
فصل پاییز یکی از بهترین فصل ها برای بارداری است زیرا در این فصل زیبا هوا معتدل بودهو خانم باردار اذیت نمی شود اما با توجهبهاینکهدر این فصل سرما خوردگی بیشتر است خانم ها باید نکاتی را رعایت نمایند تا بهخود و جنینشان آسیب نرسد. در ادامهاین بخش از بارداری و نوزاد مجله اینترنتی فنجان ، توصیههای مهمی را کههر خانم باردار باید در فصل پاییز رعایت کند ، آوردهایم .
خانم های باردار در فصل پاییز ویتامین D مصرف کنند
در فصل پاییز هوا آفتابی نیست ممکن است خانم های باردار دچار کمبود ویتامین دی شوند . ویتامین دی در تشکیل و رشد استخوانهای جنین نقش مهمی دارد. اگر زن بارداری کمبود ویتامین دی داشتهباشد، احتمال اینکهفرزندش در بزرگسالی بهپوکی استخوان مبتلا شود بسیار زیاد است.
زنان باردار بهتر است در روزهای آفتابی کمی زیر نور خورشید قدم بزنند و مواد غذایی سرشار از ویتامین دی مانند ماهی های چرب و تخم مرغ مصرف کنند و از ابتدای ماه7 مصرف مکمل ویتامین D را آغاز نمایند.
مراقب سرما خوردگی در بارداری در فصل پاییز باشید
خانم های باردار باید در فصل پاییز مراقب باشند سرما نخورند زیرا در این فصل سرماخوردگی زیاد است و سرما خوردگی میتواند بر میزان ترشح پروژسترون تاثیر بگذارد و باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شود.
اگر در این فصل دچار علائمی مانند سرگیجه، آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خستگی، سنگینی سر و… شدهاید ممکن است سرما خوردهباشید . سرماخوردگی و آنفلوانزا در دوران بارداری سخت تر و طولانی تر از همیشهاست وممکن است بهذات الریه تبدیل شود کهخطر زایمان زودرس را افزایش میدهد.
برای اینکهدر این دوران بهسرماخوردگی مبتلا نشوید :
اگر در بارداری در پاییز بهسرما خوردگی مبتلا شدید :
ورزش کنید
اگر بارداری شما مقارن با فصل پاییز است ، ورزش را از دست ندهید زیرا در این فصل چون هوا خنک تر است و شما کمتر عرق میکنید بهتر میتوانید ورزش کنید . بهتر است ورزش های سبک مانند پیادهروی را انتخاب کنید .
ورزش و پیادهروی سرعت گردش خون را تنظیم کردهو بهبدن در مبارزهبا میکروب ها کمک میکند پس یک کفش مناسب بپوشید و بهپیادهروی بروید و از مناظر پاییزی لذت ببرید اما هنگام پیادهروی باید مراقب سرخوردن باشید زیرا احتمال پیچ خوردگی مچ یا رگ بهرگ شدن بهدلیل کاهش تعادل بسیار بالاست.
هیچ گاهدر بارداری ورزش هایی مانند کوهنوردی و اسکی و در کل ورزش های سنگین کهممکن است بهجنین و شما آسیب برساند را انتخاب نکنید.
جلوی افسردگی را بگیرید
در فصل پاییز نور کم است بههمین دلیل موجب میشود ساعت بیولوژیک بههم ریختهو سبب بروز افسردگی فصلی شود. از علائم این افسردگی خستگی شدید، بدخلقی و علاقهزیاد بهخوردن شیرینی ها است.
از دیگر اثرات پاییز و زمستان بر خانم های باردار افزایش حالت استرس در آنها است . استرس در بارداری سبب ترشح کورتیزول و آدرنالین میشود که2 هورمون کندکنندهپاسخ گویی سیستم ایمنی است و بنابراین فرد را در برابر عفونت ها ضعیف میکند. همچنین استرس احتمال سقط را افزایش میدهد.
برای آنکهدچار استرس و افسردگی نشوید:
لباس های گرم بپوشید
در مطالب قبلی بخش بارداری و نوزاد مجله اینترنتی فنجان هم گفتهشد کهزنان بارداربهعلت نامنظم بودن سطح هورمونها بیشتر از همیشهعرق میکنند پس بیشتر در معرض سرما خوردن هستند . در بارداری در فصل پاییز برای اینکهبهمشکلات کلیوی دچار نشوید لباس مناسب و نخی و گرم بپوشید و پهلوهایتان را بپوشانید تا شکم و پهلوها عرق نکند و سرما نخورد.
در بارداری در فصل پاییز آب بیشتری بنوشید
پاییز دارای هوای خشک است بنابراین بدن در این فصل بهآب بیشتری نیاز دارد پس باید برای تامین آب مورد نیاز سیستم بدن آب بیشتری بنوشید . کمبود آب در بدن منجر بهزایمان زودرس میشود.
مراقب پوستتان باشید
بهدلیل بههم ریختن هورمون ها در بارداری ، پوست تحریک شدهو باعث بروز جوش در افرادی کهپوست چربی دارند میشود .اگر فصل بارداری همزمان با پاییز نیز باشد بر مشکلات پوستی خانم های باردار اضافهمیشود زیرا در فصل پاییز پوست خشک شدهو موجب خارش های شدید میشود. برای مقابلهبا این مسایل باید از پوست خود اینگونهمراقبت کنید :
گرچهنور آفتاب در فصل پاییز کمتر است اما پوست بهاشعهماورای بنفش خورشید حساس است و ممکن است لکههای قهوه ای یا ماسک بارداری روی پوستتان ایجاد شود پس حتما از ضد آفتاب استفادهکنید.
از میکروب ها دور بمانید
در فصل پاییز بیماری های عفونی فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا زیاد است کهاین بیماری ها در مکان های سربستهو عمومی قابل انتقال هستند زیرا برخی افراد مبتلا بهاین بیماری ها هنگام عطسهیا سرفهکردن، نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند و جلوی دهان یا بینی خود را نمی پوشانند. مبتلا شدن خانم باردار بهاین بیماری های واگیردار تاثیری منفی بر رشد مناسب جنین باقی میگذارد.
از این رو، توصیهمیشود :
خانم های باردار در فصل پاییز بهمکان های عمومی مانند فروشگاههای زنجیرهای، سینما، اتوبوس، مترو و... نروند و در صورت رفتن بهاین مکان ها حتما از ماسک فیلتردار و دستکش استفادهکنند.
هنگام خروج از منزل یک دستکش نخی بپوشند و هنگام کار با وسایل عمومی مانند دستگاهخودپرداز، دستگیرههای در وسایل حمل ونقل عمومی، کیبورد کامپیوتر در کتابخانهو محل کار و... حتما این دستکش را دستشان کنند سپس بعد از رسیدن بهمنزل، این دستکش را با آب گرم و مادهشویندهبهخوبی بشویند.
پیش از میل کردن هر مادهغذایی دست های خود را بهخوبی بشویند و از خشک کردن دست ها با دستگاههای خشک کن برقی موجود در سرویس های بهداشتی اکیدا خودداری کنند.