
هرگاهدر زندگی شرایطی پیش میآید کهمجبور میشویم با بحرانی دست و پنجهنرم کنیم، هرگز بهاین موضوع فکر نمی کنیم کهاگر امروز در برابر مشکلات، واکنش های مناسب از خود نشان دهیم، فردای سرشار از اعتماد بهنفسی خواهیم داشت و تبدیل بهفردی قوی تر میشویم. این مطلب در مورد بحران های زندگی و روش های برخورد با آن است.این موارد را هنگام بحران های مالی باخود مرور کنید:
از دست دادن شغل، از کار بیکار شدن، اخراج شدن، مشکلات حقوقی و ...، در یک لحظههر کدام از این حوادث ناگهانی میتوانند برنامههای مالی تان را در هم بکوبند. البتههمهی این حوادث شاید همزمان بر سر کسی خراب نشوند اما معمولا یکی پس از دیگری وارد میشوند! متاسفانهزندگی پُر از ناامیدی، فرسودگی و غافلگیری است. پس وقتی اخراج شدید چهباید بکنید؟ چطور باید عزم تان را جزم کنید و از این مسیر کهپُر از شکست ها و کمبودهای مالی است عبور کنید؟
10 درصد، اتفاقی است کهمیافتد و 90 درصد، واکنشی است کهشما نشان میدهید.
فراموش نکنید کهدر چنین شرایطی، شما حساس تر و آسیب پذیرتر میشوید و چشم اندازهای تان ممکن است مهآلود و ناامید کنندهشوند.
اگر بهعنوان یک زوج نتوانید با احتیاط و دقت، شرایط را پردازش و رفتار کنید، ممکن است شکست های بدتری روی بدهند.
1. شفاف گفتگو کنید، ارتباط برقرار کنید و هدف تعیین کنید
مشکلات مالی، پرسش های زیادی بههمراهدارند:حالا چکار کنیم؟ قبض ها را چطور پرداخت کنیم؟ اگر فلان اتفاق بیفتد چطور؟ وقتی این سوال ها مدام در ذهن تان میچرخند، با همسرتان گفتگو کنید. هدف و مسیری را مشخص کنید کههر دوی شما آن را دنبال کنید و بهجلو بروید. توافق کنید کهبا هم حرکت کنید، نهتنهایی.
2. با کمک همدیگر، مهمترین ها را مشخص کنید
چهچیزهایی برای تان از همهمهمتر است؟ بهچهافرادی در اطراف خود نیاز دارید؟ چهچیزی هست کهاگر آن را از دست بدهید، شرایط بدتر خواهد شد؟ این چیزها را یادداشت کردهو لیست کنید. مثلا، غذا، خانه، مدرسهی بچهها،...، اولین هزینهرا بهآیتم شمارهی یک اختصاص بدهید کهاز همهمهمتر است. بهترتیب طبق لیست تان پیش بروید و اهمیتی بهحرف دیگران کهمیگویند برای چهچیزهایی باید پول پرداخت کنید ندهید. اگر بودجهبندی نکردهاید، باید هر چهزودتر این کار را انجام دهید.
3. باید در شرایط «تلاش برای بقا» قرار بگیرید
تمام هزینهها را باید صرفا محدود بهملزومات کنید. پیشنهاد میکنیم نیازهای تان را لیست کنید و سپس نیمی از آنها را از لیست حذف کنید، چون باید از دلارتان، بیشترین استفادهی ممکن را بکنید. هر چند ممکن است احساس کنید زندگی تان کاملا از کنترل شما خراج شدهاما این، تنها بخشی است کهمیتوانید کنترلش کنید. هدفمند و با دقت پول خرج کنید، شاید هم زمان خوبی برای فروختن چیزهایی باشد کهواقعا دیگر نیازی بهآنها ندارید و فقط دور و برتان را شلوغ کردهاند.
4. هیجانات و احساسات خود را بشناسید
با احساسات زیادی در این شرایط روبرو خواهید شد؛ از تلخی و ناکامی گرفتهتا احساس گناهو فرسودگی. این احساسات بر رابطهی شما با همسر و فرزندان تان نیز تاثیر گذاشتهو بهاقوام و دوستان و حتی ایمان شما هم خواهند رسید! وقتی در مورد احساسات خود حرف میزنید حتما جملات خود را با «من احساس میکنم» شروع کنید تا تاثیر تهاجمی بر دیگران نداشتهباشند و آنها هم موضع دفاعی نگیرند
5. کسی را سرزنش نکنید
در این موقعیت، هر چند خیلی چیزها آسیب دیده، اما زمان آن نیست کهبهدنبال مقصر بگردید. این کار فقط اطرافیان تان را از شما دور میکند. اگر اجازهدهید خشم تان همهجا بروز کند، بیشتر آسیب زنندهخواهد بود تا راهگشا. حتما زمان هایی پیدا خواهید کرد کهافکارتان را بازتاب دهید و ابراز کنید، اما در بحبوحهی این بحران و آشوب اگر وارد بازی ِ «تقصیر کی بود؟» شوید، بیشتر لطمهخواهید خورد.
6. کمک را بپذیرید
پذیرفتن کمک برای خیلی ها سخت است آنهم بهیک دلیل:غرور. شاید هم کمک دریافت نکردن، بخشی از شعارهای شخصی شما باشد و تا کنون همیشهاهل بخشش و کمک بهنیازمندان بودهاید، اما حالا کهمشکلاتی پیش آمدهو شما در موقعیت ِ نیاز داشتن قرار گرفتهاید، چهایرادی دارد کهکمک بگیرید. گاهی بهتنهایی ایستادن در مقابل مشکلات از توان انسان خارج میشود و در این زمان، بهخاطر غرور، رد کردن کمک دیگران نوعی خودخواهی محسوب میشود.
گاهی بهتنهایی ایستادن در مقابل مشکلات مالی از توان انسان خارج میشود
7. فشارها را بهحداقل برسانید
اگر اجازهدهید، نگرانی و استرس میتواند کاملا نابودتان کند. زمانی را در روز بهکسب انرژی و کارهایی کهآرام تان میکند اختصاص دهید. دور کردن نگرانی ها تا حد ممکن و حفظ آرامش و خونسردی، کمک تان میکند تا کمی از بار فشاری کهروی شما و خانوادهتان است کم شود.
ر
8. بهخداوند توکل کنید
وقتی صخرهای بزرگ در مسیرتان ایستاده، چنین توصیهای ممکن است کاربردی بهنظر نرسد، اما شما بهنیایش های همیشگی خود ادامهدهید و حضور خداوند را فراموش نکنید. با اطمینان و دلگرمی کهبهمنبع قدرت دارید، تحمل مشکلات برای تان سادهتر خواهد شد.
9. داشتههای تان را بشمارید
درست است کههمهچیز بد و وحشتناک شدهاما هنوز هم چیزهای زیادی در اطراف خود دارید کهنعمت محسوب میشوند، اینطور نیست؟ فقط روی مشکلات تمرکز کردن و صرفا کمبودها را دیدن، تنها شما را افسردهمیکند. یادتان نرود کهدر هر گوشهای از زندگی تان نعمت هایی دارید، فقط باید خوب نگاهکنید.
10. از رویاپردازی نترسید
اگر کارتان را از دست دادهاید، فرصت بسیار خوبی برای رویا پردازی است! از خود بپرسید دوست دارید چهکاری انجام دهید؟ همیشهدل تان میخواستهچهکار بکنید؟ این بحران ممکن است فرصتی در خود پنهان داشتهباشد. بهجلو نگاهکنید و جهت یابی کنید. شاید دقیقا وقت آن باشد کهیک سرگمی را بهکسب و کار تبدیل کنید یا حتی راهجدید پول درآوردن را تجربهکنید. فقط باید سوال های درستی مطرح کنید و هوشمندانهحرکت کنید تا ریسک ها را بهحداقل برسانید.
11. همهچیز را یادداشت کنید
این موقعیت و شرایط پیش آمدهممکن است نقطهی عطفی در زندگی شما باشد. یادداشت کردن بهشما کمک میکند تمام درس های مهمی را کهمدرسهی زندگی سعی دارد بهشما بیاموزد فرا بگیرید و فراموش نکنید. وقتی در این امتحانات پیروز شدید، دوست ندارید بهگذشتهنگاهی بکنید و با مرور وقایعی کهپشت سر گذاشتید و اینکهچگونهموانع را یکی یکی از سر راهخود برداشتید، بهتوانایی های خود ببالید و درس های بعدی را یاد بگیرید
12. خودتان را کنترل کنید
شاید وسوسهشوید پاها را روی هم بیندازید و بگویید:دیگر هیچ چیزی برایم مهم نیست! طلبکارهای تان هم دقیقا همین را میخواهند تا اقدامات دلخواهشان را انجام دهند. یادتان باشد مجبور نیستید جواب همهی تلفن ها را بدهید. هر کاری کهمیکنید حتما با رد کردن پیشنهاد قرض گرفتن های بیشتر و بیشتر، سعی کنید چرخهی بدهی ها را بشکنید. وام و قرض گرفتن راهحل شما در این شرایط نیست. لطفا آدم خوبی نباشید کهتنها بدی اش این است کهتصمیم های مالی بدی میگیرد! یادتان باشد فقط این شما نیستید کهدر بحرانید، همسر و فرزندان تان هم با شما هستند و هر تصمیمی کهمیگیرید مستقیما روی آنها نیز تاثیر دارد.
هر چند یک سری از تراژدی های مالی میتوانند بینهایت دشوار باشند، اما واکنشی کهشما در این زمان نشان میدهید، تا حدود بسیار زیادی تعیین کنندهی راهحل در این موقعیت است.