
دوستی های خیابانی و آشنا شدن دختران و پسران بهدور از چشم والدین یکی از معضلات اجتماعی است کهدر جامعهما نیز بسیار رواج یافتهاست. این دوستی ها در دختر خانم ها اغلب برای تامین نیازهای عاطفی با جنس مخالف شکل میگیرد. گسترش چنین روابطی برای دختران و پسران مشکلات فراوانی ایجاد میکند و گاهی موجب تباهشدن آیندهآنها میشود. در این بخش از مجله اینترنتی فنجان آسیب هایی کهدوستی های خیابانی متوجهپسران و دختران میکند را بررسی میکنیم البتهتاثیر منفی این دوستی ها دربارهدختران بیش تر است.
شرع اسلام اهمیت ویژهای برای ازدواج قائل شدهاست و دین اسلام ازدواج را باعث آرامش و تسکین خلقت، همسر را از آیات و نشانههای الهی میداند و برای ازدواج قواعد و مقرراتی را وضع نمودهاست کهرعایت آن لازم میباشد. دین اسلام و سایر ادیان بی بندوباری و بی قاعدگی در روابط زن ومرد را پیشنهاد نکردهاست و برای ازدواج قانون تعیین نمودهوپیروان خود رابهداشتن حیا رهنمون ساختهاند.
عرف، قانون و عقل نیز روابط پنهانی دختران و پسران را نهی میکند . پیامد این نوع دوستی ها از دو راهخارج نیست .یا منجر بهازدواج میشود یا اینکهبا شکست مواجهمیگردد.
در مورداول این نوع ازدواج ها اکثرا ناپایدار است و حس اعتماد بهطرف مقابل کهیکی از ارکان اساسی زندگی زناشویی است از بین میرود و طرفین هر لحظهانتظار خیانت طرف دیگر را دارند و در نتیجهاین ازدواج منجر بهطلاق و جدایی میشود.
اما در فرض دوم کهاین دوستی با شکست مواجهمیشود ضربهاصلی بهدختر وارد میگردد و بعد از ترک دوستی دختر دچار طو فان عواطف و هیجانات روحی میگردد و مشکلات و آسیب هایی کهدر ادامهآوردهایم متوجهاو میشود.
در دوستی های خیابانی کهمعمولا با گفتن این جملات "سلام خانم ... باور کنید من مزاحم نیستم، من از ظاهر شما خیلی خوشم آمدهاین شمارهمن ... اگهممکنهبامن تماس بگیرید، مطمئن باشید پشیمون نمی شید..." آغاز میشود، دختران بیشتر آسیب میبینند زیرا آنها موجوداتی احساساتی با عواطف لطیف هستند کههمهحرف های پسران را قبول کردهو عاشق و شیفتهآنان شدهو گاهی حتی خود را در اختیار او قرار میدهند، اما پس از بی وفایی پسر و تنوع طلب بودن او و فراموش کردن وعدههای عاشقانه، آنها بهشدت دچار سرخوردهشدهو گاهی تا مرز افسردگی پیش میروند و دچار بیماری های شدید روانی میشوند.
ارتباط دختر و پسر و دوستی آنها در شهر های کوچک سبب آسیب اجتماعی بهاو میشود. زیرا این نوع دوستی احتمال آشکار شدن زیاد است و پس از آشکار شدن دوستی دختر از طرف خانوادهمورد سرزنش و نکوهش قرار میگیرد و حتی اگر این دوستی بهسبب آشکار شدن منجر بهازدواج گردد، ممکن است دختر پس از ازدواج با کوچکترین مشکلی مورد سرزنش خانوادهشوهر قرار گیرد و بههر بهانهای، روابط قبلی وی را بهرخش بکشند و زندگی او بر هم بریزد.
دختری کهبا پسری رابطهدارد از نظر اولیای خانهو مدرسهو حتی دوستانش، جایگاهخود را بهعنوان فردی شایستهبرای تربیت را از دست میدهد.
دوستی خیابانی و برقراری رابطهبا پسران سبب دور شدن از خدا و آسیب دختر از لحاظ اخلاقی میشود.
برخی از دوستی های خیابانی منجر بهازدواج میگردد اما زندگی خانوادگی این زوج متزلزل است زیرا بی اعتمادی در بین آنها موج میزند چرا کههمسر با خود میگوید او کهبهراحتی با من دوست شدهو ارتباط برقرار کردهاست، آیا امکان ندارد کهقبلا با دیگری نیز دوست شدهباشد؟ این فکر همیشهبرای زوجین آزار دهندهاست.
آسیب ها در روابط خیابانی و اینترنتی بیشتر متوجهخانم ها بهویژهدوشیزگان است؛ زیرا این روابط معمولاً بهبهانهآشنایی قبل از ازدواج صورت میگیرد و متاسفانهدرصد بالایی از بانوانی کهمورد سوء استفادهو تعرض قرار گرفتهاند با همین بهانهایجاد رابطهبرای آشنایی قبل از ازدواج بودهاست. یکی از انگیزههای دوستی در برخی از پسران تامین نیازهای جنسی است و متاسفانهبرخی از پسران با اغفال دختران بهآنها تجاوز میکنند. در تجاوزات جنسی نهتنها جسم دختر آسیب میبیند بلکهتبعات روحی آن بیشتر است و دختران بهسختی میتوانند بهدیگری اعتماد کنند.
امکان پیگیری و شناسایی مجرمان تعرض و سوء استفادهاز زنان و دوشیزگان بسیار سخت است زیرا مشخصات هویتی و آدرس بیشتر این افراد جعلی است.
عدم ایفای نقش خانوادهبرای یافتن هویت سالم ،مثبت ،پویا و سازنده.
ناتوانی جامعهوخانوادهدر پاسخ گویی بهنیازهای جوانان مانند امنیت،احترام ،محبت ودوست داشتهشدن.
فقر فرهنگی ونشناختن هویت واقعی جنس مخالف و نشناختن قدر وارزش خود.
این دوستی ها بهصورت پنهانی و دور از چشم خانوادهو آشنایان صورت میگیرد.
عمر این دوستی ها بسیار کوتاهاست و آنچهدر آن باقی میماند تعارض فکری واحساسی دختران و پسران است.
این دوستی ها بدون مانع و با سرعت انجام میگیرد.
روابط دوستان نقش بسزایی در این نوع دوستی ها دارند.
این نوع دوستی ها اغلب با هدف ازدواج و تشکیل خانوادهشکل میگیرد
آمارها نشان میدهد کهطلاق در ازدواج های خیابانی زیاد صورت میگیرد و کسانی کهبهراحتی دوست میشوند و ازدواج میکنند و ارزش و اهمیت بنیان خانوادهرا نمی دانند و آن را بهراحتی ترک میکنند.
اگر این دوستی ها با توجهبهعلاقهپسر و دختر بهیکدیگر بهعلت مخالفت خانوادهها و ... منجر بهازدواج نشود، نیز مشکلاتی برای دختر و پسر بهوجود میآورد . در این صورت پس از ازدواج با فردی دیگر عشق و علاقهدوست خیابانی را در دل دارند و بهطور طبیعی نمی توانند وظایف خود را بهعنوان یک همسر در درون خانوادهبهانجام برسانند و این دوستی ها آسیب ها اجتماعی و صدمات روحی و روانیبهدختر و پسر وارد میکند.
دوران بلوغ بحرانی ترین دورهزندگی هر فرد است و در این دوران نوجوانان بهعلت شکوفایی غرایز و افزایش حالات هیجانی، گرایش شدیدی بهجنس مخالف خود پیدا میکنند. معمولا در دورهنوجوانی، فرد بهدنبال تایید شدن از سوی گروههمسالان و مورد توجهقرار گرفتن توسط جنس مخالف است و این مسالهسبب میشود تا اعتماد بهنفس نوجوان تقویت شود. نوجوان بهاین وسیلهتا حد زیادی نیازهای عاطفی و احساسی خود را تامین میکند زیرا بهفراخور سن از خانوادهو بهویژهوالدین فاصلهگرفتهو معمولا در بیشتر مواقع با آنها دچار مشکل میشود. اگر خانوادهنتواند در ارتباط با نوجوان نقش اساسی خود را بهخوبی ایفا کند و در روابط میان والدین و فرزندان خلا عاطفی وجود داشتهباشد ، زمینههای گرایش نوجوانان بهسمت آسیب های اجتماعی و روابط آسیب زا بیشتر میشود و نوجوان با آشفتگی هویت و خلاء وجودی مواجهمیشود و برای کاهش اضطراب و رهایی از بحران هویت و سرگشتگی، بهسمت دوستی با جنس مخالف گرایش مییابد و میپندارد کهمیتواند در رابطهبا جنس مخالف بهآرامش برسد.
برخورد خانوادهبر اساس شرایط فرهنگی کشورمان با دوستی با جنس مخالف در ارتباط با جنسیت فرزندانشان نیز متفاوت است. متاسفانهدر کشور ما دوستی پسر با دختر امری پذیرفتهشدهتلقی میشود و خانوادهها هیچ مشکلی با دوستی پسرشان ندارند اما اگر دختر یکی از این خانوادهها با پسری دوست شود، عکس العمل آنها برخلاف دوستی پسر شان است.
در کل خانوادهها برخورد صحیح و مناسب با دوستی فرزندانشان با جنس مخالف ندارند و یا افراطی و یا تفریطی عمل میکنند.
بیشتر خانوادههای سنتی پس از اطلاع از دوستی فرزند خود با جنس مخالف بسیار خشن برخورد کردهو حتی متاسفانهبرخی کارهای غیر قابل باور و جبران ناپذیر را انجام میدهند و یا با زور و تهدید آنها را از ادامهرابطهمنع میکنند
برخی از خانوادههای روشنفکر نیز فرزندان خود را در رابطهبا جنس مخالف آزاد گذاشتهو از آن سوی بام سقوط کردهاند.
جوانان و نوجوانان نباید بهاشخاص غریبهاعتماد کنند و هدف دوستی های خیابانی و اینترنتی را تشکیل خانوادهندانند زیرا ا گر جوانی واقعاً قصد ازدواج دارد و بهدنبال تشکیل خانوادهاست، پنهان کاری بی معناست. اگر هرگونهرابطهو تداوم آن زیر نظر خانوادهها و با کسب مشاورهاز افراد ذی صلاح انجام شود، بهحتم تبعات ناخوشاید آن برطرف خواهد شد.
برخی خانوادهها بهآزاد گذاشتن دختران و پسران جوان برای برقراری روابط اعتقاد دارند و این کار را نشانهای از گونهای روشنفکری و آزاداندیشی میدانند اما خانوادهها باید بدانند کهنداشتن کنترل و نظارت بر رفت و آمد و دوستی های فرزندانشان میتواند عواقب سوئی را برای آنها رقم بزند.
بارها در بخش های مختلف سبک زندگی مجله اینترنتی فنجان بهاین مهم اشارهکردهایم کهنبود ارتباط عاطفی با فرزندان و نداشتن صمیمیت لازم بین اعضای خانواده،باعث پنهانکاری فرزندان و در نهایت ضربهدیدن جوانان و بهویژهدوشیزگان میشود.
خانوادهها ، هنگامی کهفرزندشان دچار آسیب هایی در این روابط و دوستی ها شد، از برخوردهای نامعقول بپرهیزند و بهترین و مطمئن ترین راه، یعنی مراجعهبهپلیس، را برگزینند.
خانم ها باید بهنوع پوشش و رفتار خود در جامعهتوجهکنند زیرا پوشش مناسب و رفتار خوب سبب تامین امنیت آنها میشود.