
نمک یکی از مواد غذایی ضروری برای بدن است و بهعملکرد صحیح بدن و مغز کمک میکند. اما مصرف زیاد نمک میتواند خطرات بیشماری را برای بدن داشتهباشد. این خطرات در نوجوانان و جوانانی کهبیش از حد از رژیم غذایی نمکی استفادهمیکنند دیدهمیشود.
محققان دریافتهاند سخت شدن شریان ها و رگ ها ممکن است جوانان را مستعد بیماری های قلبی - عروقی کند.
در گذشتهمشخص شدهبود مصرف زیاد نمک با بروز علائم زودرس بیماری های قلبی - عروقی در بزرگسالان مرتبط است.
سختی شریان ها یک عامل خطر شناختهشدهبرای حملهقلبی و سکتهمغزی در بزرگسالان بهشمار میرود. مطالعات اخیر نشان دادهاند کهسختی عروق در حضور عوامل خطری مانند چاقی، دیابت، پرفشاری خون و کلسترول بالا افزایش مییابد.
در این تحقیق، 775 شرکت کنندهحضور داشتند. بهمنظور اندازهگیری قابلیت کشش شریان ها، از شریان بازویی استفادهشد. همچنین ضربان قلب را نیز با کمک شریان های موجود در گردن و کشالهران اندازهگیری کردند. سپس مقدار سدیم دریافتی آنها بهعلاوه3 روز سوابق رژیم غذایی ثبت شد.
بر اساس نتایج مطالعات، مصرف روزانهسدیم بیشتر با کاهش قابل توجهقابلیت ارتجاعی یا انبساط شریان ها و افزایش ضربان قلب پس از تعدیل اثر متغیرهایی مانند سن، نژاد، جنسیت و نمایهتودهبدنی همراهاست. بهعبارت دیگر، سطوح بالاتری از سختی یا سفتی در شریان های محیطی و همچنین شریان های مرکزی با مصرف سدیم بیشتر ارتباط مستقیم دارد.
نکتهعملی:نوجوانان و جوانانی کهبیش از حد توصیهشدهنمک در رژیم غذایی خود دریافت میکنند، تغییراتی در عروق بدنشان رخ میدهد کهآنها را در معرض خطر بیشتر حملهقلبی و سکتهمغزی در آیندهقرار میدهد.