
شاید شما هم این شایعهرا در فضای مجازی خواندهایدکهمیگوید:کنار مودم وای فای سیب زمینی قرار دهید! این مانع بهدلیل وجود آب و مواد غذایی شیمیایی در سیب زمینی، میتواند مثل بدن انسان سیگنال های رادیویی را بهخود جذب کند.
امواج الکترومغناطیسی با طول موج های مختلف تقریبا همهاطراف ما را در برگرفتهاند. پرتوهای الکترومغناطیس بهکمک نوسان سازی در میدان های الکترومغناطیسی بهراحتی از هوا و خلأ عبور میکنند. امواج الکترومغناطیسی حتی از موانعی مثل دیوارهای بتنی و سیمانی تا حدودی عبور میکنند و در همهفضای اطراف ما وجود دارند.
از طرفی جذب این امواج بهکمک تقویت کننده، نوسان ساز و نصب آنتن های گیرندهممکن است. در این میان سیب زمینی نمی تواند نقشی در جذب یا تقویت این امواج داشتهباشد. راهحل مناسب برای تقویت این امواج در محیط های کوچک، قرار دادن دستگاهفرستندهدر فضای مرکزی است تا امواج همهنقاط را بهیک میزان پوشش دهند.
همچنین فرستندهباید جایی قرار دادهشود کهدیوارها مانعی برای انتشار امواج الکترومغناطیسی ایجاد نکنند. بههمین ترتیب راهحل کاهش تاثیر امواج الکترومغناطیسی، استفادهمحدود از آنهاست و با قرار دادن مانع نمی توان جلوی انتشار آنها را گرفت.
سیب زمینی، کاکتوس و مواد طبیعی دیگر نقشی در جذب یا انتشار امواج الکترومغناطیسی ندارند. حدود یک سال پیش نیز در ستون شایعات غیرعلمی همین صفحه(27 تیر 95) بهموضوعی مشابهدر بارهقرار دادن گلدان کاکتوس مقابل دستگاههای الکترونیکی پرداختهشدهبود.
این شایعهحکایت از نقش گل کاکتوس در کم کردن امواج پارازیت دستگاههای الکترونیکی مجهز بهسیستم وای فای داشت. کاکتوس بهدلیل ذخیرهکردن حجم آب بیشتر نسبت بهگیاهان دیگر مورد توجهقرار گرفتهو گفتهشدهبود، این حجم آب زیاد میتواند مانع عبور امواج الکترومغناطیسی شود، اما نتیجهاستفادهاز این ایدهچیزی جز قربانی شدن این گیاهدر مواجهطولانی مدت با امواج الکترومغناطیسی نیست.
بهترین کار برای کاهش پارازیت امواج الکترومغناطیسی، قرار دادن منبع جایی دور از محل استراحت و ترجیحا خاموش کردن دستگاهدر مواقع غیرضروری است. تأثیر مخرب امواج وای فای بر سلامت انسان از حوزههای پرمناقشهدر پزشکی است و برخی مطالعات، اثرات منفی آن را تائید کردهاست.