گوشت قرمز، یکی از مواد غذایی مغذی و مفید و جزو بهترین منابع دریافت پروتئین است کهتقریبا هفتهای 2، 3 بار در سفرهغذایی خانوادههای ایرانی جای دارد. انتخاب غذای سالم و نگهداری و پخت صحیح آن ، از مهم ترین مسائلی است کهدر پیشگیری از مسمومیت غذایی موثر است کهاین امر تا حدود زیادی بهتوجهو دقت شما بستگی دارد بد نیست بدانید کهنگهداری از گوشت در فریزر و باز کردن انجماد آن نیاز بهشرایط خاصی دارد کهبتواند سلامت این مادهغذایی را تامین کند.
بسیاری از ما شنیدهایم کهنباید گوشتی کهیکبار یخ زدهاست را دوبارهدر فریزر گذاشت زیرا چندبار یخ زدن گوشت میتواند مضر باشد. اما حقیقت این است کهچند بار فریز کردن گوشت هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند آنچهممکن است مشکل ایجاد کند و خطرناک باشد چگونهآب کردن یخ گوشت است کهنیاز بهدقت دارد.
گفتهمیشود کهیخ گوشت باید در یخچال و در دمای بیشتر از 5 درجهسلسیوس آب شود. بههیچ وجهگوشت را نباید در دمای داخل خانهآب کرد زیرا ممکن است گوشت حالتی آبدار پیدا کند کهبسیار خطرناک و مضر است. در واقع، در دمای پایین تر از 5 درجهمواد غذایی یخ زدهمیتوانند فاسد شوند.
معمولا گوشت را فریز میکنند تا از رشد باکتری ها در آن جلوگیری کنند. در دمای 2 تا 8 درجهیخچال بعد از مدتی کوتاهیخ گوشت باز میشود اما قرار دادن گوشت یخ زدهدر دمای داخل خانهمیتواند سبب فاسد شدن آن شود. هنگامی کهیخ گوشت آب میشود، روند تکثیر باکتری در آن افزایش مییابد و فاسد میشود. بسیاری از خانم های خانهدار بهعلت عدم آگاهی و یا کمبود وقت گوشت را در دمای داخل خانهیخ زدایی میکنند کهمیتواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد.