
استفادهمداوم از همهقیچی ها در نهایت میتواند باعث کند شدن لبههای آن شود و دیگر نمی توانید آن تیزی لبههای قیچی کهاز همان روز اول خریدهبودید را احساس کنید.
اگر با برش توسط این قیچی های کند مشکل پیدا کردهاید، ممکن است دلتان بخواهد یک عدد قیچی جدید تر بخرید.
بلهبرخی از افراد ترجیح دهند قیچی کهنهرا دور بیندازند و یک قیچی نو بخرند در صورتی کهبهراحتی میتوان تیغههای قیچی را در خانهتیز کرد؛ بنابراین قبل از دور انداختن قیچی کهنهراهکارهای این بخش از رازهای خانهداری در مجله اینترنتی فنجان را برای تیز کردن قیچی امتحان کنید، شما میتوانید با انجام بعضی از راهکارهای خانگی قیچی خود را تیز تر کنید.
قیچی های خانگی خیلی سریع کند و غیر قابل استفادهمیشوند ولی میتوان آن ها را خیلی راحت تیز کرد.
1. یک تکهکاغذ سمبادهرا بردارید. اگر میخواهید لبهقیچی نرم تر و روان تر باشد، کاغذ بزرگ تری را انتخاب کنید و سپس کاغذ سمبادهرا از وسط تا بزنید، بهطوری کهلبههای سفت و خشن آن بیرون بزند و سپس از قسمت همان لبههای کاغذ کهبیرون زدهاست شروع بهقیچی کردن کنید.
2. در جهت طول کاغذ سنبادهبا قیچی حرکت کنید، حدود 10 الی 20 بار این کاغذ را بهصورت طولی برش بزنید. قطعا متوجهتیزی لبههای قیچی خواهید شد. اجازهدهید کهکل لبههای قیچی با کاغذ برخورد داشتهباشد. این روش برای قیچی هایی مناسب است کهمیزان کندی آن ها معمولی است و بهشدت کند نشدهاست.
3. حالا باید روی قیچی را تمیز کنید. لبههای قیچی را با استفادهاز یک حولهکاغذی مرطوب تمیز کنید تا تکههای کاغذ سنبادهاز روی آن برداشتهشود و بتوانید از تیزی قیچی لذت ببرید.
1. یک تکهفویل آلومینیومی آمادهکنید. حدود 10 الی 15 سانتی متر آن را از طول تا کنید و چند بار این کار را انجام دهید تا فویل آلومینیومی ضخیم شود. هرچقدر کهلایههای فویل آلومینیومیِ تا زدهشدهزیادتر باشد ، قیچی تیز تر خواهد شد.
2. فویل را قیچی کنید. حالا فویل آلومینیومی را از طول برش دهید. بهطوری کهکل قیچی با فویل برخورد داشتهباشد و از پایین تا بالای فویل را قیچی کنید. بستهبهپهنای برش هایی کهمیزنید ، قیچی شما تیز تر میشود.
3. در این مرحلهقیچی را تمیز کنید. دوبارهبا استفادهاز مقداری آب گرم و حولهکاغذی و یا همان دستمال آغشتهشدهبهآب گرم، لبههای قیچی را تمیز کنید تا آلودگی های مربوط بهآلومینیوم از روی آن برداشتهشود.
1. یک عدد سنگ تیز کنندهیا قیچی تیز کن آمادهکنید. این سنگ ها سخت ترین سنگ هایی هستند کهدر مغازهها بهفروش میرسند کهمیتوانید برای تیز کردن لبههای قیچی از آن استفادهکنید. این سنگ ها در حالت نرمال و طبیعی از دو طرف برای تیز کردن لبههای قیچی استفادهمیشوند. اگر قیچی بیش از حد کند است، باید آن را روی قسمت بسیار زبر بکشید و سپس آن را روی قسمت نرم تر بکشید تا فرآیند تیز کردن قیچی بهاتمام برسد اما اگر نیاز بهتیز شدن بسیار کمی دارد، میتوانید از همان قسمت نسبتاً نرم استفادهکنید.
2. سنگ مخصوص را آمادهکنید. یک عدد حولهزیر آن قرار دهید و کمی آن را با آب و روغن مخصوص مرطوب کنید کهمعمولاً روغن مخصوص آن در همان مغازهها بهفروش میرسد اما معمولاً هر روغن و هر نوع آبی میتواند مفید واقع شود.
3. قطعات قیچی را از یکدیگر جدا کنید. دو تیغهقیچی را از هم جدا کنید و آن ها را بهصورت جداگانهتیز کنید تا بتوانید راحت تر روی سنگ تیزکن بکشید.
4. قسمت داخلی لبهقیچی را تیز کنید. یکی از لبههای قیچی را بردارید و آن را روی سنگ از قسمت داخلی قیچی قرار دهید. یعنی قسمتی کهکاملاً صاف و هموار است. باید یک زاویهکاملا مشخص در این قسمت تیز قیچی در ناحیهداخلی و لبهبرش قیچی ایجاد شود. سپس آن را بهآرامی روی سنگ بکشید.
5. این کار را بهآرامی و با دقت تکرار کنید تا لبهها بهاندازهکافی تیز شوند. معمولاً با 10 الی 20 بار کشیدن قیچی روی سنگ تیز کن بهنتیجهخوبی میرسید. این مرحلهرا برای لبهدیگر قیچی هم امتحان کنید. میتوانید این کار را روی قیچی های قدیمی امتحان کنید تا بهراحتی دستتان بیاید کهچگونهباید این کار را انجام دهید.
6. قسمت مخصوص برش قیچی را تیز کنید . لبههای قیچی را بهسمت خودتان بگیرید و آن را بهگونهای قرار دهید کهقسمت مخصوص برش قیچی روی سنگ قرار بگیرد. لبهقیچی باید با شما حالت افقی داشتهباشد و سپس بهآرامی آن را روی سنگ بکشید.
7. اگر اول شروع بهکشیدن قیچی روی ناحیهزبر کنید ، باید آن را با ناحیهنرم بهاتمام برسانید. اگر قبلاً این کار را انجام ندادهبودید، شاید برایتان سخت باشد کهبا این روش، قیچی را بهاندازهکافی و کامل تیز کنید .
8. قطعات قیچی را دوبارهبهیکدیگر وصل کنید. قسمت های برآمدهو اضافی را از روی قیچی بردارید زیرا باعث میشود کهدو لبهقیچی بهخوبی بههم نرسند. دستههای قیچی را باز و بستهکنید تا مطمئن شوید کهآن را درست بهیکدیگر وصل کردهاید. سپس چیزی مثل یک عدد کاغذ، کارت یا پارچهرا برش دهید تا مطمئن شوید کهبهاندازهکافی تیز شدهاست.
9. اگر میزان تیزی قیچی مطلوبتان بود ، پس یعنی دیگر نیازی بهادامهاین فرآیند ندارید. در غیر این صورت دوبارهاین کار را تکرار کنید.
10. قیچی را تمیز کنید و با همان روشی کهدر مرحلههای قبلی گفتیم، لبههای قیچی را از آلودگی ها پاک کنید.
1. لبههای قیچی را باز کردهو آن را اطراف شیشهمربا قرار دهید. لبههای قیچی باید تا جایی کهمیتوانند از یکدیگر فاصلهدوری داشتهباشند و با دست دیگرتان شیشهمربا را نگهدارید.
2. شروع بهبرش شیشهمربا کنید . لبههای قیچی را بهیکدیگر نزدیک کنید. دقیقاً همان کاری کههنگام قیچی کردن کاغذ و یا پارچهانجام میدهید. با این روش شیشهبهراحتی قیچی را تیز میکند. البتهباید این روش را روی شیشهای انجام دهید کهدیگر قصد استفادهاز آن را ندارید زیرا لبههای قیچی آثار خراشیدگی را روی شیشهمربا بهجا میگذارد.
3. با چند عدد دستمال کاغذی آغشتهشدهبهآب گرم قیچی را تمیز کنید.
1. یک عدد پیچ گوشتی آمادهکنید. دقیقاً همان اقداماتی را کهبرای شیشهمربا توضیح دادیم، روی پیچ گوشتی هم پیادهکنید. در حالی کهپیچ گوشتی بسیار کوچک تر است و شاید کارتان آسان تر هم پیش برود.
2. سعی کنید پیچ گوشتی را قیچی کنید و لبههای قیچی را اطراف پیچ گوشتی قرار دهید و تا جایی کهمیتوانید آن ها را بهیکدیگر نزدیک کنید. فشار کمی را اعمال کنید تا پیچ گوشتی بتواند قیچی را تیز کند. این فرآیند را تا جایی انجام دهید کهلبهها بهاندازهدلخواهتان تیز شود.
3. حال باید با چند عدد دستمال کاغذی مرطوب لبههای قیچی را تمیز کنید.