
اختلال هویت جنسیتی بهوضعیتی گفتهمیشود کهدر آن فرد بهطور پایدار از جنسیت بیولوژیک خود ناراضی است و تمایل بهجنس مخالف خود دارد. ترانس سکسوئل بهگروهی از مبتلایان بهاختلال هویت جنسیتی گفتهمیشود کهپیوستهدر صدد کسب خصوصیات ظاهری و آناتومیک جنس مخالف خود و رهایی از خصوصیات جنسی آناتومیک خود هستند.
افرادی کهدر مورد زن یا مرد بودن خود دچار ابهام و تعارض هستند و احساساتشان با وضعیت جسمانیشان مخالف است و همیشهآرزوی خلاصی ظاهر جنسی خویش و زندگی کردن در نقش جنس مقابل را دارند ،در تعامل با خانواده، مدرسهو جامعهدچار مشکلات فراوانی میشوند و جامعهبهآنها بعلت عدم آگاهی و شناخت صحیح بر چسب انحراف میزند اما باید بدانید این نوع افراد منحرف جنسی نیستند.
در این بخش از مجله اینترنتی فنجان بهموضوع اختلال هویت جنسیتی پرداختهایم کهمیتوانید با مطالعهآن اطلاعات مفیدی را در این زمینهکسب کنید.
این افراد متمایلند بدن خود را تغییر دهند و مانند عضوی از جنس مخالف در جامعهظاهر شوند. افرادی کهاز جنسیت خود ناراضی هستند و تمایل بهتغییر جنسیت خود از طریق آرامش ، هورمون و عمل جراحی دارند ترانس سکسوال ، Ts ) ) نامیدهمیشوند.این اختلال بر اطوار قالبی ، رفتار و پوشش فرد تاثیر میگذارد.
اختلال هویت جنسیتی، در طبقهبندی اختلالات روانی جای دارد کهمهم ترین عامل بهوجود آمدن آن ژنتیکی است. از دیگر عوامل بروز اختلال جنسیتی مصرف هورمون ها در دوران بارداری است ، بهطوریکهاگر در دوران بارداری تستسترون بیش از حد ترشح شود ، هستهاولیهمردانگی در مغز جنین دختر و اگر در دوران بارداری ترشح تستسترون کم باشد ، هستهزنانگی در مغز جنین پسر شکل میگیرد.
از دیگر علت هایی کهسبب بروز این اختلال میشود ، ناهنجاری ها کروموزوم ها توسط وراثت ، عدم تعادل هورمونها در طی دوران جنینی و رشد کودکی ، نقص هایی در ارتباط بین فردی نزدیک و طبیعی و سرپرستی کودکان میباشد.
برای تشخیص اختلال هویت جنسیتی باید بهنزد پزشک متخصص سلامت روان بروید ، او برای تشخیص این مورد از شما تاریخچهپزشکی کامل و آزمایشات روانشناختی میگیرد تا بتواند تمایل پایدار برای جنس مخالف بودن را تایید کند و دلایل احتمالی این اختلال مانند افسردگی ، اضطراب و یا جنون را رد نماید.
خانوادهها باید کودکان مبتلا بهاختلال هویت جنسیتی برای درمان نزد مشاور ببرند تا او با روان درمانی بتواند بهعملکرد فرد و بهبود آن کمک کند و افسردگی و اضطراب این کودکان را درمان نماید و اعتماد بهنفس آنها را بالا ببرد.
برای درمان اختلال هویت جنسیتی در نوجوانان توصیهبهشرکت در یک گروهحمایتی الزامی است . برخی از افراد مبتلا بهاختلال هویت جنسیتی تمایل بهجراحی تغییر جنسیت دارند ، اما این افراد باید قبل از این جراحی تحت یک ارزیابی گستردهو دورهانتقال قرار گیرند زیرا این عمل جراحی اساسی و غیر قابل بازگشت است .
بعضی از ترنس سکشوال ها بهدرمان با عمل جراحی پاسخ میدهند و قادرند خصوصیات جنس بیولوژیکی خود را سرکوب و متوقف کنند و خصوصیات بیولوژیکی جنس مخالف را کسب نمایند.
اختلال هویت جنسیتی سبب بروز عوارضی در فرد میشوند کهاین عوارض عبارتند از :
این اختلال ، اختلال نادر و کمیاب است کهممکن است در سالهای اولیهکودکی و در نوجوانان مشاهدهشود. خانوادههای بیشتر این کودکان قبل از رسیدن بهسنین نوجوانی درمی یابند کهفرزندشان بهاین نوع اختلال مبتلا هستند. این اختلال در مردان بهمیزان بیشتری نسبت بهزنان بروز میکند.
این اختلال معمولا از سنین کودکی و حتی خردسالی علایمی مانند تمایل بهبازی کردن با کودکان جنس مخالف و اسباب بازی های آنها دارد . این افراد با افزایش سن و ورود بهمدرسهبرخی از حالت های خود را پنهان کنند اما در دورهراهنمایی و دبیرستان و شروع بلوغ جنسی علایم خود را بروز میدهند.
این افراد در مسیر ابتلای خود بهاین اختلال مقصر نیستند و مشکلشان ایشان زمانی شکل گرفتهکهاختیار و شناختی از درست و غلط بودن باور و رفتار خود نداشتهاند. این افراد منحرف جنسی یا شهوت ران نیستند و فقط از درک جنسی در خود مشکل دارند. بسیاری از این افراد تا آخر عمر بهدلیل این مشکل رابطهجنسی برقرار نمی کنند.