
بارداری با تغییرات بدنی زیادی همراهخواهد بود و افت فشار خون در این دوران شایع و طبیعی است، زیرا فشار خون در این دوران کاهش مییابد و خیلی زود پس از زایمان بهحالت عادی باز میگردد. معمولا، این مسالهمنجر بهبیماری نمی شود، اما ممکن است در برخی موارد فرد را آزار دهد.
در این بخش از بارداری و نوزاد مجله اینترنتی فنجان، علل، نشانهها و خطرات فشار خون پایین در دوران بارداری و شیوههای مختلف درمان این بیماری را توضیح خواهیم داد.
وقتی کهنیروی جریان خون در دیوارهشریان کاهش مییابد، فشار خون پایین گفتهمیشود. فشار خون پایین، "سیستولیک" یا "دیاستولیک "(تا 90 / 60 میلی متر جیوهاست. اگر مقدار بالا کم تر از 90 و مقدار پایین کم تر از 60 باشد بدون در نظر گرفتن مقدار بالا، بهعنوان فشار خون پایین در نظر گرفتهمیشود.
فشار خون پایین بهتر از فشار خون بالا است چون خطر بیماری های قلبی و سکتهرا کاهش میدهد.با این حال، فشار پایین خون میتواند نگرانی ایجاد کند.
فشار خون معمولا در طول 24 هفتهاول بارداری کم تر است و پس از آن بهتدریج بهوضعیت عادی میرسد.
بهطور کلی، فشار خون پایین ناشی از کمبود خون، کمبود آب، مشکلات قلبی، بارداری، مشکلات غدد درون ریز، مسائل غذایی، آلرژی های غذایی و داروهای خاص است. در دوران بارداری، کاهش 21 درصدی مقاومت قلبی عروقی، 34 درصدی مقاومت عروق ریوی و حدودا 4 درصد افت فشارخون وجود دارد.
توجه: اگر در دوران بارداری هر کدام از این علائم را تجربهکردید با پزشک مشورت کنید. پزشک شدت بیماری را ارزیابی کردهو درمان مناسب برای آن توصیهمیکند. او ممکن است تغییراتی در رژیم غذایی و سطوح فعالیت شما برای کمک بهمقابلهبا بیماری پیشنهاد کند.
با اینکهفشار خون پایین یک وضعیت عادی در دوران بارداری است اما چنانچهدر ادامهاین بخش از نمن خطرات آن را نمی توان نادیدهگرفت. سرگیجهیا غش کردن میتواند باعث سقوط یک زن باردار شود کهبسیار پرخطر است، این عوارض میتواند منجر بهموارد زیر شود:
اخطار:بنابراین ضروری است کههنگام راهرفتن یا انجام دادن کارهای خانهمراقب باشید. اگر احساس میکنید کهممکن است غش کنید، فورا بنشینید، یا دراز بکشید و مدتی در آن حالت بمانید.
مطالعهبر روی تاثیر فشار خون پایین در دوران بارداری حاکی از آن است کهفشار خون پایین با نتایج پیرازایشی ضعیف (مرگ جنین یا نوزاد) ارتباط ندارد. با این حال، ممکن است رابطهمستقیمی میان فشار خون پایین و وزن تولد نوزاد در مورد زنانی وجود داشتهباشد کهفشارخون آن ها ناگهان افت میکند.
دارو برای درمان فشار خون پایین در دوران بارداری شامل مینرالوکورتیکوئیدها است. توصیهمیشود کهافت فشار خون مادران 110 / 60 میلی مترجیوهو پایین باشد. این دارو هیچ عارضهجانبی برای جنین ندارد و حتی ممکن است یک جنین بهبود یافتهرا نشان دهد.
نکته: همچنین میتوانید روش های خانگی را نیز برای مدیریت بیماری امتحان کنید.
از ایستادن ناگهانی هنگام نشستن اجتناب کنید.
از ایستادن طولانی مدت خودداری نمائید.
جوراب های ساق بلند بپوشید کهفشار را بر روی پاها اعمال و جریان خون را تسهیل کند.
مقدار زیادی مایعات برای مرطوب نگهداشتن خود بنوشید.
لباس های راحت و گشاد بپوشید تا بدن را خنک نگهدارید.
کم غذا بخورید، چندین بار در روز قند خون را چک کنید.
مصرف نمک را در رژیم غذایی بهطور متعادل استفادهکنید.
غذاهایی مانند چغندر، آجیل و غلات سبوس دار را در رژیم غذایی خود قرار دهید، با این وجود کهآن ها بهکاهش فشار خون کمک میکنند.
بهترین راهبرای مقابلهبا فشار خون پایین در دوران بارداری مراقبت از خود است. سعی کنید افراط نکنید. اگر دچار علائم بیماری شدید، با پزشک در این بارهصحبت کنید.