
باکرهبودن در زمان ازدواج در کشور ایران و کشور های مسلمان دیگر اهمیت فراوانی دارد بنابراین افرادی کهبههر علتی پردهبکارتشان را از دادهاند بهدنبال راهکار هایی برای ترمیم آن هستند .
گاهی برخی از افراد برای فریب همسر و یا حفظ آبرو اقدام بهترمیم بکارت میکنند . ترمیم بکارت در دین اسلام چهحکمی دارد و بهاین مسئلهاز نظر قانون و شرع چگونهنگاهمیکنند.
تصرف انسان بر بدنش:
در اسلام هر انسانی بر بدن خودش تسلط کامل دارد و میتواند در چارچوب مشخص تغییراتی در بدن خود بهوجود آورد وبر همین اساس میتواندبهترمیم پردهبکارت نیزبپردازد.
اصل اباحه:
بنا بر اصل اباحهترمیم بکارت مباح است و انجام دادنش واجب نیست اما حرام نیز نمی باشد .
قاعدهلاضرر:
بر اساس این قاعدههرچهسبب آسیب گردد حرام است پس اگر این کار سبب ضرر نشود حرام نیست.
قاعدهعسر و حرج (برای حفظ آبرو):
اگر فردی مومن کهبرحسب اتفاق پردهبکارتش را از دست دادهبا ترمیم نکردن بهعسر و حرج بیفتد و آبرو خانوادهاو بهخطر افتد باید از ریختن آبرو جلوگیری کند.
حفظ فروج:
در اسلام لمس عورت و نگاهبهآن حرام است بنابراین حکم ترمیم پردهبکارت حرام است.
قاعدهحرمت اعانت بر اثم:
در اسلام حتی کمک کردن بهانجام یک فعل حرام نیز حرام است. اگر کسی بهعلت روابط نامشروع پردهبکارتش را از دست دهد و فریب همسر در هنگام ازدواج بکارتش را ترمیم کند ، کمک کردن بهاو در چنین امری حرام است. زیرا هم زنا گناهبزرگی است و هم فریب همسر آیندهحرام است و اصطلاحاً در فقهبهآن تدلیس میگویند.
حضرت آیة اللهالعظمی خامنهای (مد ظلهالعالی):
در صورتی کهمستلزم لمس و نظر حرام باشد، جایز نیست.
حضرت آیة اللهالعظمی سیستانی (مد ظلهالعالی):
این عمل جراحی حرام است چون مستلزم نگاهبهعورت و احیاناً لمس آن است. و همچنین فریب دادن و معرفی خود بهخواستگار بهعنوان باکرهجایز نیست.
حضرت آیة اللهالعظمی صافی گلپایگانی (مد ظلهالعالی):
چنانچهمستلزم لمس و یا نظر بهعورت او باشد جایز نیست.
حضرت آیت اللههادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. زنا از گناهان کبیره و از نظر فقهی عمل حرام و زنا کار مستحق دوزخ است؛ مگر آن کهتوبهکند.
2. اعتراف گناهکار بهگناهخود در برابر دیگران، از جملهاعتراف بهزنا در هنگام ازدواج، حرام است و باید از آن اجتناب شود.
3. در صورتی کهبکارت در عقد نکاح شرط شدهیا شرط ارتکازی در نظر عرف باشد و بعد از عقد خلاف آن آشکار شود شوهر حق فسخ نکاح را خواهد داشت.
3. انجام جراحی ترمیم بکارت اگر برای یک غرض عقلائی مشروع نباشد، جایز نیست و دریافت اجرت برای آن حرام است و اگر برای غرض عقلایی مشروع، مانند حفظ آبروی مؤمن یا حفظ جان کسی باشد و مفسدهای مانند ترویج و تشویق بهزنا در آن نباشد، اشکالی ندارد؛ هر چند مستلزم نگاهبهعورت یا لمس آن باشد و دریافت اجرت در این فرض اشکالی ندارد.
زنا عملی حرام و از گناهان کبیرهاست و زناکار مستحق دوزخ است، مگر آن کهتوبهکند. اگر کسی بهعلت روابط نامشروع پردهبکارتش را از دست دهد و فریب همسر در هنگام ازدواج بکارتش را ترمیم کند ، کمک کردن بهاو در چنین امری حرام است.
انجام جراحی ترمیم بکارت مستلزم نگاهبهعورت و احیاناً لمس آن است پس جایز نیست و دریافت پول برای آن حرام است. اما بر اساس نظر برخی از فقها اگر برای حفظ آبروی مۆمن یا حفظ جان کسی باشد و مفسدهای مانند ترویج و تشویق بهزنا در آن نباشد، جایز است و دریافت اجرت اشکالی ندارد.
آیا خواستگار دختر باید دربارهترمیم بکارت بداند؟در صورتی کهخواستگار از بکارت سوال نکند دختر میتواند سکوت کند و چیزی در این بارهنگوید؟
اعتراف بهزنا هنگام ازدواج و اعتراف گناهکار بهگناهخود در برابر دیگران، حرام است و باید از این کار خودداری شود. بر دختر لازم نیست وضع خود را بهشوهر بگوید؛ امّا اگر بعداً بر شوهر ثابت شد کهدختر باکرهنیست، حقّ فسخ نکاح را دارد.
اگر یکی از شروط مرد در عقد داشتن بکارت باشد اگر بعد از عقد خلاف آن آشکار شود شوهر حق فسخ نکاح را دارد.
بر اساس ماده647 قانون مجازات اسلامی، میتوان ترمیم بکارت را تدلیس در ازدواج دانست و برای زن حکم قضایی زندان صادر کرد و بر اساس ماده554 قانون مجازات اسلامی، برای پزشک حکم زندان صادر کرد.