
بوی زهم برخی از مواد غذایی ممکن است باعث بی میلی کودکان و یا حتی بزرگسالان شود و با توجهبهخواص غذاهایی مانند بوقلمون از خوردن آن امتناع ورزند. بوقلمون، مرغ و ماهی از مواد غذایی هستند کهبدون آنکهفاسد شوند بوی زهم دارند و برای پخت و پز آنها بهتر است کهدر ابتدا بهدنبال راهکارهای مناسب برای از بین بردن بوی زهم آنها باشیم. برای رفع بوی زهم بوقلمون و مرغ برخی از راهکارهای اصولی و با کمک ادویهها، چاشنی های معطر و سبزیجات وجود دارند کهدر این بخش از سبک زندگی مجله اینترنتی فنجان بهشما معرفی میکنیم.
عدم توازن مصرف چربی و پروتئین در تغذیهمرغ و بوقلمون موجب بوی زهم و نامطبوع گوشت آنها شود.
نوع خوراک و دارویی کهمرغ و بوقلمون در طول رشد خود استفادهمیکنند میتواند در ایجاد بوی نامطبوع آنها موثر باشد.
برخی افراد برای سفید شدن گوشت مرغ، آن را در آب کلر قرار میدهند کهبوی زهم ایجاد میکند.
ترکیب پودر ماهی با تغذیهمرغ یکی از عوامل موثر در ایجاد بوی زهم مرغ است.
هنگام خرید بوقلمون ومرغ تازهو بدون هیچ آثار فسادی انتخاب کنید. گوشت مرغ و بوقلمون تازهنسبت بهنوع یخ زدهآن طعم و مزهبهتری دارد.
پس از شستشوی مرغ و بوقلمون، از ادویهها، چاشنی ها و سبزیجات معطر برای پخت و از بین رفتن بوی زهم آنها استفادهکنید.
افزودن زنجبیل رندهشدهتازهدر از بین بردن بوی زهم مرغ و بوقلمون موثر است. زنجبیل عطر و طعم فوق العادهای بهمرغ و بوقلمون اضافهمیکند. در صورتی کهبهزنجبیل تازهدسترسی ندارید میتوانید از پودر زنجبیل استفادهکنید.
هنگام پخت بهتر است از آب استفادهنکنید و یا مقدار بسیار کمی بهآن آب اضافهنمائید. مرغ و بوقلمون را در قابلمهقرار دادهو اجازهدهید با حرارت ملایم و آب خودشان بپزند.
اضافهکردن برخی از ادویهها مانند میخک، فلفل سیاه، چوب دارچین و برگ بو در رفع بوی زهم مرغ و بوقلمون موثر است.
زعفران آب کردهیکی ز چاشنی هایی است کهمیتواند هم بوی زهم مرغ و بوقلمون را از بین ببرد و هم باعث خوشرنگ شدن آنها شود.
پودر پاپریکا یکی از افزودنی هایی است کهمیتواند علاوهبر خوشرنگ شدن گوشت مرغ و بوقلمون، بهرفع بوی زهم آنها کمک کند.
برای از بین بردن بوی زهم مرغ و بوقلمون میتوان مقداری آب لیمو یا سرکه در انتهای پخت بهآنها اضافهکرد.
استفادهاز کرفس، هویج،فلفل دلمه ای خرد شدهو پیاز در لابهلای تکههای مرغ و بوقلمون در هنگام پخت، تاثیر زیادی در از بین بردن بوی زهم و نامطبوع آنها دارد.
قبل از کباب کردن گوشت مرغ و بوقلمون، میتوانید از سبزیجات معطری همچون سیر و پیاز رندهشده، جعفری خرد شدهو فلفل دلمه نگینی شده استفادهکردهو گوشت را بهمدت 2 ساعت در ترکیب این سبزیجات قرار دهید تا بوی زهم آن از بین برود.سپس آنها را کباب کنید.
ماست یکی از مواد موثر در از بین بردن بوی زهم مرغ و بوقلمون است. قبل از کباب کردن مرغ و بوقلمون، تکههای گوشت را در ماست قرار دهید.
چنانچهدر مجله اینترنتی فنجان اشارهکردهاین برای این کار میتوانید تکههای مرغ و بوقلمون را با نمک آغشتهکردهو در یک آبکش قرار دهید. سپس ظرفی مناسب در زیر آبکش بگذارید و بهمدت چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا آب گوشت خارج شود.
پس از آن تکههای مرغ یا بوقلمون را بهخوبی شستشو دهید و بهروش دلخواهبپزید.
مقداری آب روی تکههای مرغ یا بوقلمون بریزید بهطوری کهسطح آنها را بپوشاند. سپس روی حرارت بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب، محتوای ظرف را درون آبکش بریزید. مرغ یا بوقلمون را با آب گرم بشوئید و با استفادهاز موارد ذکر شدهآن را مزهدار کنید. با این روش بوی زهم مرغ و بوقلمون بهطور کلی از بین میرود و پس از پخت بوی نامطبوعی نخواهد داشت.
نکته
بوی زهم مرغ و بوقلمون ارتباط زیادی بهنوع تغذیهو عدم تازگی آنها دارد. مرغ و بوقلمون با کیفیت بوی زهم ندارد اما چون گوشت خریداری شده تا از کشتارگاهبهدست شما برسد مدتی طول میکشد و باکتریهای بهسرعت جذب گوشت میشوند. شرایط نگهداری مرغ و بوقلمون تاثیر زیادی در بوی زهم گوشت آنها دارد.