
در جامعهامروزی موانع زیادی بر سر راهازدواج جوانان مانند نداشتن پول و شغل و مسکن و ... وجود دارد اما اگر بهاین موضوع با دید وسیع تری نگاهکنیم خواهیم فهمید در درجهبندی موانع ازدواج جوانان مشکلات رفتاری در رتبههای بالاتری قرار میگیرند.
در این بخش از مجله اینترنتی فنجان بهبررسی تمام موانع ازدواج موفق پرداختهایم.موانع ازدواج موفق جوانان تنها شغل و مشکل مسکن نیست بلهدر این میان رفتارهای اشتباهکهبهسادگی از کنارشان عبور میکنیم جزو اصلی ترین موانع ازدواج تاثیر گذار هستند.
در بسیاری از خانوادههایی کهدارای جوان دم بخت هستند صحبت هایی دربارهازدواج دخترها یا پسرهای فامیل و مقایسهآنها بهفرزند خودشان وجود دارد مثلا گاهی پدر و مادر بهفرزند خود میگویند :از دخترخالهات یاد بگیر، شوهری پیدا کرد کهبیا و ببین!»، «پسرعمهات چهدختر زیبارویی را بههمسری انتخاب کردهاست!»، «همهتوانستند ازدواج کنند الا تو یکی» و...
اگر وضعیت شما نیز درون خانوادهاینگونهاست و بسیار تحت فشار هستید و خانوادهبهازدواج سریع شما اصرار میورزند و شما بهعلت رهایی از صحبت های خانوادهتان و کم کردن روی برخی از افراد فامیل بهدنبال برترین انتخاب ها هستید تا فقط تحسین آنها را بهدست آورید باید بگوییم لطفا دست نگهدارید.
یکی از موانعی کهبر سر راهخوشبختی بسیاری از جوانان است چشم و هم چشمی کردن و مقایسهانتخاب خود با مورد ازدواج دیگران برای خودی نشان دادن و کم کردن روی اطرافیان از طریق ازدواج است کهمیتواند ادامهراهزندگی دشوار سازد و مسیر خوشبختی را نا هموار کند.
راهمقابلهبا چشم و هم چشمی در ازدواج موفق
درست است با حرف و حدیثی کههر روز از خانوادهتان میشنوید حس حسادت شما برانگیختهمیشود اما شما باید بدانید انتخاب بر مبنای حسادت، از عقل و منطق دور بودهو عاقبتی جز پشیمانی ندارد ؛ بنابراین در این شرایط از هر اقدامی در زمینهازدواج صرف نظر کنید، زیرا این نوع انتخاب ها بهپشیمانی ختم میشوند.
بهجای اینکههمیشهبهفکر ازدواج باشید بهدرون خود بیاندیشید و بهریشهیابی حسادتتان بپردازید و عوامل ایجادکنندهو تداوم دهندهآن را شناسایی کردهو با بهترین راهکار با آنها مقابلهکنید تا مسیر خوشبختی ای کهلایق آن هستید را بیابید.
پس از اینکهحسادت خود را کنار گذاشتید برای انتخاب همسر ایدهآل تان اقدام کنید زیرا در این شرایط میتوانید بهخاطر خود، علایق و خواستههایتان انتخاب شایستهای داشتهباشید کهاین انتخاب عاقلانهاز انتخابی کهدر زمان حسادت داشتهاید بهدور است.
اگر در امر ازدواج بخواهیم انتخابی با عجلهو از سربازکنی داشتهباشیم اشتباهکردن در آن حتمی و قطعی است زیرا انتخاب عجولانه، انتخابی سریع و بی هدف و ناآگاهانهاست کهفرد را با بسیاری از مشکلات جبران ناپذیر مواجهمیکند. انتخاب های صحیح نیاز بهبررسی بسیار دارد کهلازمهاین عمل صرف وقت است.
با عجول بودن در ازدواج چگونهمقابلهکنیم؟
اگر در شرایطی قرار دارید کهخانوادهتان برای ازدواج سریع شما اصرار ورزیدند بهتر است خوشبختی و سعادت فردایتان برای شما اولویت بیشتری از شرایط امروز داشتهباشد . شما باید برای خوشبخت شدن و سعادتمندیتان با خصلت عجولانهخود یا دیگران مقابلهکنید و هموارهاین جملهرا با خود تکرار نمایید«من بهندای عقلم گوش میدهم، نباید عجلهکنم.»
با عجلهکردن شما فقط زندگی آیندهتان را تباهمیسازید و خیلی زود از انتخابتان پشیمان میشود اما پشیمانی سودی ندارد پس ترس و واهمهرا کنار بگذارید، اجازهدهید زمان کارتان را با حوصلهپیش ببرد.
با اطرافیانی کهشما را تحت فشارقرار میدهند قاطعانهصحبت کردهو بگویید کهعجلهای برای ازدواج ندارید و انتظار دارید آنها شما را همراهی و حمایت کنند. بهآنها بگویید با آرامش و سر فرصت تصمیم خود را میگیرید.
برخی از ما ازدواج را خارج از ارادهو تصمیم گیری خود میدایم و این باور اشتباهرا داریم کهازدواج تمام و کمال منوط بهقسمت است طوری کهعاقبت مهمترین انتخاب زندگی مان را بهگردن قسمت میاندازیم و با این جملهتصمیم نادرست خود را پوشش میدهیم که«هرچهباداباد» و «هر چهپیش آید، خوش آید».
اما انتخاب براین حسب بزرگ ترین اشتباهو ظلمی است کههر فردی در زندگی بهخود و دیگران میکند و تاوانش یکعمر زندگی با عذاب است پس برای داشتن یک انتخاب صحیح نباید اینگونهفکر کنیم کههمهچیز از دست ما خارج است و در انتخاب تحقیق و مشورت را نا دیدهبگیریم .
چگونگی تغییر این باور اشتباه
خداوند قادر و توانا بهما عقل و قدرت انتخاب دادهکهبتوانیم با بکارگیری آنها بهترین تصمیمات را در زندگی بگیریم و مناسب ترین ها را گزینش کنیم. پس ازدواج تقدیر یا سرنوشت از پیش تعیین شدهنیست و خودتان با تصمیم غلط یا درستتان سعادت یا شقاوت زندگی تان را انتخاب میکنید.
بنابراین بهجای این باور اشتباه، اطلاعاتی دربارهفردی را کهبرای زندگی انتخاب میکنید مانند شخصیت، روحیات، اخلاقیات، خانواده، فرهنگ و... بهدست آورید و بهخوبی تحقیق کنید .
در امر ازدواج حتما با افراد با تجربهو خیرخواهو عاقل مشورت کنید و نظرات آنها را بشنوید . برخی از مواقع افراد عاقل بهموضوعی میپردازد کهشما آن را بررسی نکردهاید پس با مشورت میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید . با مشورت با بزرگان و عاقلان و شنیدن نظرتشان و سپس با بررسی کم و کاستی ها و محک زدن توانمندی خود هنگام مواجهبا مسائل میتوانید انتخاب بهتری داشتهباشید.
انتخاب های هیجانی و سرخوشانه
دختران و پسرانی کهبا یک نگاهیا یک آشنایی کوتاهمدت، عاشق و شیدای هم شدهو بدون توجهبهمعیارهای اساسی و حتی با وجود مخالفت خانوادههایشان تصمیم بهازدواج میگیرند بسیارند اما این افراد پس از مدتی از انتخابشان پشیمان میشوند و آیندهخود را تباهمیسازند.اگر شما هم تحت تاثیر هیجاناتتان تصمیم بهازدواج دارید و عشق آتشین چشم و گوشتان را کور و کر کردهاست ، دست نگهدارید و بهتر است اینگونهانتخاب و تصمیم گیری نکنید.
راهحل :
اندکی صبر و خویشتنداری هیجانات زودگذر و موقت تان فروکش میکند و احساسات تند و تیزتان، رفع میشود پس با این احساسات روبرو شدید کمی صبر کنید تا عقل خفتهتان بیدار شود و سپس با آرامش خاطر و چشمان باز تصمیم بهازدواج بگیرید.
احساس تنهایی
بسیاری از مواقع جوانان بهدلیل تنهایی بههر آغوشی کهپذیرای آنها باشد روی میآورند و در معرض انتخاب اشتباهقرار میگیرند .
راهحل :
سعی کنید خود را از تنهایی با کارهایی مانند رفت و آمد با دوستان ، شرکت در کلاس های هنری و ورزشی برهانید و برای آیندهتان برنامهریزی کنید و... سپس برای زندگی تان تصمیم بگیرید.
ظاهر فریبندهو دلربا
مانع دیگری کهبر سر ازدواج موفق وجود دارد ، چشم دوختن بهظواهر افراد در ازدواج است. بسیاری از جوانان جذب افرادی با موقعیت مالی برتر ، جذابیت ظاهری بهتر و موقعیت شغلی برجستهو روابط اجتماعی بالا میشوند اما هر کسی باید با شخصی ازدواج کند کهبرای زندگی با او مناسب است و در حد و اندازهخودش باشد.
راهحل :
سعی کنید فرد مورد نظرتان را تهی از برتری ها و موقعیت خاصش (زیبایی، شغل پردرآمد، پرستیژ، موقعیت اجتماعی و...) تصور کنید و اگر او را بدون ظواهر جذابش پذیرفتید آنگاهاین شخص را انتخاب نمایید.
هر چهزودتر، بهتر
بسیاری از جوانان و خانوادههای آنان ازدواج در سنین نوجوانی را بهتر میدانند و میگویند اگر فرزندشان در این سن ازدواج کند آیندهبهتری دارد اما ازدواج در زیر بیست سالگی بسیار پرخطر است زیرا فرد نوجوان بهبلوغ کامل دست نیافتهو خودآگاهی و شناخت درستی از خویش ندارد .
راهحل :
اگردر این موقعیت قرار دارید بهترین کار این است ملاک هایتان را بررسی کنید واز خود بپرسید آیا زمان ازدواج تان فرارسیدهاست؟ آیا آمادگی پذیرش مسئولیت های زندگی مشترک را داریدو پس از جواب بهسوال هایتان و سنجش فرد مورد نظرتان تصمیم بهازدواج بگیرید.
موانع سادهاما مهمی بر سر راهازدواج جوانان قرار دارد کهعبارتند از :
طولانی شدن دوران تحصیل
امروزهبهدلیل طولانی بودن دوران تحصیل جوانان آنها دیرتر بهاستقلال شغلی و مالی میرسند و عدم استقلال مالی و شغلی آنها مانعی بر سر ازدواجشان محسوب میشود .
بیکاری یا نداشتن ثبات شغلی
بیکاری یا نداشتن امنیت شغلی یکی دیگر از موانع جوانان در راهازدواج است. امروزهکاهش فرصت های شغلی در بخش دولتی و افزایش میزان اشتغال زنان با حقوق پایین تر از مردان، موجب بیکاری بسیاری از مردان شدهاست.
جهیزیهسنگین
یکی دیگر از مسایل مالی و اقتصادی کهبر سر راهازدواج جوانان است ، عدم استطاعت مالی خانوادهبرای تهیهجهیزیهاست. امروزهرسم جهیزیهبردن بهدلیل چشم و هم چشمی یک معضل اساسی برای دختران است و سبب میشود بسیاری از دختران کهخانوادهشان نمی تواند جهیزیهمورد نظر را برای آنان تهیهکنند از ازدواج صرف نظر کنند و یا آن را بهتاخیر بیاندازند.
حمایت خانوادهها
حمایت خانوادهها در امر ازدواج امری ضروری است. خانوادهها باید در حد توان بهفرزندشان در امر ازدواج کمک کنند تا زندگی خوبی را آغاز نمایند.عدم حمایت خانوادهها میتواند مانعی بر سر راهازدواج جوانی کهبهتازگی دارای درآمد و شغل شدهو پس انداز کافی ندارد گردد.
انجام ندادن خدمت سربازی
در مدت خدمت سربازی امکان کار کردن برای سربازان وجود ندارد وآنها در این مدت حقوقی ندارند پس نمی توانند ازدواج کنند و ترجیح میدهند ازدواج خود را بهبعد از انجام خدمت سربازی موکول کنند.
مهریهسنگین
متاسفانهمهریهبهیکی دیگر از موانع ازدواج جوانان تبدیل شدهاست زیرا تعیین مهریهسنگین از عوامل اصلی آسیب زنندهبهزندگی زناشویی است.