بیشتر بخوانید

طرز تهیه “خورش مرغ ترش” گیلانی

طرز تهیه “خورش مرغ ترش” گیلانی

“کوکو سبزی” : روش درست کردن همراه با نکات تکمیلی

“کوکو سبزی” : روش درست کردن همراه با نکات تکمیلی

طرز تهیه “ترشی کلم قرمز”خانگی و خوش رنگ

طرز تهیه “ترشی کلم قرمز”خانگی و خوش رنگ

دستور تهیه “کوفته مرغ” + نکات مهم

دستور تهیه “کوفته مرغ” + نکات مهم

طرز تهیه سمبوسه خانگی مرحله به مرحله با عکس

طرز تهیه سمبوسه خانگی مرحله به مرحله با عکس

طرزتهیه “اسپاگتی قرمز” خوشرنگ و خوشمزه

طرزتهیه “اسپاگتی قرمز” خوشرنگ و خوشمزه

طرز تهیه “پاستا با مرغ”

طرز تهیه “پاستا با مرغ”

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

طرز تهیه “خورش گوجه سبز”

طرز تهیه “خوراک ماهیچه”با طعمی باورنکردنی

طرز تهیه “خوراک ماهیچه”با طعمی باورنکردنی

طرز تهیه پاپ کورن جوجه

طرز تهیه پاپ کورن جوجه
طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”
“قلیه ماهی” غذایی تند و مخصوص هموطنان عزیزمان در جنوب کشور است. از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به تمبر هندی، شنبلیله، فلفل قرمز و ... اشاره کرد.

مواد لازم برای درست کردن قلیه‌ماهی :

  • ماهی : 2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
  • پیاز متوسط :3 تا 4 عدد
  • گشنیز : 1 کیلوگرم
  • شنبلیله‌: 250 گرم
  • تمبر هندی : 200 گرم
  • زردچوبه : 2 قاشق مرباخوری
  • فلفل قرمز کوبیده‌شده :به‌مقدار کم(به‌نسبتی که‌میل داریم غذا تند باشد)
  • سیر: 1 بوته
  • روغن :200 گرم

قلیه‌ماهی

طرزتهیه‌قلیه‌ماهی : 

سبزی را پس از تمیز کردن شسته‌در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می‌کنیم. پیاز را خرد کرده‌با روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود. سیر را می‌کوبیم و در پیاز می‌ریزیم.
سبزی را نیز به‌آن اضافه‌کرده، می‌گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه‌کرده‌با 1 استکان آب و کمی نمک می‌گذاریم در حرارت ملایم بپزد.

پوست آن را می‌گیریم و به‌قطعات درشت خرد کرده‌در سبزی می‌ریزیم.

تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می‌کنیم و در پارچه‌نازکی ریخته،شیره‌آن را می‌گیریم و آن را به‌سبزی و ماهی اضافه‌می‌کنیم؛زردچوبه‌و کمی نمک به‌آن زده‌مخلوط می‌نماییم.

تمام مواد را همراه‌با یکدیگر،کمی سرخ می‌کنیم؛2 تا 3 لیوان آب در آن می‌ریزیم و در حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا خورش آهسته‌بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه‌می‌کنیم.

قلیه‌ماهی

نکات کلیدی در طبخ قلیه‌ماهی:

  1. بخاطر نمک زیاد تمرهندی ، ابتدا باید قلیه‌ماهی را بچشید تا غذا شور نشود.و اگر احتیاج به‌نمک داشت به‌آن مقداری نمک اضافه‌کنید.
  2. شنبلیله‌زیاد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد بخاطر همین مقدار شنبلیله‌و گشنیز را حتما رعایت کنید.
  3. اگر مقدار ترشی غذا کم بود میتوانید مقدار دیگری از تمر هندی را به‌همان شکل قبل که‌گفته‌شد آماده‌کنید و به‌خورشت اضافه‌کنید.
  4. اصولا قلیه‌ماهی را کمی تند تهیه‌میکنند ،اما اگر شما طعم تند را دوست ندارید، میتوانید از مقدار خیلی کمی فلفل قرمز استفاده‌کنید.
  5. برای بوی بد ماهی و طبع سرد آن حتما از سیر استفاده‌کنید.
  6. برای قلیه‌میتوان از هر ماهی گوشتی که‌دوست دارید استفاده‌کنید ولی بهترین گزینه‌برای قلیه‌سنگ سر و هامور و زمین کن و شیر است.همچنین ماهی سالمون و قزالا هم داری گوشت منسجمی هستد.
  7. برشهای ماهی را ضخیم بزنید تا توی قلیه‌له‌نشود.
  8. کیفیت تمر هندی بسیار مهم است و رنگ سیاه‌و سفت آن بهتر از تمر هندی قهوه ای و نرم است.
  9. هنگام جا افتادن خورشت درب دیگ را هرگز نبندید چون سر دیگ عرق می‌کند و خورشت می‌برد.
  10. برای اینکه‌گوشت ماهی له‌نشود زیاد آن را هم نزنید.همچنین هنگام کشیدن قلیه‌به‌آرامی گوشت ماهی را به‌ظرف انتقال دهید تا بافت آن باز نشود.

نکات تکمیلی در مورد قلیه‌ماهی

قلیه‌ماهی جزو غذای محلی - جنوبی میباشد
زمان آماده‌سازی مواد اولیه‌و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه‌میباشد .
قلیه‌ماهی را می‌توانید در وعده‌نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه‌رمضان به‌عنوان افطار - میل کرد .
توجه‌نمایید مقدار مواد اولیه‌و دستور تهیه‌برای 6 نفر مناسب میباشد .

بیشتر بخوانید

طرز تهیه “پیتزای ماکارونی با سبزیجات”

طرز تهیه “پیتزای ماکارونی با سبزیجات”

چگونه “آش زمستانی” جا افتاده درست کنیم ؟ ; طرز تهیه کامل

چگونه “آش زمستانی” جا افتاده درست کنیم ؟ ; طرز تهیه کامل

“جوجه کباب” جاافتاده رستورانی چگونه درست می شود ؟

“جوجه کباب” جاافتاده رستورانی چگونه درست می شود ؟

طرز تهیه “کباب تابه ای سیخی” با روشی جدید و خوشمزه

طرز تهیه “کباب تابه ای سیخی” با روشی جدید و خوشمزه

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه کباب برگ

طرز تهیه “فیله کباب” گو.سفندی ترد و خوشمزه

طرز تهیه “فیله کباب” گو.سفندی ترد و خوشمزه

طرز تهیه “ماهی شکم پر” بدون فر و لذیذ

طرز تهیه “ماهی شکم پر” بدون فر و لذیذ

طرز تهیه “کشمش پلو” ماهی لاری

طرز تهیه “کشمش پلو” ماهی لاری

طرز تهیه رول مارچوبه و لازانیا

طرز تهیه رول مارچوبه و لازانیا

طرزتهیه “قارچ شکم پر” مجلسی و خوشمزه

طرزتهیه “قارچ شکم پر” مجلسی و خوشمزه
مشاهده

مطالب بیشتر در غذاهای ایرانی

طرز تهیه فلافل برای افطاری بسیار خوشمزه و جذاب

طرز تهیه فلافل برای افطاری بسیار خوشمزه و جذاب

طرز تهیه “آش کشک” و جعفری

طرز تهیه “آش کشک” و جعفری

طرز تهیه “فرنی فشکل”دسر مخصوص گیلانی ها

طرز تهیه “فرنی فشکل”دسر مخصوص گیلانی ها

طرز تهیه “قلقلی هندی” در سس مخصوص

طرز تهیه “قلقلی هندی” در سس مخصوص

طرز تهیه “چیکن استریپس”

طرز تهیه “چیکن استریپس”

طرز تهیه کامل “خورشت فسنجان” جا افتاده با مرغ

طرز تهیه کامل “خورشت فسنجان” جا افتاده با مرغ

دستور تهیه “ماکارونی با سویا” خانگی خوشمزه

دستور تهیه “ماکارونی با سویا” خانگی خوشمزه

طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

طرز تهیه غذای جنوبی “قلیه ماهی”

طرز تهیه “میگو پفکی” + نکات تکمیلی

طرز تهیه “میگو پفکی” + نکات تکمیلی

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

طرز تهیه مرغ بریان خانگی در فر

مطالب مرتبط

طرز تهیه “قلیه ماهی” با تن ماهی

طرز تهیه “قلیه ماهی” با تن ماهی

بهترین روش پخت خورش جنوبی قلیه ماهی

بهترین روش پخت خورش جنوبی قلیه ماهی

طرز تهیه ماهی فویج

طرز تهیه ماهی فویج

طرز تهیه “استیک ماهی”

طرز تهیه “استیک ماهی”

طرز تهیه “ماهی میدم” یا دمپخت ماهی بوشهری

طرز تهیه “ماهی میدم” یا دمپخت ماهی بوشهری

طرز تهیه “کیک ماهی روستوف”

طرز تهیه “کیک ماهی روستوف”

طرز تهیه “خورش آلوچه ماهی”

طرز تهیه “خورش آلوچه ماهی”

طرز تهیه “سوپ ماهی” زعفرانی

طرز تهیه “سوپ ماهی” زعفرانی

طرز تهیه “لازانیای ماهی”

طرز تهیه “لازانیای ماهی”

طرز تهیه “کوکو تن ماهی” با سیب زمینی

طرز تهیه “کوکو تن ماهی” با سیب زمینی

طرز تهیه کرانچی ماهی ،مناسب برای میهمانی های رسمی

طرز تهیه کرانچی ماهی ،مناسب برای میهمانی های رسمی

طرز تهیه “کتلت تن ماهی” به صورت قلقلی

طرز تهیه “کتلت تن ماهی” به صورت قلقلی

طرز تهیه “ته چین تن ماهی”

طرز تهیه “ته چین تن ماهی”

طرز تهیه “استیک ماهی با ادویه مخصوص”

طرز تهیه “استیک ماهی با ادویه مخصوص”

طرز تهیه کتلت با ماهی کیلکا

طرز تهیه کتلت با ماهی کیلکا

روشی متفاوت از طرز تهیه “بورک ماهی سالمون”

روشی متفاوت از طرز تهیه “بورک ماهی سالمون”

طرز تهیه “خورشت تن ماهی” و سبزیجات اسپانیایی

طرز تهیه “خورشت تن ماهی” و سبزیجات اسپانیایی

طرز تهیه “شنیسل ماهی” ویژه و خوشمزه با دستوری آسان

طرز تهیه “شنیسل ماهی” ویژه و خوشمزه با دستوری آسان

طرز تهیه سالاد نخود و تن ماهی

طرز تهیه سالاد نخود و تن ماهی

روش تهیه فیله ماهی سوخاری و بخارپز

روش تهیه فیله ماهی سوخاری و بخارپز