
دوران بارداری یکی از زمان هایی کهبههیچ وجهنباید دارویی گیاهی مصرف کرد، زیرا برخی از این گیاهان موجب سقط جنین و از دست دادن جنین میشوند. برای زن آبستن افراط در کلیهخوراکی ها ممنوع است و نباید هیچ غذایی را خارج از اندازهبخورد. همچنین مصرف بیش از حد برخی از گیاهان در این دوران خطر سقط جنین را در پی دارد در حالی کهاگر این گیاهان در مقدار کم مصرف شوند ، موجب بهخطر افتادن سلامتی آنها و جنینشان نمی شوند.
گیاهانی کهباعث سقط جنین میشوند بهدو دستهتقسیم میشوند دستهای از آنها سالهاست کهمورد استفادهقرار میگیرند و دستهدوم گیاهانی کهچندان مصرفی ندارند و شاید حتی نام آنها هم بهگوشتان نخوردهباشد.
در این بخش از نکات بارداری در مجله اینترنتی فنجان ما گیاهانی را کهموجب سقط جنین در بارداری میشوند و مصرف آنها در بارداری خطرناک است را آوردهایم هر چند شما با برخی از این گیاهان آشنا نیستید و ممکن است نام آنها را نشنیدهباشید .
بهعبارت دیگر اگرچهبهخاطر این کهترکیبات مۆثر داروهای گیاهی نسبت بهداروهای شیمیایی رقیق تر و در نتیجهاثرات جانبی آن ها کمتر است اما همچنان باید در استفادهاز داروهای گیاهی با احتیاط عمل کرد. این کهفکر کنید همهداروهای گیاهی بی خطرند کاملا اشتباهاست.
استفادهاز داروهای گیاهی در برخی موارد از جملهزمانبارداری میتوانند خطرات جبران ناپذیری بههمراهداشتهباشد. دکتر رضا راست منش، دکترای تغذیهدر مورد برخی از این گیاهان توضیح میدهد.
دارچین یکی از محبوب ترین ادویهها در سراسر جهان است کهاگر دارچین بصورت خام در مقادیر بسیار زیاد استفادهشود میتواند باعث سقط جنین میشود. مصرف دارچین سبب منقبض شدن ماهیچههای رحم میشود و سرانجام انقباض رحم بهسقط جنین منجرمی گردد.
جعفری از سبزی های پر مصرفی است کهاگر بهمقدار کم خوردهشود برای خانم باردار مشکل ایجاد نمی کند . ویتامین سی موجود در جعفری سطح استروژن را بالا میبرد و جریان خون ورودی بهاندام های تولید مثل را کاهش میدهد. روغن آلی فراری موجود در جعفری منجر بهنازک شدن دیوارهرحم میشود و دهانهرحم را نرم کردهو موجب اسپاسم (گرفتگی) رحم میگردد.
دانهکنجد سرشار از خواص مختلف برای سلامتی دارد و حاوی مقدار زیادی کلسیوم، آمینو اسید، پروتئین، آهن، ویتامین B، C، E است . انقباض ناگهانی رحم یکی دیگر از کار های دیگری کهدانههای کنجد میتوانند انجام دهند، میباشد.
سرماخوردگی بهدرمانهای گیاهی از جملهاستفادهاز پونهروی میآورند در حالی کهاستفادهاز آن در مقدار زیاد بهشدت سقط آور است و میتواند بهعنوان یک سم قدرتمند عمل کند و لذا باید با دقت فراوان مصرف شود. پونهشامل مادهای بهنام پولگان است کهموجب خونریزی و انقباض رحم میشود و مصرف زیاد آن بهسقط جنین میانجامد.
خانم های باردار در دوز های بسیار کم میتوانند از بابونهاستفادهکنند اما استفادهزیاد از بابونهبهعلت دارا بودن ترکیبی در بابونه بهنام "تاهونِی" باعث انقباض رحم میگردد و ممکن است سبب سقط جنین گردد.
مصرف آناناس در مقادیر کم نمیتواند سبب سقط جنین در بارداری شود اما مصرف آناناس بهمقدار خوردن یک کاسهآناناس تازهپس از بارداری بهعلت بالا بودن ویتامین سی و بروملاین در آن میتواند برای زنان باردار خطرناک باشد و باعث سقط جنین گردد.
مصرف آناناس در مقادیر بالا در سهماهاول بارداری دهانهرحم را نرم کردهو باعث خونریزی و در نهایت سقط جنین میشود.پیش از این هم در بخش نکات باداری در مجله اینترنتی فنجان گفتیم کهآناناس سبز تر و یا نارس تر دارای آنزیم پروتئولیتیک بیشتری است کهنقش مهمی در شکستن پروتئینی دارد کهجنین در مراحل ابتدایی بارداری از این پروتئین تشکیل شدهاست.
مصرف دو نوع کوهوش آبی و کوهوش سیاهباهم بهعلت دارا بودن دارای موادی بهنام اکسایتوسین و کولوساپونین میتواند باعث انقباض رحم شود.
پاپایای کال و نرسیدهحاوی آنزیم هایی مانند پاپائین است کهاین آنزیم ها بهعنوان پروستاگلاندین و اکسی توسین عمل میکنند کهدر واقع منجر بهزایمان زودرس و سقط جنین میشود. این میوهمیتواند باعث اختلالاتی در جنین شود.
این مادهبسیار خطر است و مصرف پاپایا منجر بهانقباضات رحم و در نتیجهسقط جنین میشود. پاپاین موجود در پاپایا خام سبب افزایش میزان تولید استروژن و مانع تولید پروژسترون میشود کهرشد آندومتر را تحریک میکند.
سطح پایین پروژسترون ادامهبارداری را مختل میکند و در نهایت منجر بهسقط میشود.پاپایا خام حاوی مقادیر بالایی از لاتکس میباشد کهمنجر بهآزاد سازی پروستاگلاندین ها و اکسیتوسین شدهو در نهایت بهانقباض دیوارههای رحم ختم میشود. هرگونهمصرف پاپایا در مراحل اولیهبارداری باعث سقط جنین میشود.
در زمان قدیم از سداب در درمان مشکلات باروری، تحریک رحم و سقط جنین استفادهمیشدهاست زیرا سداب حاوی پیلوکارپین و راتینز میباشد کهماهیچههای دیوارهرحم را تحریک میکند و راتینز سطح آدرنالین در بدن را افزایش میدهد. پس مصرف این مادهدر بارداری خطرناک است و موجب سقط جنین میگردد.
گوجی بری
گوجی بری حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است کهخوردن آن در بارداری سبب سقط شدن جنین میشود. گوجی بری همچنین حاوی بتائین است کهباعث انقباض رحم و منجر بهسقط جنین میشود. مصرف گوجی بری بهدلیل خواص بسیار زیادی کهدارد در طول بارداری ممنوع نیست اما مصرف 10 گرم گوجی بری در طول دوران بارداری بی ضرر است و مصرف زیاد آن مضر میباشد.
ریشهآنجلیکا
استفادهاز ریشهآنجلیکا در دوز بالا میتواند منجر بهسقط جنین شود.
دکمهطلایی
دکمهطلایی از گیاهان دیگری است کهاگر در بارداری مصرف گردد سبب سقط جنین میشود اما نمیتوان بصورت دقیق مقدار دکمهطلایی کهمیتواند باعث سقط جنین شود را گفت . قبل از استفادهاز دکمهطلایی باید بدانید کهاین گیاهدارویی سمی و خطرناک است.
روغنی کهاز گل های گیاهدکمهطلایی استخراج میشود هرگز نباید خوردهشود. این روغن حتی در مقادیر خیلی کم هم سمی است.
روغن گل مغربی
روغن گل مغربی یکی از محبوب ترین روغن ها در رایحهدرمانی است کهخواص آرامبخش دارد و بدن را تسکین میدهد. از روغن گل مغربی همچنین برای ریلکس کردن ماهیچههای رحم و آمادهشدن جهت زایمان نیز استفادهمیشود. استفادهاز روغن گل مغربی در اطراف رحم باعث سقط جنین ناگهانی میشود.
درمنه
درمنهجهت درمان مشکلات باروری ، مشکلات گوارشی، سرماخوردگی، آنفلونزا، صرع، برونشیت، انواع انگل ها، سیاتیک و سفتی ماهیچهها استفادهمیگردد. این گیاهدارویی حاوی روغن های فرار، فلاونوئید ها و تانن میباشد کهرحم را تحریک میکند و موجب سقط جنین، میشود.
مصرف زعفران در ماههای اول بارداری برای خانم های باردار بسیار خطرناک است ومصرف 2 -1 گرم از ان سبب سقط جنین میشود؛ بنابر این اگر در مصرف زعفران تعادل را رعایت کنید و کمتر از مقدار ذکرشدهاز ان مصرف کنید، منجر بهسقط جنین نخواهد شد.
زرشک
زرشک از گیاهانی است کهدارای آلکالوئیدها و همچنین ترکیبات فنلی از قبیل آنتوسیانین هاستو وجود این ترکیبات در آن سبب انقباضات عضلانی صاف رحم شدهو هر گیاهی کهشانس انقباض عضلات مختلف بدن را افزایش دهد میتواند سقط جنین را هم تحریک کند.
گلپر
گلپر درمان کنندهبیماری های گوارشی بهخصوص نفخ و هضم کنندهغذا و تقویت کنندهمعدهاست. در دوران بارداری بهخصوص 3 ماهاول مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز باعث سقط جنین میشود. اما مصرف مقدار کم این گیاهبهسقط جنین منجر نمی شود.
تخم شوید
تخم شوید خواص فراوانی دارد و میتواند باعث کاهش چربی بدن و لاغری شود و ضد نفخ است. اما مصرف تخم شوید در بارداری بهعلت تحریک تولید هورمون های مؤثر در سیکل قاعدگی و افزایش انقباضات رحمی از خطرات سقط جنین در ماهاول بارداری محسوب میشود.
گل پامچال
برخی از خانم ها از روغن گل پامچال بدلیل خواص ضد عفونی کنندهدر دهانهرحم استفادهمیکنند و بعضی هم آن را بهصورت خوراکی مصرف میکنند. در صورتی کهمصرف آن در دوران بارداری خطر سقط جنین را بههمراهدارد.
استفادهاز چای بابونهخواص زیادی برای سلامتی دارد اما مادران باردار باید از خوردن چای بابونهدر دوران بارداری خودداری کنند زیرا نوشیدن چند فنجان چای بابونهکهحداقل 4 دقیقهدم کشیدهباشد، با خطر سقط جنین همراهخواهد بود.
سنبل ختایی
سنبل ختایی گیاهی دارویی است کهاستفادهبیش از حد ازآن منجر بهتحریک قاعدگی ،شل کردن عضلات و کمک بهافزایش انقباضات رحم میشود و باعث سقط جنین در ماهاول بارداری میگردد.مصرف سنبل ختایی در افرادی کهاز داروهای رقیق کنندهخون استفادهمیکنند و یا ان هایی کهقبل از مصرف نیز خون ریزی های شدید داشتهاند، خطر سقط جنین را دوچندان میکند.
کرفس
استفادهاز کرفس در سهماهنخست بارداری ممنوع است و خوردن خورش کرفس یا سالادی کهحاوی کرفس باشد منجر بهسقط جنین میشود. این ممنوعیت استفادهاز کرفس باید در تمام دوران بارداری رعایت شود زیرا کرفس میتواند روی سیستم عصبی جنین آنها اثرات سوء بگذارد و باعث ناراحتی های عصبی مخصوصا حملات شبهصرع بعد از تولد نوزاد شود.
گل بنفشهو گل ختمی
مصرف گل بنفشهو گل ختمی موجب سقط جنین میشود. ختمی باز کنندهانتهای عروق رحم و سقط کنندهاست و زنان باردار نباید از این گیاهو گل بنفشهاستفادهکنند.
غوره، آب غوره، بابونه
این مواد قاعدهآور هستند و باعث سقط جنین میشوند و مصرفشان برای زنان باردار مفید نیست.
آویشن
آویشن دارای طبیعتی گرم و خشک است کهاز آن بهعنوان ادویهبرای طعم دار کردن انواع غذاها و بعضی خوراک هااستفادهمیکنند. آویشن سقط کنندهجنین در مادران باردار محسوب میشود بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند.
آلوئهورا
آلوئهورا خواص زیادی برای زیبایی زنان دارد ، زیرا دارای مواد طبیعی است کهبهمراقبت و تقویت انواع پوست کمک کند و اثرات زیادی در کاهش چین و چروک و وزن دارد. اما زنان باردار نباید غذا های فرآوری شده،با آلوئهورا مصرف کنند و یا آب آلوئهورا را بنوشند ،زیرا ممکن است خون ریزی لگن را ایجاد کند و حتی باعث سقط جنین شوند.
بهاین گیاهان اعتماد نکنید
بابونه، افسنطین، سداس، کدوی تلخ، نعنای کوهی و مینا از جملهگیاهانی هستند کهدر کتب طب سنتی بر سقط آور بودن آنها تأکید شدهاست.
زعفران، جعفری، غوره، آب غوره، مارچوبه، زیره، سیاهدانه، دارچین، مسهل.
سیاهدانهدر بارداری بهعلت قاعدهآور بودن آن مضر است و موجب سقط جنین میشود.