
یکی از مهمترین فاکتورهای خطرزایی که باعث تخریب غضروف زانو می شود، افزایش شاخص توده بدنی یا به عبارت ملموس تر اضافه وزن یا چاقی است.
محققان میگویند:غضروف ساقی - رانی یک بافت اتصال دهندهارتجاعی است کهاستخوانهای زانو را میپوساند و از آنها حفاظت میکند. این غضروف در اثرکشیدگی زیاد و پارگی، جراحت، از بین رفتن مفصل یا سایر فاکتورها مانند پوکی استخوان، آسیب میبیند. بهترین راهبرای جلوگیری از تخریب و آسیب این غضروف، شناسایی فاکتورهای خطرزایی اولیهدر بروز آن است.
پژوهشگران دانشگاهبوستون با مطالعهروی 336 بیمار دریافتند:یکی از مهمترین فاکتورهای خطرزایی کهباعث تخریب سریع این غضروف میشود، افزایش شاخص تودهبدنی یا بهعبارت ملموس تر چاقی است.
وزن زیاد بهمیزان قابل توجهی در تخریب سریع این غضروف نقش دارد و هیچ یک از فاکتورهای دیگر مانند جنس، سن یا نژاد بهاندازهچاقی در از بین رفتن سریع این غضروف تاثیری ندارند.