
بیماری های قلبی یکی از علل اصلی مرگ ومیر در سراسر جهان است شیوع بیماری های قلبی در سال های اخیر بهدلیل تغییرات سبک زندگی، افزایش استرس، عادات غذایی و غیرهافزایش یافتهاست بهخاطر پیشرفت هایی در زمینهپزشکی جراحی قلب این روزها بسیار رایج شدهاست و نرخ موفقیت مربوط بهآن ها نیز بسیار بالا است. انواع مختلفی از جراحی های قلب مانند عمل جراحی، پیوند قلب، cardiomyoplasty، جراحی قلب مصنوعی و غیرهوجود دارد.
چنانچهدر بخش سلامت مجله اینترنتی فنجان گفتهایم متخصصین بر این باورند داشتن یک رژیم غذایی سالم بعد از عمل جراحی قلب برای بهبود حیاتی است و بهشما کمک میکند تا از قلب در برابر مشکلات بیشتر محافظت کنید تغذیهمطلوب میتواند بهسرعت بهبود کمک کند تا قدرت و انرژی بیشتری بهدست آورید وزن خود را کنترل کنید کهدر حفظ سلامت قلبی و عروقی مناسب مهم است.
انواع ویژهای از غذاها وجود دارند کهقطعا باید در رژیم غذایی فرد در حال بهبود بعد از عمل جراحی قلب باز گنجاندهشوند.
میوهها و سبزیجات تازه:
سبزیجات تازهو میوهها، منابع غذایی عالی مواد مغذی ضروری و ویتامین ها هستند کهبرای داشتن بدن سالم ضروری هستند. از این رو، این غذاها در بالای لیست غذاهای پس از جراحی قلب باز هستند مصرف سخاوتمندانهمیوهها و سبزیجات در رژیم غذایی عادی بهتقویت سیستم ایمنی کمک میکند، فشار خون را کنترل میکند، سلامت کلی قلب را بهبود و خطر حملهقلبی و سکتهرا کاهش میدهد.
میوهها و سبزیجات مانند سیب، پاپایه، کیوی، بروکلی ،فلفل دلمه ای، سبزیجات سبز و غیرهدارای آنتی اکسیدان قوی هستند. افرادی کهعمل جراحی قلب باز انجام دادهاند میتوانند هر روز با مصرف میوهها و سبزیجات رنگی مختلف، حداکثر مواد غذایی را دریافت کنند.
مارچوبه- حاوی ویتامین ب6 است کهسطح هوموسیستئین را پایین میآورد و هوموسیستئین یک آمینو اسید است کهبا بیماری های قلبی مرتبط است.
فلفل دلمه ای: فلفل دلمهای منبع خوبی از اسید فولیک است کهمیزان هوموسیستئین را کاهش میدهد.
هویج: هویج ها غنی در کارتنوئید هستند کهویژگی های آنتی اکسیدانی دارند. آنتی اکسیدان ها سطوح رادیکال های آزاد را کاهش دادهو از قلب محافظت میکنند.
سیر : خاصیت ایمونومدولاتوری دارد و بهجلوگیری از عفونت کمک میکند.
پیاز :پیاز غنی از گوگرد است کهسطح کلسترول خون را کاهش میدهد.
گوجهفرنگی :گوجهفرنگی حاوی لیکوپن است کهبهجلوگیری از بیماری قلبی کمک میکند.
سبزیجات برگ دار: سبزی ها منبع غنی از منیزیم هستند. براساس مطالعهای کهدر هاروارد انجام شد، مشخص شد کهمنیزیم باعث کاهش ناگهانی ایست قلبی در زنان شدهاست.
کدو :فواید زیادی برای قلب دارد مثل ویتامین ث، پتاسیم و اسید فولیک.
سیب :سیب حاوی فلانوئید است کهاز لختهشدن خون در شریان ها جلوگیری میکند کلسترول را پایین میآورد و شریان ها را گشاد میکند.
زردآلو : آن ها حاوی کارتنوئید هستند کهسلامت قلب را بهدلیل خواصی کهدارد ارتقا میدهند آن ها همچنین غنی از فیبر رژیمی و ویتامین های ک، ث،ایی و آ هستند.
موز : آن ها حاوی ویتامین ب6، ث، منیزیم و پتاسیم هستند کههمهآن ها سلامتی قلب را بالا میبرند.
توت :آن ها حاوی ویتامین سی، اسید فولیک، فیبر، پتاسیم و منیزیم هستند کههمهآن ها سلامتی قلب را بالا میبرند.
طالبی :حاوی ویتامین آ، ب6، ث، فیبر، اسید فولیک و پتاسیم است.
میوههای حاوی ویتامین سی:
پاپایا حاوی کلسیم، منیزیم، اسید فولیک، ویتامین آ، ث و ایی است کههمهآن ها سلامت قلب را بهبود میدهند. پرتقال، انگور، کیوی و هلو نیز سلامتی قلب را ارتقا میدهد و میتواند در رژیم غذایی گنجاندهشود.
غلات سبوس دار:
غلات سبوس دار غنی از فیبرها هستند کهبهحفظ سلامت سیستم گوارشی کمک میکنند این بهویژهبرای بیماران قلبی اهمیت ویژهای دارد در نتیجهمواد غذایی مهمی برای بعد از جراحی قلب باز بهشمار میرود بهجای اینکهکربوهیدرات تصفیهشدهمثل غذاهای شیرین و نان سفید بخورید باید غلات سبوس دار را بهعنوان بخشی از رژیم غذایی منظم داشتهباشید این میتواند شامل غذاهایی مانند برنج ، برنج قهوهای، جو -،کینوا ، کل پاستا و غیرهباشد.
ماهی چرب و پروتئین
ماهی ها کهغنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند برای قلب خوب هستند اسیدهای چرب امگا 3 چربی اشباع نشدههستند و وقتی جایگزین چربی اشباع شدهدر رژیم غذایی میشوند بهکاهش سطح کلسترول کمک میکنند و قلب را سالم نگهمیدارند اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش تورم بدن و جلوگیری از آسیب رگ های خونی و در نتیجهجلوگیری از بیماری و سکتهقلبی میشود افراد میتوانند با خوردن پروتئین ها یک قلب سالم را حفظ کنند اینها بهتقویت قلب، دور نگهداشتن عفونت و بهبود سریع تر پس از عمل جراحی کمک میکند.
ماهی چرب مثل ، سالمون و تونا بهحفظ سلامتی قلب کمک میکنند آن ها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند کهبهبهبود سلامت کلی قلب نیز مشهور هستند. ماهی، حبوبات، لوبیا، مرغ، آجیل و محصولات لبنی کم چرب، غذاهایی هستند کهمنابع غنی از پروتئین کم چرب هستند.
اسیدهای چرب امگا 3 نیز بهاین صورت شناختهمیشوند:
برخی غذاها هرگز نباید در رژیم غذایی بیمار بعد از عمل جراحی قلب باز گنجاندهشوند. در ادامهبخش بهداشت و سلامت مجله اینترنتی فنجان بعد معرفی مواد غذایی مفید لیستی از غذاهایی کهبعد از عمل جراحی قلب باز نباید مصرف شود آوردهشدهاست.
سدیم:
مصرف بیش از حد سدیم و یا نمک در رژیم غذایی بیمار میتواند خطر فشار خون بالا را افزایش دهد، کهمیتواند باعث فشار بیش از حد بر قلب شود. هم چنین باعث حفظ آب در بدن میشود کهبهنوبهخود فشار بر روی شریان ها و رگ ها را افزایش میدهد. از این رو، سدیم یکی از مهم ترین غذاهایی است کهبعد از جراحی قلب باز نباید مصرف شود چنین بیمارانی میتوانند مصرف سدیم خود را با داشتن مقدار کمی نمک در رژیم غذایی محدود کنند.
چربی و شکر :
مصرف چربی اشباع شده، شکر و نمک را محدود کنید :
گوشت های فرآوری شده
غذاهای مضر
فست فودها
غذاهایی مانند جگرو گوشت، تخم مرغ، شیر، خامه، کره، پنیر ، غذاهای سرخ شده، و روغن پالم چربی های اشباع شدهدارند .
علاوهبر آن گوشت گوسالهحاوی چربی ترانس هستند مقدار چربی خوب را کاهش میدهد و مقدار چربی بد را در خون بالا میبرد کنسرو ها ، سس اسپاگتی، غذاهای دریایی، اسنک ها، و ماهی دودی نیز نمک بالایی دارند کهباید از مصرف آن اجتناب کرد.
برچسب های مواد غذایی را بهدقت مطالعهکنید و اگر غذاها حاوی روغن های هیدروژنههستند بهطور کامل از این غذاها اجتناب کنید. کرهشامل 50 درصد چربی اشباع شدهو 4 درصد چربی ترانس است بعد از عمل جراحی کاملا از کرهپرهیز کنید.
غذاهای دیگری کهبعد از جراحی قلب باز نباید مصرف شوند غذاهای فرآوری و بستهبندی شدهاست چون حاوی مقدار زیادی مواد نگهدارندههستند این غذاها برای قلب و سلامت کلی بیمار مضر هستند. برخی از غذاهایی کهباید بهطور کامل از آن ها اجتناب شود عبارتند از:
در حالی کهبعد از جراحی قلب باز، بخور و نخورها بسیار مهم است، زمان منظم وعدهغذایی و مقدار مناسب نیز ضروری است مشکلات رایج نظیر از دست دادن اشتها، تهوع، باد کردگی و یبوست را میتوان پس از جراحی قلب باز تجربهکرد برای مقابلهبا این مسائل، فرد باید وعدههای غذایی کوچک تر و مکرر بخورد، مقدار زیادی آب و مایعات سالم بنوشد و تنها با معدهکامل دارو مصرف کنند اگر این عوارض جانبی را بهطور مداوم تجربهمیکنید، باید بهدنبال مراقبت پزشکی فوری باشید.
برای شش تا هشت هفتهاول: