعم طبیعی غذاهای سالم آشنا هستیم پس هنگامی کهیک مادهغذایی فاسد را میچشیم بهغیر طبیعی بودن مزهآن پی میبریم . حس چشایی در تشخیص مواد غذایی تازهاز مواد غذایی فاسد بسیار کمک کنندهاست. تشخیص ماندگی میوهو سبزیجات با کمک حس های پنج گانهخیلی آسان تر از سایر مواد غذایی است .
برخی از ما هنگامی کهبهرستوران مراجعهمیکنیم میپنداریم غذاهای آن ها از بهترین و سالم ترین مواد غذایی پختهشدهو بهذهنمان نیز خطور نمی کند ممکن است این مواد غذایی ماندهباشد و ما را دچار مسمومیت کند بنابراین با خیال راحت سفارش غذا میدهیم .
بهتر است هنگام رفتن بهرستوران بهترین رستوران را از نظر کیفیت مواد غذایی انتخاب کنید بهرستوران هایی مراجعهکنید کهمورد تایید غذا و دارو، اتحادیهرستوران ها و وزارت بهداشت باشند تا از خطر مسمومیت بهدور باشید زیرا برخی از رستوران ها یی کهبرای طبخ از مواد غذایی کهنهاستفادهمیکنند ترفندهای زیادی از جملهاستفادهاز ادویهجات عطرآگین و برخی افزودنی های دیگر برای پوشاندن طعم و عطر نامطبوع این مواد غذایی بلدند و ما نمی توانیم بهراحتی از روی شکل و مزهو بوییدن غذا فساد آن را تشخیص دهیم.
نام مادهغذایی علائم فاسد بودن
کنسروها باد کردن طرفین قوطی - وجود پوسیدگی در اطراف - تغییر رنگ - تغییر طعم و بو - ایجاد کف
میگو نرمی - تیرگی و لزج شدن پوست - تولید بوی شبیهآمونیاک
ماهی خام بوی نامطبوع، لزج شدن سطح بدن، جدا شدن پولک یافلس، فرو رفتن چشم، تغییر رنگ آبشش از قرمز بهقهوه ای تیره
نان بوی کهنگی و مشاهدهکپک در سطح آن
شیرینی بوی نامطبوع کهنشانهکهنگی و کپک زدگی است
کره تغییر رنگ و بو - تند شدن - پیداشدن لکههای متحد الشکل در سطح آن کهنشانهکپک زدگی است .
پنیر تغییر رنگ وبو - تند شدن - لزج شدن سطح - خرد و لهشدگی و وارفتگی
همبرگر رنگ پریدگی فرآورده- مرطوب و شل شدن سطح - سبز شدن درون
سوسیس و کالباس وجود لکههای سفید یا سبز رنگ بر روی کالباس بهعلت وجود کپک
آبلیمو رنگ غیر طبیعی - رسوب بیش از حد - وجود کپک در سطح
نوشابه گازدار رنگ غیر طبیعی - وجود ذرات خارجی
مرغ (خام) بوی غیر طبیعی - تغییر رنگ از حالت صورتی روشن بهسفید کم رنگ یا خاکستری
کشک مایع بوی تند و زننده- غلیظ شدن بیش از حد - تغییر رنگ و طعم نامطبوع
گوشت خام بوی نامطبوع - لزج شدن سطح - داشتن رنگ قهوهای یا خاکستری