
تحقیق جدید نشان میدهد بیماری نقرس کهنوع دردناکی از آرتروز پا هست با یک رژیم غذایی سالم تر قابل پیشگیری است. محققان دریافتند رژیم غذایی سرشار از میوهو سبزیجات، مغزیجات آجیلی و غلات کامل و دارای میزان پایین نمک، نوشیدنی های قندی و گوشت قرمز و فرآوری شدهکهبهرژیم غذایی DASH معروف است با ریسک کمتر نقرس مرتبط است. از سوی دیگر، در همین تحقیق مشخص شدهاست کهرژیم رایج غربی با ریسک بالای ابتلا بهنقرس همراهاست.
بعلاوهاین یافتهها نشان میدهد این رژیم غذایی بهافرادی کهدر حال حاضر مبتلا بهاین بیماری هستند کمک میکند تا از شدت مشکلات شان کاستهشود. اما بهگفتهمحققان تحقیقات بیشتری در این زمینهنیاز است.
در این مطالعه، محققانی از کانادا و آمریکا دادههای بالغ بر 44 هزار مرد 40 تا 75 سالهبدون سابقهنقرس و براساس گزارش رژیم غذایی شان از سال 1986 تا 2012 را بررسی کردند. نتایج نشان داد افرادی کهرژیم غذایی شان بسیار شبیهبهرژیم غذایی DASH بود کمتر در معرض ابتلا بهنقرس قرار داشتند.
بیماری نقرس زمانی ایجاد میشود کهکریستال های نمک اسیداوریک در مفاصل تجمع یافتهو موجب التهاب و درد میشوند. این کریستال ها زمانی تجمع مییابند کهبدن برخی غذاها و نوشیدنی ها نظیر استیک یا الکل را تجزیهمیکند.
بهگفتهمحققان، رژیم غذایی DASH در ابتدا برای درمان و پیشگیری از فشارخون بالا طرح ریزی شد اما در حال حاضر فواید دیگری از آن نظیر کاهش وزن و حال پیشگیری از نقرس نیز گزارش شدهاست.