
ادویهها با رایحهو رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم و خوش بو کردن غذا هستند. تنها هدف از مصرف ادویهطعم دار کردن غذا نیست بلکهادویهها موجب کاهش مصرف نمک هنگام طبخ میشوند. شما با اضافهکردن بهترین ادویهها بهغذای خود میتوانید علاوهبر خوش طعم کردن غذا از فواید آنها برای سلامتی خود استفادهکنید. در این بخش از سلامت مجله اینترنتی فنجان شما را با ادویههایی کهروزانهبهغذای خود میافزاییم و فواید آنها آشنا خواهیم نمود.
اضافهکردن خردل بهتقویت متابولیسم و سوزاندن چربی کمک میکند یک قاشق چای خوری پودر تخم خردل خالص رامیل کنید بسیار انرژی زا است.
دو نوع از متداول ترین گونههای زیره در کشور زیرهسیاه و زیرهسبز، هستند کهاز گذشتههای دور، بههمراهبرنج پختهشده، مصرف میکردند.
زیرهگیاهی با طبع گرم است و خاصیت ضد نفخ دارد و سبب هضم آسان غذا، افزایش سوخت و ساز بدن میشود. مصرف زیرهدر کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب، میتواند بهکاهش وزن کمک کند. زیرهادرار آور است و بهدفع سنگ کلیه و مجاری ادرار کمک میکند.
قرن هاست کهاز زنجبیل برای تورم و حالت تهوع استفادهمیشود. زنجبیل خاصیت دفع سموم را هم دارد. زنجبیل را بهنوشیدنی هایتان اضافهکنید و بعد از هر وعدهبخورید.
برگ بو، طعم و رایحهای خاص بهغذا میبخشد. برگ بو دارای ویتامین های A و C، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است و در درمان بیماری ها مفید است. روغن برگ بو التهابات و ورم های بدن را کاهش میدهد. دمنوش این گیاهسبب تقویت سیستم گوارش، افزایش اشتها و افزایش میزان دفع ادرارمی شود و بههضم بهتر غذا کمک کند. ماساژ بدن با روغن برگ بو سبب بهبود دردهای عضلانی و مفصلی و التهابات ناشی از آن میشود.
گشنیز محرک بسیار خوبی برای آزاد شدن گازهای معدهبعد از غذا است، بهسادگی میتوانید از گشنیز داخل غذا و چای استفادهکنید، برای این منظور دقایقی چای را بجوشانید و با عسل مزهدار کنید.
پودر سماق بههمراهگوشت مصرف میشود. سماق یک آنتی اکسیدان قوی است و خواص ضد قارچ و ضد میکروب دارد و با علائم پیری و سرطان مبارزهکردهو برای درمان انواع عفونت های قارچی و میکروبی بسیار مفید است.سماق کلسترول و قند را در خون کاهش میدهدو برای افراد مبتلا بهدیابت و چاقی مفید است.
جوز هندی از پودر کردن هستهمیوهگیاهجوز بویا بهدست میآید. مصرف زیاد جوز هندی باعث مسمومیت میشود. جوز هندی خاصیت آرام بخش دارد و در درمان افسردگی و اضطراب نیز بسیار مفید است. جوز هندی تقویت کنندهسیستم گوارش و دفع ادرار است و میتواند مانع از تشکیل سنگ های کلیوی شود.
استفادهموضعی از روغن جوز هندی و ماساژ آن میتواند دردهای عضلانی و التهابات را بهبود دهد.
در مطلب خواص میخک بهصورت گستردهو کامل در مورد این داروی معجزهآسای گیاهی گفتیم. میخک بهعنوان ادویهپلویی استفادهمیشود و عطر دلپذیری دارد .میخک خاصیت بی حس کنندگی دارد و برای کاهش درد دندان، درمان سرفه، سرماخوردگی و سوء هاضمه، نفخ معدهو رودهبهکار میرود.
شیرین بیان بهدلیل خاصیت ضد التهابی درد و التهاب را کاهش میدهد، اما اگر بیماری قلبی، دیابت یا فشار خون بالا دارید باید از خوردن آن صرف نظر کنید. 2 بار در روز یک قاشق چای خوری پودر ریشهشیرین بیان را بهمدت 10 دقیقهدر آب گرم ریختهو بعد میل کنید.
چای هل، یکی از چای های محبوب است و از هل بهشکل پودر بهعنوان ادویهاستفادهمیکنند. هل انواع مختلفی مانند هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد و دارای خواص فراوانی است. مصرف هل معدهرا تقویت و نفخ شکم را درمان کردهو سرفهو سرما خوردگی و تب را نیز برطرف میکند. هل، خاصیت ضدعفونی کنندهدارد و تقویت کنندهمیل جنسی است و انزال زودرس و اختلال در نعوظ را نیز درمان میکند. هل مقوی قلب و اعصاب است و برای درمان بیماری های رودهو ریه، کاهش سردرد، درمان تهوع و درمان صرع را نیز درمان میکند.
سیر بسیار برای دردهای مفصلی و گرفتگی عضلات مفید است. برای بهبود دردهای عضلانی ناحیهدرد را با روغن سیر ماساژ دهید. مصرف روزانه2 -3 بوتهسیر خام از تورم جلوگیری میکند.
رزماری خاصیت ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و دارو برای جگر محسوب میشود. رزماری را میتوانید بهغذاها و مرغ و سوپ اضافهکنید.
زرد چوبهخاصیت آنتی اکسیدانی دارد و کل سیستم ایمنی بدن را حمایت میکند و سلامتی پوست و قلب را هم بهدنبال دارد و همچنین برای حفظ وزن هم مفید است.
زردچوبهتنها منبع خوراکی کورکومین است. تاثیر کورکومین موجود در زردچوبهدر کاهش درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن و در کاهش سلول های سرطانی بیش از بسیاری از داروها است.
یک قاشق زردچوبهرا داخل شیر گرم بریزید و دو بار در روز بنوشید یا میتوانید یک قاشق چای خوری از آن را بهسبزیجات و برنج بهعنوان چاشنی اضافهکنید.
فلفل سیاهخواص زیادی دارد کهمیتوان بهخاصیت جلوگیری از چاقی و مشکلات شکمی اشارهکرد، فلفل سیاهکلسترول را پایین نگهمیدارد. فلفل سیاهرا میتوانید بهعنوان طعم دهندهقبل از پخت بهغذا یا در حین و یا بعد از آن اضافهکنید.
دارچین بهسطح انسولین خون کمک میکند، کمی دارچین را با صبحانهمیکنید. دارچین همچون انسولین عمل میکند و موجب تحریک گیرندههای چربی و سلول های عضلانی میشود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول ها ذخیرهمیکند.
گلپر طعم دهندهخوبی برای بسیاری از غذاها و خوراکی هاست و خواص دارویی فراوانی نیز دارد. گلپر یک ضد قارچ و ضد میکروب قوی است و عفونت های قارچی را درمان، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. گلپر خاصیت ضد التهاب دارد و میتواند دردهای مفصلی و آرتریتی را کاهش میدهد.
دانههای رازیانهیکی دیگر از ادویههای غذایی هستند کهخواص دارویی بسیاری دارند. رازیانه، ترشح هورمون های مورد نیاز خانم ها را تحریک میکند و مصرف آن در دوران شیردهی میتواند تولید شیر را افزایش دهد. رازیانه با رشد سلول های سرطانی مبارزه، سنگ های مجاری ادراری را دفع و اختلالات قاعدگی را برطرف میکند.
معمولاً کبد سموم را دفع میکند و چربی های اضافهرا تجزیهمیکند. یک لیوان آب گرم با لیمو و مقداری فلفل قرمز را ترکیب و قبل از صبحانهمیل کنید تا این چربی ها دفع شوند.
روغن اسطوخودوس در درمان اضطراب، بیخوابی، افسردگی و التیام زخم ها و نیش حشرات موثر است. همچنین روغن این گیاهنیز میتواند با عفونت های مقاوم مبارزهکند.
اسطوخودوس بیشتر در روغن ها مورد استفادهقرار میگیرد و شما میتوانید از آن بهعنوان مرطوب کنندهبا روغن نارگیل، نعناع یک بار یا دو بار در روز استفادهکنید.
پیازچهحاوی مادهمغذی بهنام کولین و اسید فولیک است کهبا تولید سروتونین تداخل و میتواند بهتسکین افسردگی و بهبود حالت کمک کند.
پیازچهباید با یک چاقوی تیز خرد شود تا بهگیاهآسیب نرسد. آن را میتوان با سبزیجات، تخم مرغ و پنیر سوپ یا سالاد مصرف کرد.
چای بابونه میتواند درد های قاعدگی و عصبانیت ناشی از آن را تسکین دهد این چای همچنین قند خون را در بدن کاهش میدهد و بهدرمان دیابت کمک میکند.علاوهبر چای بابونه، این گیاهمیتواند بهغلات اضافهشود.
نعناع بهتسکین سردرد و میگرن کمک میکند. بخار چای نعناع نیز میتواند بینی های مسدود شدهرا باز و بهاین ترتیب بهمشکلات تنفسی کمک میکند. برگ های خشک و تازهنعناع را میتوان بهچای اضافهکرد.
سعی کنید در طول روز این ادویهها را در رژیم غذایی تان بگنجانید چون فواید بیشماری داشتهو درمانگر طبیعی محسوب میشوند