
استفادهاز غذاهای پرنمک و آجیل و خوراکی هایی چون پفک و چیپس از مهمترین عوامل بیماری فشارخون بالا است کهتاثیر خود را از بچگی ری انسان میگذارند.بیماری فشار خون تا آخر عمر گریبان گیر تمام افرادی است کهاین بیماری را نشناختهاند و بههمین خاطر آنهایی کهفشار خون دارند ولی از آن بی خبرند و متاسفانهزمانی مراجعهمیکنند کهممکن است با سر درد و یا حتی خونریزی شدید و خونریزی در داخل تهچشم همراهباشد.
با توجهبهاینکهسدیم در نمک خوراکی موجود است، اما بهچگونگی مصرف آن توجهنمی شود. توصیهاکید میشود از نمک کمتری در غذاهای خود استفادهکنید.
پرفشاری خون تنها یک بیماری نیست و نشانهای از وجود بیماری های مختلفی است کهمیتوانند آن را ایجاد کنند، شایع ترین نوع پرفشاری خون، نوع ذاتی آن است کهمعمولا بعد از 40 سالگی تظاهر میکند و ژنتیک نقش مهمی در آن دارد. در این نوع از پرفشاری خون معمولا اگر پدر فشار خون بالا داشتهباشد، احتمال ابتلای پسرش نیز بالاست. برخی بیماری ها در کودکان نیز میتوانند باعث پرفشاری خون شوند کهتظاهر تنگی آئورت از جملهآنها هستند.
تنگی شریان کلیه، برخی تومورها، مصرف برخی داروها، بیماری تصلب شرایین، برخی بیماری های همراهحاملگی در زنان، برخی بیماری های روماتولوژی کهمربوط بهسیستم ایمنی بدن هستند نیز میتوانند باعث پرفشاری خون شوند. مصرف نمک میتواند از دوران کودکی بر روی جسم انسان اثرگذار باشد.
ذائقهعادت کردنی است، میتوان از نمک هایی کهمقدار سدیم آنها کمتر از حد استاندارد است نیز استفادهکرد. در حال حاضر نمک های پتاسیم در بازار وجود دارد کهبرای افرادی کهمشکل کلیوی ندارند، ضرری ندارد و طعمش شبیهنمک های معمولی است؛ بنابراین میتوان گفت رعایت مسائل تغذیهای نقش مهمی در جلوگیری از بروز پرفشاری خون دارد.
ارتباط مهم پرفشاری خون و نارسایی قلبی، پرفشاری خون عارضهای خوش خیم است کهاگر درمان شود، جلوی بسیاری از عوارض آن گرفتهخواهد شد، اما در صورت عدم کنترل، مشکلاتی از جملهضخیم شدن عضلهقلب را در پی خواهد داشت کهدر نهایت باعث آسیب بهعضلهقلب و نارسایی خواهد شد. پرفشاری خون همچنین میتواند باعث تشدید بیماری های عروق کرونر شود، فشار خون از جملهعوامل مستعد کنندهبیماری های قلبی است و هماهنگ با دیابت، چاقی، کم تحرکی و مصرف سیگار روند بیماری تنگی عروق کرونر را تسریع میکند.