
تخم مرغ یکی از مواد غذایی پرخاصیت است کهتوصیههای زیادی برای مصرف آن وجود دارد . یکی از راههایی کهمیتواند بهافزایش خواص تخم مرغ کمک کند مصرف همزمان تخم مرغ پختهشدهبا سبزیجات است کهاین کار موجب افزایش جذب کاروتنوئیدها میشود.
در این مطالعهبه16 مرد جوان سالم، سهنوع سالاد دادهشد:یک سالاد بدون تخم مرغ، یک سالاد همراهبا 1.5 عدد تخم مرغ کامل، و سالاد دیگری با 3 تخم مرغ کامل.
مردانی کهبیشترین تعداد تخم مرغ بههمراهسالاد محتوی گوجه، هویج حلقهشده، اسفناج های کوچک و کاهو خوردهبودند، میزان جذب کاروتنوئیدشان 3 تا 9 برابر افزایش یافتهبود.
بهگفتهوی این تاثیر بسیار قابل توجهاست. کاروتنوئیدهای موجود در این سالاد شامل بتاکاروتن، آلفاکاروتن، لیکوپن، لوتین و زآگزانتین بودند کهالبتهدو کاروتنوئید آخر در زردهتخم مرغ هم وجود دارند.
این تحقیق یک گام فراتر از مطالعهاین تیم در مورد افزودن برخی روغن های خاص بهترکیب سبزیجات خام در جهت افزایش جذب کاروتنوئیدهاست.