
توصیهبهمصرف مواد غذایی و خوراکی های طبیعی تقریبا درتمام نسخههای پزشکان و متخصصان در هر رشتهای وجود پس اهمیت داشتن یک رژیم غذایی بهخوبی احساس میشود . در این گزارش اصلی ترین مواد موجود در برخی از سبزیجات و میوهها را کهبرای پیشگیری از سرطان تجویز میشوند را خواهید شناخت.
کاروتنوئیدها رنگدانههای طبیعی اعم از زرد و قرمز در غذاهایی مانند گوجهفرنگی (بهشکل لیکوپن)، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، و زردهتخم مرغ هستند. محققان دانشکدهپزشکی دانشگاههاروارد با مطالعهروی بیش از 3000 هزار زن دریافتند کهچهار نوع متمایز از کاروتنوئیدها خطر ابتلا بهسرطان سینه را در زنان کاهش میدهد. البتهشاخص تودهبدنی بالا و مصرف دخانیات اثر مثبت کاروتنوئیدها را در مهار سرطان در زنان کاهش میدهد:
آلفاکاروتن ها:این نوع کاروتنوئید بیشتر در میوهها و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، و کدو، سبزیجات رنگ تیرهاز جملهکلم بروکلی، لوبیا سبز، اسفناج، آووکادو یافت میشود.
بتا کاروتن:این نوع رایج از کاروتنوئید یک مادهمغذی ضروری است کهدر بدن بهویتامین آ تبدیل میشود. ویتامین آ برای سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن، و ... ضروری است. بتاکاروتن در میوهها و سبزیجاتی کهآلفاکاروتن دارند و همچنین در زردهتخم مرغ یافت میشود.
لوتئین:مطالعات نشان دادهکهلوتئین از بروز برخی از سرطان ها از جملهسرطان سینه، بیماری های قلبی، دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و دیگر مشکلات بینایی جلوگیری میکند. لوتئین در میوهها و سبزیجاتی مانند پرتقال و هلو یافت میشود.
لیکوپن:بیشترین میزانش در گوجهفرنگی است و مطالعات نشان دادهکهپخت گوجهفرنگی، خاصیت ضد سرطانی لیکوپن موجود در آن را بیشتر میکند.
برای اطمینان از دریافت مقادیر مناسب از کاروتنوئیدها از طریق رژیم غذایی، محققان توصیهمیکنند کهحداقل روزانه5 وعدهمیوهو سبزیجات در رنگ های مختلف در طول روز دریافت کنید.